Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniołka9482

Dieta 21 dni - start 3/12 - ZAPRASZAM!

Polecane posty

Gość Aniołka9482

Hej Dziewczyny, od kilku tygodni myślałam o tym, żeby schudnąć, że muszę coś zrobić ze swoją wagą, czytałam różne artykuły o dietach, sama w przeszłości stosowałam np. kopenhaską, 500kcl, ale efekt jo-jo tylko po tym jeszcze większy. W ciągu ostatnich kilku miesięcy przytyłam bardzo, sama nie wiem czemu, może za dużo stresu - mam tą tendencję do zajadania. Nie czuję się dobrze z moją obecną wagą, spadła mi samoocena, nie czuję sie taka atrakcyjna jak kiedyś, i czuję że przestałam kontrolować swoją wagę, niestety. Zbierałam się trochę psychicznie, i postanowiłam spróbować czegoś innego. Zainspirowała mnie dieta niełączenia - Ida2008 - dzięki za wszystkie info w tym temacie, jak również dieta mojego kolegi z pracy, który w ciągu pół roku schudł 21kg. Po przeanalizowaniu różnych opcji, wzięłam wszystkie za i przeciw, i ułożyłam specjalnie dla siebie dietę, która powinna zadziałać. Poniżej zasady diety: - jem 5 posiłków dziennie, co 3 godziny; - nie łączę białek z węglowodanami; - im prostsze posiłki tym lepiej; - nie popijam w trakcie jedzenia; - 6 razy w tygodniu ćwiczę SKALPEL Chodakowskiej; Przykładowy jadłospis: - 7.00 - tost z dżemem; - 10.00 - serek wiejski; - 13.00 - kilka plastrów szynki z ogórkiem; - 16.00 - makaron warzywami; - 19.00 - sok owocowo-warzywny; Jeżeli ktoś jest chętny - to serdecznie zapraszam, przyda się grupa wsparcia ;-) P.S. Moja waga na dzisiaj to 67kg przy 166cm wzrostu. Chciałabym do końca stycznia ważyć 12kg mniej, czyli 55kg, zaczynam na razie 3 tygodnie - do Wigilii ;-)

Gość 765643q2q1
sa juz dwa topiki takie moze dolacz bo watpie zeby tylu było chetnych na diete

Gość allataka
mozesz podac linka do cwiczen bo sa rozne wersje dziekuje

Gość koalowa
hmmmmmm całkiem fajna - zdrowe jedzenie i ćwiczenia, to powinno się udać! chyba zacznę razem z Tobą bo też mam tak 10kg do zrzucenia, i przed świętami byłoby super

Gość iluzionistka
ja bym chciała przed świętami schudnąc 8kg, jeżeli bym tyle jadła i ćwiczyła prawie codziennie, jak myślicie, to jest szansa?

Gość kidaasa
moze piszmy jakie mamy menu zeby sprawdzic czy dobrze ?

Gość Aniołka9482
założenia jadłospisu na dany dzień są takie, żeby jeden posiłek to była najlepiej jedna grupa - np. śniadanie - węglowodany; drugie śniadanie - białko; obiad - białko + warzywa (są neutralne), podwieczorek - węglowodany + warzywa; im prostsze posiłki tym lepiej, no i po 19.00 to absolutnie nic. w ciągu dnia pijemy wodę i herbatę bez ograniczeń, kawę jak ktoś lubi, tylko żeby nie pić w trakcie posiłków. chudnie się ok.2 kg tygodniowo, przez pierwszy miesiąc,czyli do świąt powinno być ok. 6kg mniej - byłoby bosko!!!

Gość qlaooaola
sa rozne zasady tej diety jakiej sie trzymacie? a byłyscie na topiku idy> ona schudłą ok 3 kg na tydzien

Gość iluzionistka
ok, to ja mam jutro na śniadanie też tosta z dżemem - to mogę codziennie jeść nawet bo lubię, na drugie śniadanie też opakowanie wiejskiego serka, na lunch o 13.00 zjem jakąs sałatkę - np. grecką, a na obiad makaron z warzywami z patelni, na kolację mogę wypić Kubusia - co o tym myślicie??

Gość Aniołka9482
ja czytałam topik Idy - to mnie zainspirowało, ale dodatkowo mój kumpel z pracy w te sposób się odchudzał przez pół roku - schudł strasznie, pod koniec to mu już wszyscy mówili żeby skończył tą dietę bo wygląda jak anorektyk. tylko oprócz diety on chodził na siłownię 3 razy w tygodniu, albo biegał, bo bez ćwiczeń schodzą mięśnie a nie tłuszcz, no i przez ćwiczenia nie zostaje obwisła skóra.... ;-)

Gość Aniołka9482
iluzionistka! super! to zaczynamy od jutra razem - damy radę!

