Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xksieznaa

ciąża ?

Polecane posty

Gość xksieznaa

witam, mam pewien problem otóż martwię się, że jestem w ciąży . ostatnia miesiączkę miałam 10 listopada, która trwała 4 dni ( jak zwykle ) w tym czasie zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i zdarzyło mi się nawet kilka razy zapomnieć, a zwłaszcza 22 listopada, kiedy miałam dni płodne w tedy uprawiałam sex z moim chłopakiem bez zabezpieczenia i z wytryskiem we mnie. od kilku dni mam nabrzmiałe piesi, bolą mnie sutki są strasznie wrażliwe, dodam, że nigdy tak nie miałam, jestem senna, temperatura w pochwie 37.8 . 4 grudnia mam wizytę u ginekologa i teraz pytanie czy po takim krótkim czasie wykaże ciąże ?

Gość lolo6969
nie martw sie, jesli jestes w ciazy za 9 miesiecy bedziesz najszczesliwsza na swiecie:)

Gość xksieznaa
martwię się, ponieważ za 2 miesiące skończę dopiero 20 lat i nie chciałabym jeszcze dzidziusia, ale jeśli bym była cieszyła bym się, niestety mój chłopak nie bardzo . ; /

Gość xksieznaa
poza tym bardzo lubię dzieci, bo 5 miesięcy temu urodziła mi się śliczna bratanica Julka i nie mogę się nią nacieszyć, a co dopiero jakbym miała swoje ; )

Gość xksieznaa
nie, ponieważ wydaje mi się, że to za wcześnie, poza tym bratowa poradziła mi ginekologa tym bardziej, że już od miesiąca jestem umówiona na wizytę ,

Gość Jak nie chcesz mieć
dzieci to bierz regularnie tabletki a nie potem sr*** w gacie. Objawy ciąży nie występują tak szybko więc tego też sobie nie wmawiaj jak 97% kafeterianek i "nigdy tak nie miały". Tutaj wróżek nie ma. Lekarz może zauważyć ciąże w tym czasie a może nie zauważyć. Ruletka.

Gość xksieznaa
nie napisałam, że nie chcę mieć dzieci, nie chcę mieć jeszcze teraz, mam taką pracę, że czasem zdarzy się zapomnieć .. pytam tutaj, bo chcę wiedzieć czy jest ewentualnie taka możliwość, a Ty jak nie chcesz komuś pomóc to po co w ogóle odpowiadasz ?

Gość Jak nie chcesz mieć
Napisałam nie chcesz mieć dzieci w sensie nie chcesz mieć ich teraz. Odpowiedziałam Ci normalnie. Lekarz może zauważyć ciąże a może nie. W końcu jeszcze wcześnie. Co do temperatury, jednorazowy pomiar nic nie daje- pozatym mierzy się ją rano zawsze przed wstaniem z łóżka Ty pewnie mierzyłąś ją w ciągu dnia skoro jest taka wysoka? W ciągu dnia zawsze jest podwyższona.

Gość xksieznaa
dzisiaj jest 4 dzień jak mierze i tu się zdziwisz, bo mierzyłam rano. nie jestem aż taka głupia za jaką mnie masz .; ))

Gość Jak nie chcesz mieć
Lekarz równie dobrze może dać ci skierowanie na badanie krwi. Też kiedyś dostałam. Podejrzewał ciąże, nie "widział" jej, miesiączki nie było.

Gość Jak nie chcesz mieć
Po owulacji temp zawsze jest podwyższona spada na chiwle przed miesiączką. W ciąży temp nie jest aż taka wysoka zazwszyczaj wynosi 37,1

Gość xksieznaa
to ja już nic nie wiem ... tylko dlaczego mojej bratowej się wydaje, że jestem w ciąży ? to ona zauważyła, że jestem senna, że więcej jem i że wszystko mnie wkurza ..

Gość xksieznaa
a skąd Ty to wszystko wiesz ?

Gość Jak nie chcesz mieć
Może jesteś a może nie. Objawy ciąży nie występują tak szybko... Naczytasz się na kafeterii o tych pseudoobjawach i potem masz schizy.

