Susełka 0 Napisano Grudzień 3, 2012 Witam, robiłam badanie poziomu progesteronu w 22 dniu cyklu jak zalecił lekarz, wynik 3,3. Wydaje się,że jest niesłychanie niski, skoro norma w fazie lutealnej wynosi 5.3-86. Niestety mam krótkie, 23 dniowe cykle, dwa dni po pobraniu krwi do badań dostałam już miesiączkę. Kobietki znające się na rzeczy, jak oceniacie szanse na to,że kiedykolwiek uda mi się zajść w ciążę? Wizytę u ginekolog będę miała dopiero w okolicach świąt, zwariuję do tego czasu bo mam tyle pytań... Myśleliśmy z mężem, że jak weźmiemy ślub, kupimy mieszkanie to urodzenie dzieciątka pójdzie gładko....ale te wyniki mnie zdołowały:( Co sądzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 3, 2012 a masz potwierdzone, że występuje owulacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Susełka 0 Napisano Grudzień 3, 2012 jestem przed badaniami dopiero, nawet nie wiem jak się bada występowanie owulacji, wiem, że mam jeszcze przed sobą badanie usg i krew: lh,fsh i prolaktynę,które mam zrobic do 10 dnia cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 3, 2012 no to dopiero po tym badaniach będzie można stwierdzić co jest nie tak. takie krótkie cykle nie wróżą dobrze, zazwyczaj są bezowulacyjne. trzeba znaleźć przyczynę i ją rozwiązać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach