Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabym mu pomóc...

mój chłopak ciągle zrywa się w nocy, zaslania twarz, wije się na łóżku.....

Polecane posty

Np wczoraj spaliśmy sobie razem po imprezie i nagle o 5 rano budził mnie, tak strasznie się wił, miał zasłoniętą twarz rękami, obudziłam go, przytuliłam, nie mogłam uspokoić... głaskałam po plecach i mówiłam ciągle, że jest bezpieczny, że już dobrze... poszliśmy do łazienki gorącą kąpiel, potem poszliśmy do łózka, po seksie zasnął i spał spokojnie, patrzyłam cały czas na niego i było ok ale to nie pierwszy raz, już kilka razy albo krzyczał przez sen, raz aż spal z łózka tak się zerwał... Szczerze mówiąc o przyczynę nie pytałam. Podejrzewam dwie rzeczy: 1. Po średniej szkole wyjechał do Holandii do pracy na 5 lat chciał się usamodzielnić dopiero po poerocie robi studia i wszystko układa więc może w domu było coś nie tak skoro tak wyjechał i niby, że chciał się usamodzielnić 2. Miał kilka lat temu tragiczny wypadek, właśnie wracając z holandii na święta praktycznie pod domem ze swoim przyjacielem którego "ściągnął",przyjaciel prowadził i zasnął za kierownicą, uderzyli w drzewo jego stroną (tego przyjaciela) i zginął na miejscu, umarł mojemu chłopakowi na rękach, pamiętam go na pogrzebie z plastrem na czole i zawiniętą ręką był obojętny, szedł za trumną z rodziną chociaż jak zakopywali ciało to dopiero zaczął płakać... nie byliśmy jeszcze wtedy razem ale potem jakoś normalnie wychodził itd... Chciałabym porozmawiać z nim o tym ale boję się nie wiem jak zacząć jednak myślę, że powinnam wiedzieć... proszę o rady może ktoś był w podobnej sytuacji

Gość juhygt
Po prostu zapytaj się, czym te jego lęki są spowodowane. Nie wiem, jak można w takiej sytuacji nie zapytać. :O

zapytałam tylko czy chciałby mi o czymś powiedzieć, czy chce ze mną o czymś porozmawiać powiedział że nie jeszcze nie teraz.... nie chcę być nachalna zapytał tak jakby nie wprost...

nie nie alkoholu on nie pije prawie wcale, okazyjnie w małych ilościach. ale jak mam powiedzieć "kochanie może do psychologa pójdziemy?"

tak, to jest jeden z licznych objawów PTSD stresu pourazowego. dobrze by było iśc do psychologa, nie psychiatry.

Gość gtertwteertyuio
zapytaj zapytaj i po prostu o pomoc się zwróćcie gdzies

Gość myślę, że
chodzi o wypaek....

Gość uwaga, prowo mayorki
kolejne. w tym z niepelnosprawnym facetem sie wysypala, wiec zalozyla nowe :D