Gość xksieznaa
ja tutaj o tym w ogóle nie czytałam tylko od razu zadałam pytanie, bo na abc ciąża zadanie pytania jest płatne ..

Gość Jak nie chcesz mieć
Jestem w ciąży. Test z apteki robiłam, z krwi robiłam, temperature mierzyłam i dużo informacji szukałam o tym a także w szpitalu innych dziewczyn wypytywałam. Ja objaw ciąży mam tylko jeden brak miesiączki(15tc) może mam szczescie ale objawy występują zazwyczaj w 7-8 tygodniu.

Gość Jak nie chcesz mieć
Jak się nie myle to na stronie poradnik zdrowia można zadać za darmo pytanie tylko na odpowiedz czeka się kilka dni. Odpowiedz i tak dają taką , że nie wiele się z niej dowiesz.

Jak nie chcesz mieć,mylisz sie co do objawow.U kazdej kobiety wystepuja ona w innym czasie,a Ty opierasz sie na typowo ksiazkowych objawach,bo gdzies tam napisali,ze wtedy.Np.taki czestomocz pojawia sie juz od momentu zagniezdzenia,ale moze pojawic sie tez pozniej,na to nie ma reguly.Kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze,kazda inaczej rodzi i kazda ciaza jest inna

Gość xksieznaa
no właśnie już nie wiem kiedy, ponieważ z ostatnią miesiączką zaczęłam brać tabletki anty i teraz nie mam zielonego pojęcia czy nic się nie zmieniło , jeśli się nic nie zmieniło to 8 . moja bratowa od samego początku ciąży miała zgagę, zaparcia, mdłości poza tym każda przechodzi inaczej ..

Gość Jak nie chcesz mieć
Tak. tylko kafeterianki mają objawy odrazu po zagnieżdżeniu:) Są pewnie dziewczyny, które tydzień po wymiotują ale to tylko garstka.

Gość xksieznaa
chciałam tylko się uspokoić i chociaż trochę się przygotować, jutro i tak mam wizytę u ginekologa, więc mam nadzieje, że on mi udzieli odpowiedzi na moje pytanie .

Niektore kafeterianki i nie tylko umia sobie wmowic ciaze nawet jak w niej nie sa,wiec nie ma sie co dziwic.Tobie autorko radze nie kierowac sie objawami bratowej,bo tak jak pisalam wyzej,kazda z nas inaczej przechodzi ciaze.Natomiast jesli idzie o ginekologa,to moze on nie zauwazyc jeszcze ciazy.Najlepiej poczekac do dnia spodziewanej miesiaczki i zrobic test,badz udac sie na bete

Gość xksieznaa
ja tutaj tylko przytoczyłam objawy bratowej, ponieważ koleżanka pisała o objawach w późniejszym czasie, które wystąpiły u mojej bratowej na początku ciąży . tylko teraz nasuwa się pytanie czy przez tabletki anty okres powinien przyjść 8 ? dodam, że to było moje pierwsze opakowanie

Tutaj masz wszystko o tabletkach anty,moze tam znajdziesz odpowiedz na nurtujace Cie pytania,ale z tego co wiem,tabletki nalezy przyjmowac regularnie http://www.students.pl/po-zajeciach/details/28374/Tabletki-antykoncepcyjne-wszystko-o-stosowaniu-antykoncepcji-doustnej http://mamzdrowie.pl/tematy/tabletki-antykoncepcyjne/

Gość xksieznaa
wiem, że regularnie, tylko tak jak już wcześniej pisałam to było moje pierwsze opakowanie w dodatku mam taką pracę, że ciężko to upilnować mimo wszystko

Gość xksieznaa
jak Ci się wydaje powinnam się martwic ?

Gość Jozef i na
Dziewczyno zlituj sie. Jeszcze jest za wczesnie zeby miec jakiekolwiek objawy ciazy. W ciazy byc mozesz oczywiscie, ale przestan sie tak nakrecac, bo za chwile brzuch ci zacznie rosnac i bedziesz miala bole parte. Na przyszlosc jesli nie pamietasz o braniu tabletek to po co w ogole sie w to bawisz? Poszukaj innych metod zabezpieczania.