Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolo L.

Czy jest tu ktoś to mieszkał, mieszka lub będzie mieszkać w Irlandii?

Polecane posty

Gość Lolo L.

Jak tam jest? :) ­ Czy to prawda, że Irlandia ma 4-5 większych miast, a reszta to sama wiocha? Jacy są Irlandczycy? Napiszcie to co wiecie bądź zasłyszeliście skądś!

Gość mira35
Hej mieszkalam w irlandii północnej 5 lat i odradzam,jesli tam sie wybierasz tam,wiocha,to malo powiedziane,dyskryminacja,nie lubią polakow,są fałszywi,polecam anglię,pozdrawiam

Gość Lolo L.
Oj, spodziewałam się pozytywniejszych odpowiedzi :( Tak, chciałabym tam pojechać na studia magisterskie... Nigdy tam nie byłam, ale coś mnie tam ciągnie, choć słyszałam różne rzeczy o Irlandczycy: że brzydcy -> faceci, a zwłaszcza kobiety strasznie zaniedbane, że cały czas przesiadują w pubach, że są leniwi, że są zabawowi, itp. nie wiem ile z tego jest prawdą, ale sam kraj mnie zachęca, w końcu zielona wyspa :)

Gość Lolo L.
I jeszcze słyszałam, że mają paskudne jedzenie :D

Gość irlandczycy to straszni
flirciarze ;)

Gość mira35
Może jest zielona,ale mista są szare ponure,pogoda okropna,zimne domy,jedzenie do kitu a zieleni w miastach to tam nie ujrzysz,

Gość Lolo L.
A mieszkałaś w jakimś większym mieście czy gdzieś na wiosce i sobie dojeżdżałaś do miasta, np. do pracy? A jeśli gdzieś na wiosce to to prawda, że tam jest mało ludzi? Że czasem chodzisz godzinami i ani żywej duszy? Bo takie opinie też słyszałam...

Gość byłam jakiś czas w
limerick jak jeszcze polacy byli mile widziani , wyspa jest piekna ale bardziej wioski i okolice miast , klify ,ocean , masz wrazenie ze jestes na planie filmu irlandczyce sa brzydcy ale jest tez dużo przystojniaków wszyscy bardzo podobni do siebie malutkie noski wyglądają jak bracia zostałabym tam na stałe gdyby nie to ze jestem głąbem co do języków , nie moge złamac blokady językowej

Gość byłam jakiś czas w
no i jedzenie jest tragiczne , nic nie smakuje tak jak u nas , głupie przykłady groszku w puszce smak jakiegoś warzywa lae do końca nie wiadomo jakiego , majonezu , chleba wszystko naszpikowane sodą czuć szczypanie na języku

Gość byłam jakiś czas w
limerick jak jeszcze polacy byli mile widziani , wyspa jest piekna ale bardziej wioski i okolice miast , klify ,ocean , masz wrazenie ze jestes na planie filmu irlandczyce sa brzydcy ale jest tez dużo przystojniaków wszyscy bardzo podobni do siebie malutkie noski wyglądają jak bracia zostałabym tam na stałe gdyby nie to ze jestem głąbem co do języków , nie moge złamac blokady językowej

Gość mhjbhjhjk
20:37 [zgłoś do usunięcia] byłam jakiś czas w zostałabym tam na stałe gdyby nie to ze jestem głąbem co do języków , nie moge złamac blokady językowej 123 To trzeba se było zapoznać jakiegoś Irola ;) Moja koleżanka tak zrobiła - język już opanowała do perfekcji, a związek ma zajebisty ;) Ale słyszałam, że Irlandczycy są mega namiętni :classic_cool:

Gość mhjbhjhjk
A co do nosków to prawda :D:D mają małe i zadarte, niektórzy wyglądają normalnie jak świnie :D Nie to co ja ze swoim garbatym nochalem :classic_cool:

prawda, 4 większe miasta, reszta miasteczka, wioski. ale urocze :) Irlandczycy (większość) przyjaźmie nastawieni do Polaków, otwarci, mało atrakcyjni, (istnieją bardzo gorace wyjątki :classic_cool: ) , alkoholicy. kuchnia jest tłusta i niezdrowa. napiszę tak: jeśli Cię ciągnie - śmiało. dużo polaków odradzi Ci wyjazd, ale jeśli nie odstrasza Cię pogoda - ryzykuj. osobiście polecam, szczegolnie Dublin. o opłatach za studia (szczególnie magisterskich) rozumiem, że słyszałaś? :D

Gość Lolo L.
No w końcu jakieś pozytywniejsze opinie :) Ja sama nie wiem co mnie do tej wioski ciągnie :)

Gość Lolo L.
the kłółik - Nieeee! Jakich opłatach? Ale ja chcę pojechać na Erasmusa, więc chyba mi wszystko zapewni uczelnia macierzysta :)

Gość UWAGA! PYTANIE!
Czy to prawda, że Irlandki są takie szpetne? Podobno to są tłuste świnie z zadartymi nochalami, rude albo świński blond :D I źle ubrane :classic_cool:

Gość ixyyyyyyyyyyy
przeciez na erasmusie dostajesz np 300 euro i tyle, reszte sama oplacasz (co prawda nie placisz za studia, ale za akademik/mieszkanie, wyzywienie, dojazdy juz tak)

nie orientuje się jeśli chodzi o erasmusa, ale zapewne pokryją koszta. ogólnie chodziło mi o niebotyczne koszta. magister na dobrej uczelni to wydatek wysokości e10,000k+. z ciekawości, na jaki kierunek się wybierasz? i o jakiej uczelni myslisz? polecam ucd, trinity albo dit jesli chodzi o Dublin. ­ prawda, ok 80% jest szpetna i 'przy kosci', słąbo ubrane, w wiekszosci blondynki. istnieją wyjątki. :classic_cool:

Gość Lolo L.
Na administrację, fajnie byłoby studiować w Belfaście, ale nie chcę nic z północnej Irlandii :) Może w Athlone lub Tralee :)

odradzałabym studiowanie na tych uczelniach, plusy są takie, że napewno są tańsze i koszta związane z utrzymaciem -przystępne, ale poziom dyskusyjny i słabiej wyglądają w CV. :P z innej beczki- Tralee leży w najpiękniejszym hrabstwie w kraju. :) 🖐️

Gość Lolo L.
Dla tych widoków chyba się poświecę :classic_cool: Poza tym nie ukrywam, że boję się wysokiego poziomu uczelni, więc stolice Jak Belfast czy Dublin odpadają. Marzy mi się taka kameralna uczelnia w Irlandii :):)

Gość Lolo L.
Dzięki :D 😘 Kurczę, chciałabym żeby mi się udało, chętnie bym tam pomieszkała :)

Gość mój kolega dostał zawału jak
przyleciał do irlandii i zobaczył te wszystkie cudaki :D :classic_cool: nic dziwnego, ze irlandczycy tak rzucili się na nasze polki 🖐️ to jak niebo, a ziemia 🖐️

Ale wy glupoty gadacie, Irlandki często są piękne, tylko wiele z nich ma problem z nadwagą. Uwiebiam ich oczy, malo polek moze się takimi pochwalić. Faceci, wczesniej tez myslalam, ze nie grzeszą urodą ale teraz widze, że wielu ma w sobie to cos, co naszym panom brakuje. Najbardziej podoba mi się ich sposob bycia, zabawy, roznia sie nieco tym od nas, wariaci ogolnie. Najczesciej o Irlandczykach wypowiadają się osoby, ktore nie mają żadnych znjomych wsrod nich i z nimi nie rozmawiają bo wiadomo, bariera językowa, a to są na prawde świetni ludzie i co lepsze nas uważają za nudny narod. Ok mogę to zrozumieć, ostatnio poznalam grupkę fajnych ludzi, kazdy z innego kraju i uslyszalm to samo, malo sie spotyka fajnego polaka/polkę bo wiekszosc to nudni ludzie i troche to mnie martwi, jak nas odbierają tutaj.