Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzadtozlodzieje

Czy warto studiować?

Polecane posty

Gość rzadtozlodzieje

Czy w dzisiejszych czasach w ogóle warto studiować? Studiuje dziennie Ekonomię, ale przez to że studiuje nie czuje się dorosły. Mieszkam z rodzicami, bo jestem z dużego miasta, nie pracuje. Czy warto studiować jeśli tak dużo mówi się o tym, że i tak po studiach pracy nie będzie? Czy lepiej byłoby zrezygnować z tych studiów i iść do pracy? I jak sądzicie, czy kiedyś w Polsce będzie lepiej tzn. będzie więcej pracy, a zarobki będą starczały na normalne życie?

Gość Widziałem kilka ślicznych mam
Warto, ale nie w Polsce. Polskie studia to dno i wylęgarnia bezrobotnych.

Gość rzadtozlodzieje
Ale w wielu ofertach wymaga sie wyksztalcenia wyzszego

perspektywy jakie są kazdy wie.. ale zeby wyjechac tez przydalby się jeżyk także sie trochępodszkol bo latwo za granica te nie jest

Gość ojejkujejkuu
W tym roku ukonczylam studia, jestem 10 miesiecy po obronie. Od 5 miesięcy jestem zarejestrowana w urzedzie pracy.. i co, wielkie g.... :/ Studia praktycznie nic Ci nie dadza... Żałuje tylko straconego czasu i kupy kasy wyłożonej na czesne ;/ Teraz od wykształcenia bardziej sie liczy doświadczenie. Jedynie co moge powiedziec to to, ze w niektorych ogloszeniach w wymaganiach jest wyksztalcenie wyzsze, nie wazne jaki kierunek, po prostu pracodawca chce miec personel z wyzszym. Dzieki temu teoretycznie Twoje szanse na ta prace wzrastaja... A tak poza tym, zadnych plusow. Co gorsza, coraz wiecej osob po studiach spotykam w urzedzie pracy, wiele osob z mojego rocznika, co znam z widzenia z liceum np. Wiec ja bym odradzala, teraz skarbnica jest doswiadczenie. A studia mozesz zawsze zrobic. Teraz bym stawiala na doswiadczenie tylko i wylacznie