Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jołkifiołki

Co ubrać dzidzie na wyjscie ze szpitala?

Polecane posty

Gość jołkifiołki

Już niedługo rodzę, zastanawiam się jakie ciuszki przygotować na wyjście maluszka. Body na długi rękaw koszulka welurowy pajacyk lub śpioszki? Potem w śpiworek do nosidełaka i kocyk? Nie wiem poradzcie?

Gość natmik
tak jak piszesz bedzie ok. ja wzięłam troche ubranek do szpitala dałam rekalamówkę i położne przy mnie ubraly dzidziusia w co uważały stosowne

mojego grudniowego ubralam w body z dlugim, kaftanik, spioszki, skarpety, sweterek, 2 czapeczki i kombinezon. kocyk i pielucha na nosidlo bo wialo i snieg sypal. za cieplo mu bylo0 w aucie! przesadzilam, jak na mloda mame przystalo :P lutowego ubalam - body z dlugim, pajac welurowy, skarpety, czapka, kombinezon, koc i i pieluszka na twarz. bylo mu idealnie. w grudniu bylo ok 0 st, w lutym -12 st.

Dokładnie, u mnie też siostra przyszła i ubrała maluszka. Niech mąż Ci przywiezie troszkę więcej a siostra wybierze. Ja rodziłam w lutym to siostra mi powiedziała, żebym dwie czapeczki miała. Jedną cieniutką, żeby dobrze była dopasowana do główki i zimową oczywiście:)

ja styczniowa corke ubralam w body z dl rekawem, spiochy, sweterek, polspiochy takie sweterkowe, kombinezon, ale taki puchaty-misiowy, nie gruby co wyglada jak kurtka pikowana :P, czapeczke bawelniana i czapke cieplejsza, koc i pielucha na nosidle zbey zaslaniala buzke. Teraz rodze w grudniu i bedzie podobnie :)