Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sakjjdiawowdoq

Oszukana na allegro- co z tym zrobić???

Polecane posty

Gość sakjjdiawowdoq

Jestem świeżym posiadaczem konta allegro tak tez nie mam doswiadczenia w tego typu sprawach .. Zostalam oszukana przez kobiete od ktorej kupilam kombinezon. Mial to byc kombinezon na zabawy w sniegu i kałużach dla dziecka wiec licytowalam uzywany . Sprawdzilam przed zakupem dokladnie komentarze i 90% pozytywnych reszta negatywnych ale komentarze negatywne glownie byly zwiazane ze zlym podaniem stanu danej rzeczy. Na aukcji kombinezon byl wystawiony jako 104 podane wymiary dlugosc itp. Co sie okazalo.. Kombinezon doszedl w rozmiarze 18 miesiecy ( czyli jakies 86) - wedlug metki. Sprawdzilam wymiary : o jakies 20 kilka cm jest krótszy niz byl podany i to samo z rekawmi i nogawkami. Co powinnam w tym momencie zrobic ???? Pisalam meile do babki na ktore nie uzyskalam odpowiedzi Oczywiscie...

zgłosić do allegro.....i tyle...a do babki wysłać maila z żądaniem zwrotu gotówki i adresem do zwrotnej wysyłki przedmiotu...

Gość sakjjdiawowdoq
czekam juz 2 dzien.. a jak sie zglasza to do allegro ?? Naprawde sie nie znam za bardzo :((

Gość kkkkkghjkk
jak najszybciej odeślij jej towar, masz na to 10 dni i powinna oddać gotówkę

Gość kkkkkghjkk
do allegro nie zgłaszaj bo i po co, masz 10 dniowe prawo do zwrotu rzeczy i ona musi oddać ci pieniądze, wystaw odpowiedni komenatrz

Gość lola ola 22
10 dni zwrotu nie obowiązuje gdy licytuje sie przedmioty, jednak jezeli kupiłas przez opcje kup teraz to masz do tego prawo :)

Gość lola ola 22
ja na allegro kupuje od dawna i ostatnio tez zostałam oszukana, niestety jezeli chodzi o male kwoty to allegro ma to w dupie. kiedyś kupilam złote kolczyki, po jakims czasie przyszla do mnie policja :D i okazało się, ze sa kradzione. Napisalam do allegro w tej sprawie i po 3 miesiącach oddali mi pieniądzę ale tylko jakieś 75% zapłaconej kwoty.

Gość 10 dni
obowiązuje przy kup teraz i od firmy, jeśli to osoba prywatna to nie ma obowiązku przyjmować zwrotu. Reklamacje musi przyjąć każdy zgodnie z prawem, jeśli się nie zgodzi, to pozostanie tylko sąd :( Reklamacja wygląda tak, że odsyłasz na swój koszt i ona po sprawdzeniu towaru oddaje kasę. Wejdź na forum allegro, tam siedzą zorientowani w prawie, bo tutaj jak widzę większość wprowadza w błąd

A loguje się na allegro? Dzwoniłaś na podany jej numer telefonu? Poczekaj do poniedziałku.Jest weekend a nie każdy spędza ten czas przed komputerem... Tak naprawdę allegro Ci nie pomoże... Ale dochodź zwrotu z tytułu niezgodności towaru z aukcją.

Gość gardłowa sprawa
przede wszystkim- ile za niego zapłaciłaś?

W ciągu 10 dni można oddawać towar ale zakupiony od firmy, zakupów od osób prywatnych to nie dotyczy. tak jest w regulaminie allegro