Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy śnieg

Czy ktoś może mi POLECIĆ KSIĄŻKĘ - wiek 20 lat

Polecane posty

Gość pierwszy śnieg

Lubię czytać ale nie miałam wcześniej tyle czasu co teraz. Chciałabym zakupić jakieś ciekawe książki, które dobrze się czyta i wciągają lecz nie mam pojęcia, nie ogarniam autorów i ich dzieł ;) do 30 zł.

Gość Jumpero
Dzieci z Bullerbyn ;)

Gość muminte
ja mam 19 i ostatnio czytam Dostojewskiego - Wspomnienia z domu umarłych- mi się spodobała bardzo. Trafiłam na tą książkę, nie bez powodu, bo w "Innym świecie" Grudzińskiego, było do niej wiele odniesień. Swoją drogą ta druga podobała mi się bardziej, ale proponuje zacząć od Dostojewskiego jeżeli interesują Cie powieści o takiej tematyce

Gość pierwszy śnieg
Nie mam ulubionego gatunku. Ogólnie lubię czytać więc wolny czas wolałabym spędzić na czytaniu jakieś fajnej książki niż gapieniu się na Vivę...Na pewno nie zainteresują mnie żadne książki fantastyczne, o wampirach, wojenne lub kryminalne. Możecie polecić jakieś "życiowe" ciekawe dla kobiet? Proszę o tytuł oraz krótką notkę o czym jest.

może Zafona:) jeśli lubisz klimat Barcelony XX w. i nietypowe kryminalne zagadki:)

Gość pierwszy śnieg
jestem szczupła więc takich poradników nie potrzebuję :)

A nie możesz iść do biblioteki? Porozglądać się? Plus założenie karty to tylko 10 zł...

Gość muminte
moje propozycje dotyczą tematyki obozowej, są to wspomnienia- u Dostojewskiego, katorgi na Syberii a u Grudzińskiego zapiski z obozu pracy też na Syberii. Mi się bardzo spodobało, myślę ze Grudziński Cię wciągnie

Gość hfthffhufg
puzo- dziesiata aleja Polecam

Gość Zatroskany mutant popromienny
joe haldeman - wieczna wojna

Gość pierwszy śnieg
do matury czytałam "rozmowy z katem" powiem Wam szczerze, ze ta książka mnie wciągnęła, choć historyczna...no i "zdążyć przed Panem Bogiem" . To są chyba wyjątki historycznych, które są w miarę interesujące.

Dorota Terakowska- "Ono", "Poczwarka" Senait G. Mehari - " Żar serca" Maria Angels Anglada- " Skrzypce z Auschwitz" Opisy---> google :)

wypożycz z biblioteki „Zwrotnik raka „zwrotnik koziorożca plexus nexus sexus wsxystko to Henry Miller n a faktach autobiograficznych akcja Paryż zycie nocne kobiety literaci spotyka niezwykłą kobietę ktora zatruwa mu życie czas akcji przed I wojną swiatowa. Pokochasz tego autora inteligencja humor niezwykły jezyk zwrotniki wydali po rax pierwszy w Paryżu w USA ksiazki te były długo cenxurowane. Musze to jeszcze raz przeczytac . Polecam.

Gość pierwszy śnieg
dziękuję Wam serdecznie, mam nadzieję, że znajdę którąś polecaną przez Was książkę w bibliotece.

Gość poezja do poczytania
Miller to chyba był mężem Merlin Monroe. Poczytaj sobie jakieś ładne, miłosne wiersze naszych romantyków. Poezja może cie zainteresuje.

moze niedobry chlopiec to taka ksiazka jak dziewczyna na swoim karku wychowuje chlopaka by stal sie mezczyzna... ;)

Gość 432423432432
a wy w bibliotece kiedykowliek dpstaliście takich autorów jak King??? Bo a mojej nigdy nie trafiłam, mimo ze było większosc jego ksiazek, chyba ludzie się o te dobre zabijają

Gość a ja ci polecaaam
"Kondotierzy" Gan Ganowicza. Bezkompromisowy opis strzelania do komuchów, gdzie tylko się pojawią :classic_cool: