Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie słysze na ucho

nie słyszę na jedno ucho, mam zapalenie, czy mogę iść na to na L4?

Polecane posty

Gość nie słysze na ucho

jak w temacie, bo kurcze się nie orientuję, pracuję w biurze, w sumie nie przeszkadza mi to o tyle, że musze się ciągle pytac ludzi co mówią no i gdy prowadzę samochód to jest to problem troche bo jednak słuch jest dość potrzebny do tego ale nie chcę wyjść na naciągaczkę.

Gość mozesz chocby dlatego
ze takie zapalenie trzeba przesiedziec w domu

bo pewnie dlatego ze nie zapytalas... z tego co mi wiadomo, to jesli jest taki stan zapalny, boli, to jest to powod by isc na L4, takie cos nie powinno sie wyziebiac

Gość nie słysze na ucho
mnie się to ucho zatykało aż się zatkało całkiem, udało mi się wcisnąć na wizytę do lekarza, myślałam, że potrzebuję przepłukania ale laryngolog powiedziała, że ucho jest czyste i widzi, że mam zapalenie po prostu faktycznie nie pytałam o L4

moze doszla do wniosku ze skoro z tym chodzilas ciagle to ze Ci to tak bardzo nie przeszkadza, idz do ogolnego (bo chyba bedziesz miala szybciej wizyte) i powiedz ze takie zapalenie masz, co bierzesz, i ze bardzo duzy dyskomfort masz w prayc poza tym boli i prosisz o zwolnienie z zwiazku z tym na czas leczenia

Gość nie słysze na ucho
no włąśnie tak myślałam, że jak by co to do ogólnego i myślę, że ona by mi dała zwolnienie ale jakoś mi głupio bo mam wrażenie, że to taka pierdoła i wszyscy będą mnie uważać za naciągaczkę.

jakby byla pierdola to by larygnolog nie wykryl zapalenia i nie przepisal leków

a przede wszystkim - jakby to była piedoła, to byś nie miała takiego dyskomfortu

i lepiej idz, bo nie daj boze bedzie tak ze nie doleczysz i Ci to sluch uszkodzi. zdrowie jest najwazniejsze.

ja kiedys tez tak mialam ,ale normalnie pracowalam. Trwalo to ponad 3 tyg, bralam na to sterydy, sluch zanikl w 80 % , ale potem wrocilo do normy. Nic mnie to nie bolalo. Jesli ci to nie przeszkadza w zyciu i nie masz ochoty siedziec w domu to pracuj, ale jak mozesz i chcesz sobie odpoczac to zapytaj o zwolnienie.

Gość nie słysze na ucho
to muszę się zastanowić, najważniejsze, że nie czułabym się już jak naciągaczka po tym co pisałyście, dziękuję

jest brzydka, zimna pogoda, to tez robi swoje

Gość śmigła
c zy byłeś kiedykolwiek na płukaniu uszu. ja chodzę równo co pół roku okazało się. ze mam wąskie przewody słuchowe. jeśli cię nie boli to znaczy ze nie ma żadnego zapalenia.

Gość nie słysze na ucho
czasami mnie pobolewa ale nie mocno

Gość emeryk44
Moim zdaniem to lekarz proponuje zwolnienie. Jeżeli tak nie zrobił to znaczy, że uznał je za niepotrzebne. Leczyć ucho można chyba nie tylko w domu?

Gość Nigdy, przenigdy nie dajcie
sobie płukać ucha w trakcie stanu zapalnego!!!!!!!! Ja w zeszłym roku przeżyłam taki horror z uszami, że na pogotowu wylądowałam :o Zatkało mi ucho i bolało poszłam do laryngologa, ten przepłukał mi to zdrowe ucho i wszystko przeniosło się do niego, rano następnego dnia obudził mnie ból nie do wytrzymania, brałam antybiotyki, krople i nic, przez tydzień nic nie pomogło a ja jechałam na ketonalach, po 7 dziennie brałam bo nie mogłam funkcjonować, ból okropny, najgorszy jaki w życiu przeżyłam. Poszłam do niego po tygodniu, że nic mi nie pomaga, popatrzył, pogrzebał a wieczorem drugie ucho mi złapało :o Miałam 2 uszach zapalenie, aż mi głowę rozsadzało i miałam myśli samobójcze bo od dwóch tygodni nie spałam, nie jadłam, tylko same silne środki przeciwbólowe i wyglądałam jak śmierć. Następnego dnia miałam taki ból tego drugiego ucha, że mdlałam aż nagle usłyszałam tylko huk w głowie, pęknięcie czegoś i pełno krwi z ucha, zaraz na pogotowie, podali mi inne srodki i po tygodniu było lepiej ale jak minął rok to ja do tej pory jak czuję tylko lekki ból ucha to zaraz robie okłady z kwiata geranium i pomaga. Nie życzę nikomu tego co przeżyłam a Ty autorko nie daj sobie zrobić płukania. Mi laryngolog do ktorego trafilam po pogotowiu powiedział, że nie wolno robić płukania uszów przy zapaleniu

Gość gość
Mam zapalenie ucha środkowego ropne od wczoraj biorę antybiotyk jutro chcę wrócić do pracy.Mam nadzieję, że nic złego się nie wydarzy.Ucho zatkane i ropa się sączy -co chwilę coś sobie strzela jakby znalazło ujście.Nie lubię się rozczulać nad sobą,ale przyznaję rację ból jest nie do zniesienia.Atakuje skronie i szczękę.

Gość Karolinka
Dnia 3.12.2012 o 17:57, Gość nie słysze na ucho napisał:

no włąśnie tak myślałam, że jak by co to do ogólnego i myślę, że ona by mi dała zwolnienie ale jakoś mi głupio bo mam wrażenie, że to taka pierdoła i wszyscy będą mnie uważać za naciągaczkę.

Zdrowie najważniejsze, nie przejmuj sie innymi, pracujesz dla siebie.. a szefy zawsze mają gdzieś Ciebie a tym bardziej Twoje zdrowie, najważniejsze aby na nich robić a jak chcesz się poświęcać dla nich to jesteś zwyczajnie głupia.