Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandrusia18

wydaje mi sie , ze po porodzie jestem luzniejsza :-( tez tak macie ? czy to moze

Polecane posty

autosugestia , a jestem taka jak przedtem ?? od czego to zalezy od szycia ?? dodam , ze nie bylam nacinana i polozna jakis jeden szew mi nalozyla tylko chociaz w ogole nie chciala szyc powiedziala , ze nie ma potrzeby , ale lekarz zasugerowal aby jedem szew zrobila ..

rodzilam 3 miesiace temu i jeszcze nie wspolzylam , ale dzis z ciekawosci pierwszy raz od porodu wsadzilam sobie palce zeby zobaczc jak to tam.wyglada i wydaje mi sie wlasnie , ze jakos luzno

Gość luz to niestety norma
ale na kafe to temat tabu, bo tu wszystkie są ciaśniejsze niż przed porodem :P Każdy lekarz i polozna Ci powie, że taka niestety natura... gumka, sprężyna raz rozciągnieta do niewiadomo jakich rozmiaró nigdy nie wróci idealnie do poprzedniej postaci.

Gość a ja jestem ciaśniejsza,
za to mocno mnie boli podczas stosunku, więc tak źle i tak niedobrze... Miałam 8zewnętrznych szwów.

Gość kuuunnneggunddkaa
nie przesadzaj, z czasem wszystko bedzie jak przedtem. Dopiero trzy m-ce minęły. U mnie tak rok po porodzie wszystko wróciło całkowicie do stany wyjściowego.

Gość Małgochna
a ćwiczysz mięśnie? Tak naprawdę to nie zależy od porodu, a od samej ciąży. Ja miałam dwie cesarki, a byłam zdecydowanie luźniejsza, nawet mocz popuszczałam :( w szoku byłam, bo zawsze myślałam, że to po porodzie siłami natury. Lekarz mówił, że sama ciąża rozluźnia mięśnie i trzeba ćwiczyć. Jakieś pół roku po ciążach, wszystko wracało do normy, chociaż obawiam się, co będzie na starość Co do ciasności po sn, może coś w tym jest, bo mój brat kiedyś zażartował do mojego męża, że po porodzie swojej żony czuje cały czas jakby kochał się z dziewicą, tak ją ciasno zszyli. Mój mąż przyleciał do mnie i spytał czy możliwe ;)

Gość teuiuiui
nie ma co sie oszukiwac,nigdy juz nie bedzie tak jak przed porodem,bez przesady,kazdy lekarz ci to powie,ale tu na forum kazda jest "ciasniejsza",nie wierz w to:P

Gość Miku miku miku myk
ciasniejsze po szyciu to za przeproszeniem moze byc tylko wejscie, ale nie tunel :) troche wyobrazni panie i panowie

Gość co za bzdety piszecie
a ja jestem jak nowka bo mialam cc i sie ciesze

Gość ha ha bravo bravo
niewzne jak sie rodzi cc czy naturalnie,w ciazy oslabiaja sie miesnie dna miednicy,tzrb acwiczyc miesnie kegla a szycie nie ma nic do tego bo jak ktos juz napisal,ze szyje sie wejscie do pochwy a nie pochwe wewnatrz

Gość co za bzdety piszecie
no to w takim razie ja nie czuje roznicy skoro tak mowisz

Gość też jestem po cc
I nie ćwiczyłam mięśni kegla,a na pewno moja pochwa jest mniejsza niż przed ciążą,bo w pewnych pozycjach gdzie partner dobrze penetruje odczuwam ból. A wcześniej tego nie było.

Gość OlkaFasolka78
"I nie ćwiczyłam mięśni kegla,a na pewno moja pochwa jest mniejsza niż przed ciążą,bo w pewnych pozycjach gdzie partner dobrze penetruje odczuwam ból. A wcześniej tego nie było." to niekoniecznie musi znaczyc, ze jestes mniejsza moze obnizyly ci sie narzady stad ten bol? Ja co prawda rodzilam naturalnie tez czulam bol w niektorych pozycjach i lekarz stwierdzil ze to przez obnizenie. Cwiczylam i pomoglo, nie czuje roznicy. Rodzilam w innym kraju i tutaj kobiety sa od dziecinstwa uczone cwiczenia miesni, u nas tego nie ma. Dlatego tutaj nie nacinaja, nie ma problemow z nietrzymaniem moczu itd. Ja bylam nacieta mimo ze tutaj zadko to robia. Co do obnizenia po cesarskim cieciu moja siostra ma tak samo jest 4 miesiace po i niestety ma to samo bol przy stosunku cwiczy i widzi poprawe

Gość deo do psity
One wszystkie tutaj są ciaśniejsze po porodzie, a jakoś ginekolog żeby je zbadać to używa większego wziernika niż dla nieródek, zagadka, nie ? "Ziejące krocze", to wam też nic pewnie nie mówi - matki wieczne dziewice ? :D http://www.lew-lew.com.pl/ginekologia/ginekologia-estetyczna.html Ciaśniej to może być na wejściu - chociaż ta ciasnota to często ze słabszego naliżenia się bierze, a nie w środku. Po porodzie srom wygląda inaczej, czyt. gorzej i się nie umywa do sromu nieródki. To se ne vrati i pogódźcie się z tym.

Gość hjdsgchdjgahj
kroczem wylazło Ci dziecko, a Ty chcesz od razu być ciasna? 4kg dziecko to nie penis

Gość ćwicz ćwicz ćwicz
mięśnie Kegla, musisz pracować sama żeby wrócić przynajmniej częściowo do sprawności, ja ćwiczyłam już od początku ciąży. Teraz jestem 8 miesięcy po porodzie i trzy miesiące temu miałam pierwszy orgazm pochwowy. Mama mówiła, że po porodzie seks jest 100 razy lepszy i u mnie się sprawdziło nie mam orgazmu za każdym razem, musze te mięśnie zaciskać w czasie stosunku ale co 3-4 stosunki się udaje. Nie wiem czy jestem luźniejsza, po porodzie byłam na pewno, teraz nie czuję różnicy, partner się nie skarży jest zachwycony orgazmem. Jedno jest pewne jeśli nie będziesz pracować nie będzie nawet częsciowo tak jak przed porodem

Gość ćwicz ćwicz ćwicz
ty wyżej daj spokój z tą reklamą

Gość deo do psity
o orgazm po porodzie łatwiej, bo obniża się łechtaczka i dzięki temu że penis o nią ociera, łatwiej o wielkie bum ! :D Ale niestety nie każda ma taki bonus w zamian za obniżenie całego narządu i jego napięcia sprzed ciąży :O