Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do mam....

Czy któraś z Was brała atenolol w ciąży lub inny beta bloker?

Polecane posty

Gość pytanie do mam....

Od jakiegoś roku mam problemy z sercem, wypadnie zastawki i kołatanie serca, biorę atenolol sanofi 25 2 razy dziennie po połowie tabletki, bez tego nie mogłabym normalnie funkcjonować. Z mężem staramy się o dziecko i pytałam swojego lekarza kardiologa czy mogę brać w czasie ciąży atenolol, nie widział przeciwskazań i powiedział, że spokojnie mogę się starać o dziecko. Czytałam na internecie sporo o tym i opinie są podzielone, chociaż większość jest na nie. I teraz się obawiam czy ten lek nie zaszkodzi dziecku jeśli zajdę w ciąże? Czy któraś z Was może zażywała ten lek w czasie ciąży? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

ja stosuje isoptin 40. Bo z tego co się orientuje . Moja lekarka ginekolog nie miała nic przeciwko .

Gość pytanie do mam....
Dziękuję :) Kurcze ja jednak mam stracha bo skąd tyle negatywnych opinii? Może zapytać jeszcze ginekologa co o tym myśli? a jak ten zaś zabroni brać atenolol to co ja zrobie? I tak biorę najmniejszą dawkę, jeszcze jak brałam po dwie tabletki dziennie to była masakra, nie mogłam nawet nigdzie wyjść bo słabłam i miałam bardzo niskie ciśnienie. Teraz biorę tylko jedną dziennie i jest lepiej ale jakbym nie wzięła to zaraz serce szaleje.

kardiolodzy wiedzą co robią chociaż sama mogę powiedzieć że jeszcze kilka dni temu chodziłam ze złością na lekarza że mu zgłaszałam infekcje a on nic. Ale wiedza co robią ;)

Gość pytanie do mam....
No to uspokoiłaś mnie trochę :) dziękuje za odpowiedzi :) Pozdrawiam