Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xksieznaa

ciąża ?

Polecane posty

jestem w podobnej sytuacji nie wiem czy jestem czy nie? okres ialam 9 wspolzylam z mezem 24 ale prezerwatywa nie mial wytrysku, od tego czasu mdli mnie do dzis, bola mnie piersi od piatku, temp mam 36,9 rano.... zrobilam przed chwilka test wyszla jedna kreska.Ta ty robilas test? moze jestes zmeczona, albo cos?? jak sie czujesz tak jak zawsze? moze myslisz o tym caly czas jak ja i wydaje ci sie ze tak jest....????

Gość Jozef i na
gamka Ty nie jestes w podobnej sytuacji Ty sie zabezpieczylas i nie bylo wytrysku, wiec skad miala by byc ciaza?

bo mam dziwne objawy, bolą mnie piersi od piatku i mnie mdli, może na tle nerwowym? co do autorki, istieje ryzyko bycia w ciązy i nie stosowania sie do tego jak bierze sie srodki antykoncepcyjne, zrob test jesli chcesz a jak nie poczekaj do wizyty, pewnie lekarz zleci Ci badanie krwi jesli nic nie bedzie widział....

Gość xksieznaa
józef i na ! jeśli masz w ten sposób pomagać ludziom to najlepiej w ogóle tego nie rób ! każda kobieta inaczej przechodzi ciąże ! moja bratowa już po tyg wymiotowała itp i co ? i dzisiaj jest matką mojej ukochanej bratanicy, więc lepiej nic nie pisz, bo pewnie wiesz mniej ode mnie na ten temat !

Gość xksieznaa
ps i co Cie interesuje moja antykoncepcja ? czytaj wyższe wypowiedzi to będziesz wiedział/a że mam taką pracę, że mimo przypomnienia w telefonie nie mogłam jej zażyć !

Gość xksieznaa
nie chce robić testu, bo wydaje mi się, że to za wcześnie,dlatego zadałam pytanie tutaj i się nie nakręcam tylko chciałabym wiedzieć ... ! przez półtora roku z chłopakiem stosowaliśmy stosunek przerwany niestety było to niewygodne i dlatego zdecydowaliśmy się na tabletki, bo innej nie chcemy

na przyszłość moze pomysl o innym zabezpieczeniu, np zastrzyki anty lub plastry, co do Twojej sytuacji, rozumiem że sie stresujesz bo i ja tak mam, ale co ma byc to bedzie nic nie zrobimy.... wystarczy tylko czekac, myslalas zeby zrobic test?????????

Gość Jozef i na
Moze i wiem mniej. Na litosc boska moze i Twoja bratowa wymiotowala w pierwszym tygodniu ale szczerze watpie by z powodu ciazy, tak ciaze kazdy przechodzi inaczej ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Skoro tak duzo wiesz o ciazy to powinnas tez wiedziec, ze uprawiajac sex bez zabezpieczenia w dniach plodnych w ciaze zajsc mozesz I przepraszam Cie bardzo ale skoro wiesz ze Twoj chlopak nie chce miec teraz dzieci to trzeba bylo mu kazac zalozyc gume.

Gość Jozef i na
Nic mi do Twoje antykoncepcji, to byla taka mala rada bo po co truc sie tabletkami ktore i tak nie beda dzialac?

rozumiem ze zdecydowaliscie sie na tabletki ale to metoda ktora trzeba systematycznie przyjmowac i nie zapominac, skoro sie nie sprawdzila bo zapominasz z roznych przyczyn lub tez nie mozesz ich wziazc pomyslcie nad inna metoda. ja jestem tez w sytuacji ze nie wiem skad te objawy ( niby ciazowe) zrobilam test ale wyszla jedna kreska...

Gość xksieznaa
czuje się inaczej niż zwykle, ale to nie przez to, że sobie wmawiam, nie mam czasu na to, aby całymi dniami myśleć czy jestem czy nie, mam pracę, szkole, w dodatku mam na głowie cały dom, ponieważ moja mama obecnie jest w delegacji w Niemczech ,

do Jozef i na , jak myslisz moje dolegliwosci moga miec podloze nerwowe?

Gość xksieznaa
może zrobiłaś za wcześnie ? ja nie robiłam, bo wole poczekać ..

ja wspolzylam w 16 dniu cyklu, on mial prezerwatywe i nie doszedl.... wiec inna sytuacji z tym ze podobna w sensie tym :) ze oie niewoemy skad te dolegliwosci... :)

jest taki test ktory mozna wykonac po 6 dniach od stosunku, kosztuje pare zlotych w aptece.

Gość xksieznaa
no nie wierzę, po prostu nie wierzę w to co czytam . józef i na . gdybyśmy wiedzieli, że to dni płodne i że pominęliśmy tabletkę to chyba nie jesteśmy aż tak głupi i byśmy uważali albo w ogóle nie uprawiali sexu . to chyba logiczne prawda ? weź Ty czytaj co się do Ciebie pisze, bo chyba jesteś tępy/a a najlepiej będzie jak w ogóle nic już nie napiszesz, bo normalnie nie mogę czytać Twoich odpowiedzi, bo mnie szlak jasny trafia !

Gość Perw mobilna
W trakcie brania tabletek nie występują dni płodne. :o A nawet jeśli to nie wtedy kiedy Ci się wydaje. A objawy, które Twoja "mądra" bratowa zauważyła równie dobrze mogą być skutkiem ubocznym stosowania tabletek. Jak postępowałaś po zapomnieniu tabletki?

Gość Jozef i na
Pewnie, ze moga, albo hormonalne. Pomysl, w prezerwatywie, bez wytrysku, no jak? Poczekaj do daty okresu

Gość Perw mobilna
"jest taki test ktory mozna wykonac po 6 dniach od stosunku, kosztuje pare zlotych w aptece." Nie ma. :o 6 dni po zapłodnieniu to nie to samo co 6 dni po stosunku.

Gość Jozef i na
Ksiezna a co to za tabletki bierzesz? A po drugie to nie byl jedyny raz kiedy zapomnialas tabletki wiec moja droga jesli sie nie chce miec dzidziusia i ma sie trudnosci z pamietaniem o tabletce to co sie powinno zrobic?

Gość Perw mobilna
A co do miesiączki to jeśli bierzesz tabletki o schemacie 21/7 to krwawienie pojawi się maksymalnie w ciągu 3-4 dni, a równie dobrze może pojawić się dzisiaj.

Gość Perw mobilna
To po kiego chuja ustaliłaś sobie godzinę przyjmowania tabletki kiedy jesteś w pracy?

zksieznaa, ale jakie widzisz wyjscie z tej sytuacji jozefi na ma racje skoro nie jestes w stanie brac tabletek musisz sie inaczej zabezpieczac bo w ten sposob jaki teraz je zazywasz ich skutecznosc jest nizsza... a chyba nie w tym cel co nie?

Gość Jozef i na
ZApytam sie inaczej to po jakiego chuja wiedzac ze masz problemy z wlasciwym zarzywaniem tabletek zadecydowalas sie na tabletki?

nam mozesz mowic ze nie mozesz bo jestes w pracy albo cos ale to tylko i wylacznie twoja sprawa i twoja w tym glowa jak sie zabezpieczasz i czy sposob w jaki do tego pododzisz spelnia wymagania ktore sa na ulotce....

Gość Perw mobilna
Dziewczyno wyłącz Cape lock i nie szukaj sobie usprawiedliwienia na swoją nieodpowiedzialność. Też studiowałam i pracowałam i jakoś nie pomijałam tabletek, bo alarm w telefonie miałam ustawiony o takiej godzinie, o której nie pracowałam.

Gość Perw mobilna
A jakie to ma znaczenie na ile zmian pracujesz? Czy Ty myślisz, że tylko biurwy biorą tabletki i przyjmują je regularnie. Ustalasz sobie, że tabletkę bierzesz tuż po wstaniu z łóżka albo tuż przed snem, kładziesz je obok szczoteczki do zębów i jak na nie spojrzysz to sobie przypomnisz. Alarm dzień wcześniej ustalasz na godzinę, o której będziesz juz po pracy albo przed w zależności o d tego czy ustalisz godzinę poranną czy wieczorną przyjmowania tabletek. I pytam po raz kolejny w jaki sposób postępowałaś kiedy orientowałaś się, że nie wzięłaś tabletki i kiedy to było?

Gość Jozef i na
A o tabletkach zapominasz wiec jaka ona tam najlepsza???? To juz lepszy widoczny plaster, a moze spirala? A moze zastrzyk? A moze... A poza tym dziewczynko droga zaskocze Cie tez pracuje na trzy zmiany wybacz ale nie widze powodu do zapominania.

Gość xksieznaa
I NIE SZUKAM USPRAWIEDLIWIENIA NA SWOJĄ NIEODPOWIEDZIALNOŚĆ, BO MUSIAŁABYM NOSIĆ TWOJE NAZWISKO DZIEWCZYNKO ; )