Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzciny,,,,

juz pisalam rano o tym

Polecane posty

Gość chrzciny,,,,

dostalismy tysiac zl, dziecko ma wszystko-ciuszki,mleko,wozek i zabawki za grube pieniadze. chcemy kupic laptopa, aby puszczac miedzy innymi dziecku teletubisie i utwory mozarta(takze), w wolnych chwilach ja posiedze na FB i kafeterii. czy to nie fair?ze kupimy dla naszej rodziny laptopa?dodam ze mi to po glowie chodzilo, zanim dostalismy az tyle kasy.

Gość papilotka84
Kupcie dziecku jakąś pamiątkę, a za resztę laptopa :)

Gość hmmmm mmm
My kupilismy naroznik ;) i tak co chwile wydaje kase na dziecko...

Gość chrzciny,,,,
no moja siostra jest zdegustowana,ale mi sie naprawde przyda jakis laptop gdy dziecko skonczy ze 2 latka!!!

Gość chrzciny,,,,
pytam czy to fair kupic za kase z chrzcin laptopa

bo to jest zabawne, tak samo jak czytanie ksiazek do brzucha :)

Gość chrzciny,,,,
tak utwory mozarta-Eine kleine nacht music, requiem albo marsz turecki. uczylam sie w szkole muzycznej jak bylam dzieckiem i zapamietalam sporo fajnych utworów, to samo bacha czy chopina. po zakonczeniu szkoly muzycznej bylam fanką muzyki powaznej i dzisiaj dziecko slucha ze mna canonu pachelbela, bacha i mozarta. cztery pory roku odpadaja dla malucha-za bardzo dramatyczne tony(dolne partie, nasladownictwo burzy) go straszy:>

Gość chrzciny,,,,
do sixa ja rozumiem ze niektorych efekt mozarta śmieszy, ja wcale nie mowie ze w niego wierzę. ale jest róznica gdy sie dziecku puszcza utwory barokowe mając odrobinę pojęcia o epoce baroku, to samo o epoce klasycyzmu i samym mozarcie. ja pokazuje mu rozne kolorowe rzeczy tak samo chce puszczac ladna muzyke aby poznal ladne rzeczy.

Nie ma w tym nic zabawnego Muzyka Mozarta zawiera całą gamę dźwięków i warto jest ją puszczać dzieciom od niemowlęcia bo pomaga dzieciom w rozwijaniu się słuchu zewnętrznego, wychwytywaniu odpowiednich dźwięków. stosuje się ją też przy rehabilitacjach związanych z takimi problemami ze słuchem np. dziecko siedzi na lekcji i nie potrafi skupić uwagi na tym co głośno i wyraźnie mówi nauczycielka bo rozprasza go i bardziej do jego ucha trafia np. dźwięk stukającego o blat ołówka kolegi z ławki obok albo jakieś dźwięki zza okna. poczytaj trochę o tym a potem się naśmiewaj.

Gość chrzciny,,,,
no ale jednak pomoze mi w pracy w domu(ja obiad,dziecko bajka) pomijam mozarty i inne edukacyjne metody. gratka kim jestes z zawodu? mnie teraz zjadą, jak powiem, ale rok uczyłam w liceum i pomijam interpunkcję:>

Gość hyhy
Gratka a Ty już na kafe:)

Gość buhahhahahahhahahahahehehehehe
no i juz gratka wszytko wie :)

Gość toystoory:)
matka gratki jest przedszkolanka i stad te jej mundrosci to ze mamusia zrobila studia przedszkolankowe w wieku 45 lat to jest najwieksze osiągniecie calej jej rodziny:D:D:D:D:D:D

Szkołę średnią skończyłam z tytułem technika plastyka specjalność grafika komputerowa, ale nigdy nie pracowałam w tym zawodzie, to była pomyłka bo mnie to nie kręci. Obecnie nie pracuję, nie wykonuję żadnego stałego zawodu, a dlaczego pytasz o mój zawód?

aa to ok, myslalam, ze jestes jedna z tych mamusiek ktore robia tak jak w poradnikach pisze... znam jedna taka, ma dwojke idealnych dzieci, i kiedy odbiera starszego ze szkoly parkuje samochod i czeka w nim kilka minut maltretujac mlodszego mozartem ktorego slychac jeszcze 2 ulice dalej :) na sluchanie muzyki laptop sie nie nadaje. lepiej kup sobie odtwaracz cd jakimis lepszymi glosnikami. a to co robisz z kasa to twoja sprawa. nikt nie musi wiedziec na co przeznaczylas pieniadze.

45 lat to moja mama nawet nie ma więc nie trafiłaś z tym głupim komentarzem :D

Gość hyhy
do gratka-Dziewczyno nie ośmieszaj się, myslisz że zjadłaś wszystkie rozumy??????

Gość toystoory:)
ahahha, skoro nie ma nawet 45 to pewnie ty tez bylas z wpadki:D to u was rodzinne:D co za zenada:Dile mamusia miala jak wpade z toba zaliczyla?15 pewnie:D

Gość hyhy
to weź się do pracy kobieto zrób coś a nie tylko siedzisz tutaj i prawisz swoje mądrości

Gość chrzciny,,,,
przykro mi ze ktos cie tu wyraznie nie lubi gratka. w sumie macie racje dziecka nie ma co meczyc muzyka powazna na sile, przy czterech porach wył jak po szczepionce:P

Gość goonies
te madrosci gratki to "kopiuj wklej" znalezione na pierwszej lepszej stronce w necie:D

Teraz ma 43 więc sobie odejmij od tego 21 i będziesz wiedziała. I nie, ja nie jestem z wpadki.

Gość hyhy
gratka biedne to twoje dziecko mamę która non stop siedzi na kafe:/nie masz żadnych zainteresowań, pasji????

Gość kkkiiikkkaaa
jestem niemal pewna ze ten topik zalozyla gratka wlasnie na pomaranczowo