Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona.

Czy w 23 tc. codziennie czułyście ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość zaniepokojona.

j.w bo ja niestety cały dzień nic, tylko 2 razy wieczorem odrobinkę i się martwię.

Gość oj tam,oj tam;-)
Codziennie -tak. Z tym,że zdarzały się dni,że rzadko i b.delikatnie. Akurat w tym czasie byłam w szpitalu,miałam usg ale i tak na obchodzie powiedziałam-lekarz mi na to,że konkretniejsze ruchy po 25tc. W 28tc mały nie ruszał mi sie ponad dobe-poszłam spanikowana do ośrodka-okazało się,że kopał w kregosłup-położne długo szukały tetna. Teraz jestem w 32tc- mały w zasadzie nie kopie,tylko sie czasem boleśnie rozpycha. Wciaz ma leniwe dni. Jak byłam na usg,lekarz pytał o ruchy-mówie,że leń-a on spytał czy 10 ruchów DZIENNIE nalicze. Każdy mówi co innego-dziennie,w każdej godzinie,po jedzeniu. I jeszcze jedno-to maleństwo waży z 500gram! Rusza sie caly czas,ale ma dużo miejsca. Oczywiście-jeśli sie niepokoisz i powiedzmy do 18 wciaż nic to wal na i IP. Nawet jak mieliby cie wysmiac;-)

Gość zaniepokojona.
Właśnie wszyscy mi się ciągle pytają czy kopie, w necie dziewczyny rozpisują się jak to czują ruchy od 15 - 16 tygodnia i są one wręcz lawinowe, a mój taki leniwy... Kopnął porządnie do tej pory (od 18 tc czuję ruchy) może ze 2 razy, a tak to tylko się chyba delikatnie przeciąga. I też np. tylko trochę wieczorem lub jak idę spać. Bywają dni, gdzie czuję ruchy częściej, a później przez 2 dni całodzienna cisza i tylko wieczorem jakieś delikatne ruchy.

Gość kajskajsksa
ja co prawda jestem w 19 tc ale tez czuje juz ruchy i też nie są one jakies lawinowe...dlatego czasami zaczepiam malca jak za dlugo milczy leciutko popukam w brzuchola poczekam chwilke i zawsze sie odezwie choc 1-2 kopki :)

Nie nie caulam ich codziennie. Takie 'regularne' byly od ok 29 tygodnia, ale czasami nawet po 30 tc miałam talie dni ze młody nie ruszał sie cały dzien. Jezeli cos cie niepokoi to jedz na ip

Gość oj tam,oj tam;-)
Te pierwsze to byly leciutkie i b.rzadko-i 3,4 dni nic. Mój do tej pory nie reaguje jakoś specjalnie na jedzenie. A i, kładlam sie spac ok 23,jakos wyszlo,że pare nocy nie umiałam spać i ... okazało sie,że maly budzi sie o 24 -2 w nocy;-)

Gość zaniepokojona.
Dzięki dziewczyny. Uspokoiłyście mnie:) Na IP nie mam powodu jechać, poczekam na wieczór, pewnie wtedy na odczepnego ze 3 razy się przeciągnie:) A jak nie to zjem snikersa ;) Mój mąż stwierdził, że młody od początku gwiazdorzy:) I macie rację, że te wszystkie objawy ciążowe nie są wcale tak niesłychanie mocne. Coś mi się wydaję, że niektóre dziewczyny przesadzają, albo są tak wrażliwe, że całymi dniami na nie czekają lub sztucznie ubarwiają swoje dolegliwości.

Gość oj tam,oj tam;-)
Niekoniecznie-każda ciąża jest inna (ale nie wierzę w objawy od poczęcia. Ja mam do tej pory (chyba nawet coraz czestrze) bole podbrzusza- więzadła się rozciagaja,pachwiny i krzyże tak bola,że czasem aż nerwy mam. Żadna z moich koleżanek nie czuła nic takiego od 10tc;-).

Gość zaniepokojona.
Wierzę, bo ja zwroty pokarmu zaczęłam mieć w 15 tygodniu, trwały do 18 więc też nie były w swoim czasie:) A te objawy od poczęcia są jak dla mnie śmieszne. Mimo tego, że przytyłam dopiero 3 kg tak jak ty mam ogromne bóle pleców, nawet na chwilę nie mogę się na nich położyć, bo jest tragedia.

Gość oj tam,oj tam;-)
Brzuch rośnie,zmienia się środek ciężkości- trzeba to przeżyć,szczególnie jak tam jakieś skrzywienie jest. Jeśli masz wykluczone inne przyczyny (nerki,skurcze) to pozostaje tylko DELIKATNY masaz i poduszka między nogi.

Gość Niepizyczaj
Tak. Ja czulam id 19 tyg W 22 to mala juz solidnie kopala i sie wiercila