Gość Aniołka9482
i jak dziewczyny? ktoś rozpoczął dzisiaj? ja jak na razie czuję się super - nie głodna przede wszystkim, zastanawiam się jak sobie poradzę wieczorem z ćwiczeniami ;-)

Gość lanaaadelreya
a mogę od jutra? jakoś poniedziałki to nie są najlepsze dla mnie na zaczynanie diet - nigdy nie wychodziło ;-( powiedz co dzisiaj jadłaś -ja sobie to przygotuję na jutro ;-)

Gość Aniołka9482
jasne ;-) ja dzisiaj zjadłam: 7.00 - 2 tosty z chleba iarnistego z dżemem; 10.00 - serek wiejski; 13.00 - serek waniliowy; 16.00 - wędzona makrela z ziołami (taka z lidla); 19.00 - herbata z miodem i z cytryną - zaraz wypiję ;-) a w ogóle zabieram się teraz za cwiczenie skalpela chodakowskiej - 1 raz!!! trzymajcie kciuki!!

Gość lanaaadelreya
trzymam kciuki Aniołka!!! daj znać czy zrobiłaś i jak się czujesz. ja mam 7 kg do schudnięcia, myslisz że do świąt się uda???

Chetnie sie przylacze, ciekawie wyglada ta dieta, zaczne od jutra. Jestem niestety uczulona na ser bialy wiec serek zastapie jogurtem.

Gość Aniołka9482
mała56 - super! zapraszam! jutro też jest dobry dzień. a ile chcesz schudnąć? ufffffffff.... właśnie zrobiłam 1 raz skalpel chodakowskiej - super ćwiczenia, polecam!!! troche bolą kolana - stawy, no i trzeba włożyć trochę wysiłku w brzuszek - ale mi na tym zależy najbardziej, bo właśnie na brzuchu mam najwięcej do zrzucenia. mam nadzieję że jutro bedzie mi szło lepiej ;-) ide ugotować porcyjke makaronu z warzywkami na jutro do pracy.

witam dzis zaczełam sie tak odzywiac i chciałam was zapytac jecie 5 posiłkow dziennie? i jakich zasad się trzymacie ? moze tych z topiku idy? powodzenia w diecie wam zycze i sobie

Gość Aniołka9482
calpirosa - fajnie że dołaczasz;-) im nas więcej tym lepsza grupa wsparcia, a to jest bardzo ważne. ja staram się jeść te 5 razy dziennie - śniadanie, drugie śniadanie, lunch, obiad, i jakaś mała kolacja. Ina to była moja inspiracja, ale podbną dietę zasadę stosował mój kolega - w ciągu pół roku schudł 21 kg, więc mogłam na żywym przykładzie obserwować działanie tej diety. 170/57 - jeżeli to Twoje wymiary to tylko zazdroszczę!!! odchudzałaś się już wcześniej?

Gość Aniołka9482
lanaaadelreya - 7 kg w 3 tygodnie, to wychodzi ok 2,5 kg tygodniowo - jak będziesz na tej diecie i jeszcze ćwiiczyła np. skalpel, to musisz schudnąć. jedzenie co 3 godziny poprawia trawienie - ja nie czuję się głodna, chociaż dzisiaj zjadłam chyba 1/4 tego co zwykle jadam, bo jem i białko, i węglowodany. chciałabym do świąt też jakieś 7-8kg schudnąc

Dziekuje dziewczyny ja mam problem z brzuchem i chcialabym go zmniejszyc moze do swiat sie z wami uda dobranoc

Gość Douglasowska
Ja też dołączam, nie chce wejść gruba w Nowy Rok ://....

Gość Aniołka9482
supcio!!! jest nas coraz więcej! ;-) ja na razie ciągnę do świąt - tzn 23/12,wczoraj zaczęłam, to jest równo 21 dni, ale po świętach nadal będę kontynuować, do końca stycznia chcę ważyć 55kg.

Gość waartaaa
aniolka a jaki masz wzrost?

Gość waartaaa
juz wiem czytalam na 1 stronce mozna chleb jasny np z pomidorem i szczypiorkiem, czy trzeba tylko ciemny?

Gość waartaaa
macie moze jakis podział na grupy i czy mogłybyscie tu wkleic? znalazłam rozne wersje podziałow i nie wiem ktorego sie trzymac zeby nie zrobic cos zle

Gość Aniołka 9482
Dzień doberek!!! Dziewczyny!!! nie uwierzycie: wczoraj rano ważyłam dokładnie 67,3 - dzisiaj - 66,5!!! Po 1 dniu - niesamowite!!! to naprawdę działa. Wczoraj od 18.00 piłam już tylko herbatę z miodem i cytryną, albo tylko z cytryną. a skalpel jest super na brzuch - własnie dzisiaj mnie najbardziej odczuwam lekki ból w mięśniach brzucha - czyli to co chcę zrzucić najbardziej. Biały chceb raczej można - to są węglowodany, chociaż ja się staram ziarnisty, ale kupcie też sobie wafle ryżowe - bardzo dobrze zapychają ;-))) Mój jadłospis na dzisiaj: - tosty z dżemem; - serek waniliowy; - 2 jajka + pomidor; - makaron z warzywami (pieczarki, cebulka, papryka czerwona i zielona); Powodzenia dla tych, które zaczynają dzisiaj!!! 0,7 kg lżejsza od wczoraj - jupiiiii;-)

Gość aha aha aha
niom piekny wyniczek po 1 dniu

Gość Aniołka9482
a jeszcze dodam, że te stracone 0,7kg to napewno nie jest woda, bo dużo piję w ciągu dnia, i wczoraj wieczorem wypiłam chyba 5 herbat ;-)))