Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ivvy

Do gotujących.

Polecane posty

Gość Ivvy

Jak robicie pyszną pomidorową?;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolaaa%
2 udka, jarzyny, ryż ew makaron koncentrat pom. jogurt naturalny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onomatopeja eja eja
2 udka lub 4 skrzydełka 4 marchewki-2całe,2 starte na tarce z grubymi oczkami 1 mała starta pietruszka kawałek startego selera 2 ząbki czosnku-siekam drobno 1.5 puszki pomidorów krojonych bez skórki-jedną blenderuję, a pół drugiej wrzucam w połowie gotowania. gotuję wywar z mięsa-po 5 minutach wylewam i zalewam świeżą wodą. Jak się zagotuje wrzucam warzywa,po 10 minutach pomidory zblenderowane, po kolejnych 10 krojone i je jeszcze 20min gotuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mięso - połówka kurczaka/kury lub 2 spore udka,ewentualnie żeberka wieprzowe 2-3 marchewki spora pietruszka seler - korzeń por przyprawa - sól,pieprz,pieprz ziarnisty,liść laurowy ,ziele angielskie. koncentrat pomidorowy śmietanka 30 % odrobina cukru Gotuję wywar z mięsa,warzyw i przypraw.W razie potrzeby ściągam szumowinę.Kiedy mięso i warzywa są miękkie wyjmuję je z garnka.Przecedzam zupę przez sito by wywar był klarowny.Dodaję koncentrat pomidorowy,zagotowuje.Rozrabiam pół szklanki gorącej zupy ze śmietanką,wlewam do zupy.Doprawiam do smaku. Zupę podaję z makaronem ,do każdego talerza daję pokrojoną marchewkę oraz natkę pietruszki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×