Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :((((( nie wiem !!!!

PRAWO JAZDY- kto tu ma pierwszeństwo??? pyt. do kierowców!

Polecane posty

witam, przerabiam teraz pytania na egzamin i mam pytanie: dlaczego w przedstawionej poniżej sytuacji pojazd nr 3, czyli ten zielony, przejezdza jako ostatni mimo ze nie ma nikogo z prawej strony??? http://testb.pl/pytanie/181

Gość Zatroskany mutant popromienny
bo jest najmniejszy

Gość @@@456
ponieważ pierszeństwo mają pojazdy jadące na wprost a ten skręca więc czeka

Gość FEFDFGBFSDFFG
BO ZMIENIA KIERUNEK JAZDY

Gość inzynier serwisowy//zabloksada
skręcając w lewo ustępujesz wszystkim A po prawej masz ciężarówkę Więc najpierw ciężarówka potem czerwony a potem skręcający w lewo

bo jadący na wprost ma pierwszeństwo, on (3)jako jedyny skręca i dlatego opuszcza skrzyżowanie jako ostatni

Gość Shdmfdmds
No jak to nie, a jak sie ustawi na srodku tka jakby,wyobraz to sobie,to po ktorej stronie wtedy ma jedynke,po swojej prawej,po drugie on przecina tak jakby droge jedynce wiec to tez logiczne,choc to nie przepis zaden,kumasz?on ma go tak jakby z prawej,ja to tak rozumiem

kurwa mam stracha jeździć po ulicach jak to czytam... DEBILE Jak skręcacie w lewo ustepujecie wszystkim a) pieszym b) jadącym na wprost z naprzeciwka. c) pojazdom szynowym ITD!!! W lewo zawsze ostatni. Chyba że masz wydzielony pas ruchu w dużych miastach.

to nie przepis żaden!!!!!!! LUDZIE SKAD WY MACIE PRAWOJAZDY!!!!!!! Jak nie ostatnio kobieta tu się pyta o nakaz jazdy po tej stronie znaku to teraz o zjazd w lewo. Przecież tego na wykłądach ucza i tłuką jak nic. W dodatku instruktor na pewno nie raz ci zachamował przy skręcaniu w lewo przed przejściem. BO MASZ OBOWIĄZEK ICH PRZEPUŚCIĆ. Co więcej jak masz światła i skręcasz w lewo oni na pewno mają zielone.

Gość Zatroskany mutant popromienny
wy naprawde na to odpowiadacie?:D

Dziękuję za wytłumaczenie. to w związku z tym mamjeszcze pytanie: http://testb.pl/pytanie/185 według odpowiedzi najpierw jedzie pojazd nr 2, potem jedzie 1 a na końcu 3. Tego nie rozumiem. dlaczego nr 2 jedzie przed nr 1 skoro pojazd nr 1 jedzie prosto a nr 2 skręca w lewo???

Gość Viola ..
wiesz co to regula prawej ręki? samochód nr 3 skrecając po swojej prawej stronie ma samochod nr 1 wiec musi go przepuscic ;)

najpierw ten z niebieskim bo masz go po prawej Potem ty bo jedziesz na wprost a tamten skręca w lewo

viola kurwa jaka prawa renka. nikt wam tego do łba nie tłukł? Że najwięcej wypadków jest przy skręcie w lewo? Że to najniebezpieczniejszy manewr na drodze. I skręcając w lewo ustępujesz jadącemu na wprost, pieszym, itd ? Gdzie was kurwa ucza w piździrowie dolnym?

Gość 245325435
No bo 1 ma 2 z prawej str wiec go przepuszcza.

Gość kaalllllllllllllllaaa
tu kolejność będzie 1 3 i 2 na końcu

Gość Viola ..
inzynier serwisowy//zabloksada osoba zadajaca pytanie wie ze tak jest tylko nie rozumie dla czego i prosi o wyjasnienie ;p czytaj uwaznie :P

kaalllllllllllllllaaa Idź sie kurwa naucz przepisów. A potem się dziwić że się boję jeździć po małych piździrowach.

Gość 245325435
Przy drugim pyt. najpierw jedzie 2, potem 1 , a potem 3 !

Więc droga wiolu wytłumaczenie dostała Nie żadna prawa ręka a zasady skręcania w lewo i na 1000% miałaś o tym na wykładach. Zasada skrętu w lewo nie dotyczy tylko i wyłącznie ronda. I zjadów

no właśnie reguła prawej dłoni, pamiętam jak nam nauczyciel tłumaczył że jak nie będziemy wiedzieć kto ma jechać pierwszy to żeby zawsze kierować się tą regułą a na pewno nie wyjdziemy na tym źle, kogo masz po prawej stronie tego przepuszczasz

Gość Viola ..
dokładnie tak jak mowi Mowidka ;)

Mowika tu nie ma żadnej prawej dłoni. To już chyba wiem czemu tyle wypadków przy skręcie w lewo. Nie uczą was tego albo nie wiem. W dodatku jak skręcasz w lewo zazwyczaj MUSISZ zatrzymać się na środku jak masz choćby 2 pasy ruchu. Bo tam masz wysepkę. A jak się nie zatrzymasz to jadący na wprost przypierdolą w ciebie aż miło. Potem jak się nie zatrzymasz przed przejściem to też przypierdolisz w pieszych aż miło

Gość 245325435
No przecież Ci już napisali 1 ma 2 z prawej str więc go przepuszcza, nastepnie 1 jedzie na wprost wiec ma pierwszenstwo, na koncu 3 bo skreca w lewo!

Czego nie rozumiesz bo źle link wkleiłaś Ja wam to cepy narysuje

Gość kaalllllllllllllllaaa
przy założeniu,że nie ma tu znaków ustąp pierwszeństwa to bez wątpienia ten jadący na wprost będzie komuś ustępował :O przecież niebieski i zielony ( 2 i 3) skręcają w lewo więc to oni muszą ustąpić .

wiem że 1 ma 2 z prawej, ale przeciez 2 skręca w lewo wiec powinien przepuscic 1 ktora jedzie na wprost

najpierw jedzie 3 bo ty (1)masz go po swojej prawej ręce (reguła mówi że kogo masz po swojej prawej tego przepuszczasz) później ty jedziesz ponieważ 3ciebie ma po swojej prawej (znów reguła prawej dłoni) no i skrzyżowanie wszyscy opuszczają bezkolizyjnie

Gość 245325435
kaalllllllllllllllaaa nieeee !!! 2 -ka jedzie pierwsza bo jest z prawej strony 1 !!!