Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy wy też

Czy zakładacie chłopcom rajstopy do przedszkola,ogółem?

Polecane posty

Gość Czy wy też

Czy według was jest to dziwne? Widziałam parę tematów,gdzie było wspomniane,że nie powinno się chłopcom zakładać rajstop.Bo ja zakładam i mam gdzieś co kto myśli,a co wy o tym myślicie,zakładacie synkom?

Gość bnvnvnvbn
ja pracuje w przedszkolu i osttanio widzialam jak chlopiec latal w samych rajstopach caly dzien

Ja zakładam. Za rok może przerzucę się na getry/kalesony. Synkowi jest wygodnie w rajstopkach,ma fajne z autkami. Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego,rozumiem gdyby był starszy,ale u przedszkolaka 3 letniego nie widzę problemu.

Gość bnvnvnvbn
no to był akurat 6 latek. a innemu chłopcu z koeli matka nie zaklada szerszych spodni, tylko ciągle chodzi w takich obcisłych legginsach i wygląda jak pedał.

jak mozna w ten sposob wypowiadac sie o dzieciach? "pedal" jestem ciekawa co autor tych slow by napisal jakby mial wyjasnic co to dla niego znaczy.... i ty jestes przedszkolanka? nie dziwie sie ze takie rzczy dzieja sie w tych przedszkolach skoro ludzie wypisuja takie rzeczy ....

Gość bnvnvnvbn
nie nie jestem przedszkolanką, ucze zajec dodatkowych!! a dla twojej wiadomości przedszkolanki to byly 20 lat temu, teraz to są nauczycielki!! i lepiej nie mow do nich "przedszkolanki" bo sie moga obrazic, a na pewno juz swoje o tobie pomyśla. no wiesz, gdyby to była jednarozwa sytuacja to ok, ale ten chlopiec jest tak ubierany regularnie, wygląda to niesmacznie!!!! może matka usilnie chciała miec córkę i teraz syna przerabia??

ja zakładam, przecież to normalne, ważne że mu wygodnie :)

zakładam bo zimno na dworze a jak dzieciaki wychodzą na dwór bywało dość często że nie zakładał kalesonów bo mu się nie chciało dlatego nosi

bnvnvnvbn Sama bym nie założyła obcisłych spodni dziecku,,legginsów'' na spacer,na dwór,nawet po domu nie zakładam. No ale matka ubiera swoje dziecko jak chce. Jak moje będzie miało 6 lat to pewnie będzie nosiło kalesony:-) Jak na razie ma 3l,pierwszy rok przedszkola i postawiłam jeszcze na rajstopy,nie widzę w tym nic dziwnego.

Gość Czy wy też
A myślałam już,że dziwna jestem bo rajstopy zakładam.

Gość cococococococococc
to po co płodzicie chłopców skoro potem macie takie problemy?? zacznijcie płodzic dziewczynki i problem z głowy, tępe mamuśki!!

jak dotąd założyłam raz - jak szli na długi spacer do lasu, ale teraz temperatura spadła do zera i trochę zimnawo się zrobiło... nie wiem - w przedszkolu jest za to ciepło i nie chcę, żeby się ugotował, może po prostu dam mu drugie spodnie na wyjście do ogrodu - przynajmniej sam włoży i zdejmie...

ja mam córkę ale rano w szatni widzę że chłopcy mają rajstopy, tzn. jakoś dziwnie rodzice robią, bo zakładają pod spodnie rajstopy jak wychodza z domu, w szatni te rajstopy ściągaja i zostawiają w samych spodniach i skarpetkach. A najlepsze jest to że to rodzice sciągają im rajstopy, rodzice zakladają skarpety i kapcie (!!) i ciekawa jestem co jest jak grupa wychodzi na dwór, przecież nikt nie będzie przebierał znowu w rajstopy tylu dzieci i potem po przyjściu z dworu znowu ściągał te nieszczęsne rajstopy.

Gość tak,zakładam
ale nie wchodzi na salę w samych rajstopach-nakłada jeszcze krótkie spodenki.

