Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość torbiele

torbiele jajnika

Polecane posty

Gość torbiele

CZy torbiele jajnika moga dawać takie same objawy jak ciaża?

Gość czerwone jabuszo
nie. moga wstrzymac jedynie okres. czasem bolec jesli sa duze.

Gość torbiele
czyli takie objawy jak dziwne plamienia i lekkie krwawienia zamiast okresu oraz wymioty napewno nie sa tym spowodowane?

Gość czerwone jabuszo
napewno nie. niekiedy jest tak ze kobieta nawet nie wie ze ma torbiele bo wsumie niczym sie nie ujawniaja. dowiaduje sie podczas konyrolbej wizyty albo jak pisalam problemy z okresem. moze jestes w ciazy albo masz infekcje

Gość torbiele
przy infekcji raczej nie wystepowalyby wieczorne nudnosci i wymioty

Gość czerwone jabuszo
a okres masz normalnie? tzn te plamienia to w dniu okresu wystepuja. zrob test i juz. a jesli wyjdzie negatywny idz do lekarza.

Gość torbiele
a jesli od stosunku byl juz jeden okres nieco slabszy niz zwykle i lekko spozniony ale byl. Pozniej byly dwa testy. Pierwszy dal najpierw wynik pozytywny drugi wynik negatywny. A teraz w terminie kolejnej miesiaczki tylko to plamienie

Gość czerwone jabuszo
do 3 miesiecy moga wystepowac plamienia w te dni gdzie okres. skoro wynik jeden byl pozytywny a drugi negatywny musisz isc do lekarza. albo powtorz jeszcze raz test albo idz na badanie krwi beta hcg to na 100%bedziesz wiedziala czy ciaza czy tez nie.

Gość opaopa
czerwone jabłuszko,nie opowiadaj autorce głupot. Widać że nic nie wiesz na temat torbieli. To jak najbardziej może być torbiel. Przeczytaj to: http://www.poradnia.pl/torbiele-jajnikow.html i jak najszybciej idź do lekarza. Nie musi być to koniecznie torbiel ale jest całkiem duże prawdopodobieństwo.

Gość torbiele
no to palmienie a w tym pierwszym okresie byl jeden dzien bardzo mocnego krwawienia. Ale chyba jednak nie ma innego wytlumaczenia jak ciaza

Gość pyyytttammm
czy przy infekcji nie ma sie okresu? pierwszy raz slysze...

Gość czerwone jabuszo
opaopa nie pisze bzdur jesli umiesz czytac to napisalam jej to samo co w tym artykule ze niekiedy niewie kobieta ze ma torbiele. a torbiele nie zmienia wyniku testu. skoro miala pozytywny to moze byc w ciazy.

Gość czerwone jabuszo
pyytammmm ma sie okres ale moze on byc inny niz normalby zalezy jaka infekcja.

Gość torbiele
a ja wlasnie slyszalam ze torbiele moga wlasnie dac pozytywny wynik testu. Nie wiem juz co o tym myslec. Jestem zalamana. Nie moge byc w ciazy:(

Gość opaopa
torbiele są wywoływane głównie przez zaburzenia gospodarki hormonalnej organizmu i w związku z tym mogą pojawiać się pozytywne wyniki płytkowych i strumieniowych testów ciążowych. Natomiast beta w takim przypadku nie wyjdzie dodatnia, bo żadnej ciąży nie ma

Gość torbiele
a ja wlasnie slyszalam ze torbiele moga wlasnie dac pozytywny wynik testu. Nie wiem juz co o tym myslec. Jestem zalamana. Nie moge byc w ciazy:(

Gość opaopa
Zrób betę w laboratorium i z wynikiem do lekarza. Przy torbieli może wyjść lekko podwyższony poziom pomimo braku ciąży, ale lekarz przy badaniu jest w stanie to rozstrzygnąć.

Gość czerwone jabuszo
najlepszym rozwiazaniem bedzie wizyta u lekarza ktory da odpowiedz na nurtujace cie pytania.

Gość opaopa
Zrób betę w laboratorium i z wynikiem do lekarza. Przy torbieli może wyjść lekko podwyższony poziom pomimo braku ciąży, ale lekarz przy badaniu jest w stanie to rozstrzygnąć.

Gość torbiele
tak bede musiala zrobic. Eh jakiego trzeba miec pecha zeby uprawaiajac sex 3 razy przed cala ta sytuacja w prezerwatywie i nie konczac w srodku zajsc w ciaze. To tylko dla mnie moze sie przytrafic cos takiego:(

Gość zew ryczacej gesi
3 zabki czosnku polskiego przez puł roku i torbiele znikna tak moja mama sie ich pozbyła oczywiscie chodził na kontrol do ginekologa wyczytał ze w gazecie ze chiszpanki nie maja torbieli bo jedza czosnek

Gość ebro
Trzy ząbki czosnku to powiedz to na Solcu ja miałam 30 cm torbiel i co niby miał wyparowac? Niektóre torbiele same się wchlaniaja i są niegroźne. Torbiele nie leczone prowadzą do nowotworu jajnika. Lezalam z kilkoma takimi co się zolami leczyły i żeby tylko operacją to się skończyło! Poza tym to może być ciążą pozamaciczna. Lec dziewczyno do lekarza ja też miałam zaburzenia miesiaczkowe. Twój organizm daje ci znać że coś jest nie tak!