Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko bez przechawel dzifki

łatwiej sie jezdzi na automacie czy manualu?

Polecane posty

prosze o odpowiedzi. osobom ktore chcą zaszpanować,że umieja na kazdym dziekuje :) chodzi mi o konkrety :)

Gość na koniu
na koniu

na koniu nie by7loby bezpiecznie na ulicy :) no ja mysle,że automat łatwiejszy, ale niektórzy mi mówią,że trudniejszy :O

Gość sgrsjy
wygodniejszy jest automat ale jest duzo bardziej awaryjny i w naprawie jest 5xdrozszy :P

to zależy czym ;) większą przyjemnosc z jazdy daje mi manual , w automacie lewej nogi nie uzywasz do tego trzeba się nauczyc

Łatwiej i wygodniej automat, nie musisz się sprzęgłem i zmianą biegu martwić, ale wg mnie całą przyjemność jazdy odbiera

Gość inzynier serwisowy//zablokdfsd
W automacie to niebo a ziemia. Jest tylko jeden problem w POLSCE NIE MA KTO NAPRAWIAĆ!! Np specjalistę od małych samochodzików masz nad morzem. a2 lupo itd. I to nie prawda że serwis jest droższy. Po prostu musisz często pasować skrzynie i wymieniać olej. co te 70tyś max. pasowanie 50 - 100pln olej 50pln A zwykłe sprzęgło wytrzyma max 200 tyś i zabulisz za to w benzyniaku koło 500 w dieslu koło 2 tyś TYLE ŻE JW NIKT CI AUTOMATU W PL NIE ZROBI DOBRZE. Wiec jak ktoś nie ma 2 lewych rąk kupuje za 200pln przystawkę raz na rok pasuje i zapomina że ma skrzynie. I jazda automatem i tempomatem to jest przyjemność.

Gość UWAGA CHŁOPSKI FILOZOF
:classic_cool: AUTOMATÓW NIKT NIE ROBI:classic_cool: TAK

dwusprzęgłowy automat z shift paddles bije na łeb wszystkie manuale! :D i nie jest bardziej awaryjny, ani nie żre więcej paliwa, tak jak zwykłe automaty 🖐️

co do trudności, to wszystko jedno używanie sprzęgła nie jest trudne ale jest upierdliwe, jesli dużo jeździsz po mieście i stoisz w korkach ciągle wachlowanie biegami potrafi wkurzyć mi osobiście - wszystko jedno 1

Gość nie znam sie na autachhh
Wiec jak ktoś nie ma 2 lewych rąk kupuje za 200pln przystawkę raz na rok pasuje i zapomina że ma skrzynie. -- jaka przystawka? mógłbyś to przełożyć ten slang na język ogólnopolski?

Gość vin80
na siedzeniu jeździ się najłatwiej

Gość eyttrhee
Jakoś potrafili mojemu staremu naprawić DSG w vieśwagenie, wiec nie pierdol mi tu, że automatów nikt nie naprawia c

Gość inzynier serwisowy//bez szkoły
nie mógłbym, gdyż jestem tłukiem tak:classic_cool:

można jeszcze dodać, że dwusprzgłowy automat ma lepsze przyspieszenia niż manual w rękach nawet zawodowego kierowcy, po prostu żongluje biegami w ułamku sekundy, kto nie jechał niech się nawet nie odzywa :p :D 🖐️

A kto robi?? Oficjalne serwisy w polsce masz max 4. Juzków i kazków co to na wszystkim się zna nie licz. Ja znam 2 ludzi z pomorza. Jednego z poznania i jednego z kielc. Którzy na czymś się znają. Sztuką jest pasowanie tak by ci skrzynia nie szarpała. A wymienić część to każdy potrafi. I co z tego jak się rozpier... po 20 tyś I potem ludzie opowiadaja takie bzdury że automat to same wydatki. AUTOMAT ZAWSZE WYCHODZIŁ I WYCHODZI TANIEJ. Dlatego niemcy, usa itd jeżdzą niemal wyłącznie w automatach.

Maxymalnie 4 serwisy w polsce:classic_cool: Przepraszam, ale jestem jeszcze zadupcony

Gość ROKI500
W automacie zdecydowanie łatwiej tylko potem jest problem przesiąść się do manuala(jeśli miało się z nimi mały kontakt)

to podszyw "nie mógłbym, gdyż jestem tłukiem tak" PRZYSTAWKĘ DO KOMPUTERA do skrzyni. Tak by wyregulować cała skrzynie dokładnie. Są na elektrodzie m.in spece od tego. I jesteś z ich pomocą wstanie wyregulować taką skrzynię. Więc jeśli masz zdrowe części. I regulujesz sobie co jakiś czas skrzynie to nie ma prawa ona się zepsuć. Przyczyną awarii skrzyń automatycznych są skoki, szarpnięcia itd. A ma być wszystko płynnie. I wówczas uwalają sie "tryby" że tak powiem. Rozszczelnia się skrzynia, zacierają panewki, pękają itd. A w polsce jest tak puki jeździ to jeździ. I mimo że szarpie tak że wbija cie w fotel to polacy to pier...lą A potem się dziwią że koszt naprawy i pasowania to 2 3 tyś

Powtażam "Przyczyną awarii skrzyń automatycznych są skoki, szarpnięcia itd" Jezstem bardzo zadupcony:classic_cool:

" Maxymalnie 4 serwisy w polsce Przepraszam, ale jestem jeszcze zadupcony" Od... się nie masz co robić? Miałem octavię w manualu i są to 4 serwisy drogi panie. Poznań, katowice, warszawa i bydgoszcz lub toruń. I TAM MUSISZ jechać w razie awarii na gwarancji. A szpeców od wszystkiego i by wziąść kasę za przegląd masz w każdym mieście z ASO.

z tego podkurwienia na tego jebanego moda napisałem manualu zamiast automatu. CO TY KURWA DO MNIE MASZ?? Że nie siedzę jak ty i moim zadaniem w pracy nie jest pierdolenie głupot na kafe?

a, jeszcze jedna fajna sprawa w automacie - nawet jakbyś ruszała pionowo pod górkę, to ci sie nie cofnie o centymetr to jest wygodne 1

Gość na automacie mi się myli
gaz z hamulcem i raz mało komuś do mieszkania nie wjechałam

jestem inżynierem bez dyploma, ale niebawem mama sprzeda byka i pozyskam dyploma:classic_cool:

wole mieć technika i licencjat + kilka znaczących certyfikatów niż ty magistra nic nie znaczącego.

:D