I zastanawiam sie jak można tak poniżać własne dziecko i kazać mu paradować w samych rajstopach w towarzystwie :o masakra co za bezmyślność i ani odrobiny wyobraźni :o ciekawe czy rodzice stawiający dziecko w takiej sytuacji poszliby do swojego biura albo innej roboty w samych rajstopach :oszczerze polecam, na pewno byłoby im wygodnie...:p

Zgadzam sie z kokarda. Pisalam juz na innych topikach, ze to wyglada zalosnie i wierzcoe mi drogie mamy narazacie swoich synow na smiech ze strony kolezanek. Bedac w przedszkolu zawsze mnie dziwili chlopcy, ktorzy latali w samych rajtuzach. Skoro dziewczynki maja na nie zakladane spodniczki, to nie mozecie chlopcom przynajmniej jakichs szortow zakladac? Albo getrow z fajnymi skarpetami???

mojemu 3,5 latkowi zakładam takie termo-leginsy i luźne wygodne dresy zawsze go przebieram w luźne wygodne ubrania, dzinsy zostaja na półeczce w szatni. zauważyłam, że w grupie u małego spora część chłopców biega w ratkach i do tego w plastkowych butach a'la crocs;-) co do rajstop nie mówię nie, bo kupiłam 3 pary na mega mrozy;-)

Gość Małgochna
zakładam, starszy jakoś do 4 r.ż. nosił rajstopy, potem już tylko kalesony. Młodszy ma 2 lata i głównie rajstopy, kalesony ma tylko jedne, więc na zmianę. A matki które piszą, że to "żałosne", same chyba takie są.

jasne, małe 3 letnie dziewczynki będą się nabijały z chłopaków w rajstopkach no bez przesady, dzieciakowi wisi to co ma w tym momencie na sobie, liczy się zabawa ;) i by wygodnie było

Gość gthgfhgfhgfh
ale nie wchodzi na salę w samych rajstopach-nakłada jeszcze krótkie spodenki. xxx gratulacje, twoje dziecko wygląda jak Piotruś Pan. załoz mu jeszcze buty a la elf i będzie zajebiscie hsaha

Zresztą kto powiedział że dziecko MUSI paradować po sali w rajstopach :D ? Jak chodził do przedszkola to miął je podczas drogi bo chodziliśmy pieszo.Po przebyciu do przedszkola w łazience je ściągał i chodził po sali w spodniach i skarpetkach. Jak były wyjścia typu spacer,teatrzyk to nie ściągaliśmy bo gdyby miał je ubierać to pewnie w 90 % by o nich zapomniał. Teraz chodzi do I klasy.Dziś założył po raz pierwszy kalesony bo było -2 stopnie i niezłe wietrzysko.Już stwierdził że idzie do szkoły w kalesonach.

Zakładam synkowi rajstopy tylko w mroźne dni pod spodnie. Do przedszkola nie chodzi, ale jak zacznie, to będzie chodził w spodniach dresowych. Po prostu śmieszą mnie dzieci w samych rajstopach, dziewczynki też ;)

Gość ale,ale ,ale,
"no to był akurat 6 latek. a innemu chłopcu z koeli matka nie zaklada szerszych spodni, tylko ciągle chodzi w takich obcisłych legginsach i wygląda jak pedał." a w rajtkach jak wygląda???? jak można w ogóle o dziecku pisać w ten sposób???? ja mam 3 letniego synka i ubieram mu kalesony, ratki go drapią, nie chce w nich chodzić.

Gość 90-0990
jak można puścić chłopca w samych rajstopach na sale??? dla mnie to dziwne i smieszne!

Dla mnie dziwni i śmieszni są ludzie co są tak przeciwko rajstopkom i tak komentują:-P Ja zakładam, i będę zakładała i dziecku wygodnie i ciepło jest,widzę,że spora część tak robi. Może za rok zejdę z rajstop. Nie widzę w tym nic złego ani śmiesznego,nie ważne czy chłopiec jest w getrach-kalesonach , rajstopach.

Gość gość
Ja też nie widzę w tym nic dziwnego. Ale moje dziecko zawsze na rajstopy ma spodnie i wtedy nie widać co ma pod spodem . W domu lata w samych rajstopkach i też nic złego w tym nie widzę . Jak jest bardzo zimno to dwie pary rajstop i spodnie narciarskie na wierzch ,ale to np. na sanki. Starszy ma 9 lat i w zimne dni pod spodniami zawsze ma rajstopy i skarpetki .