Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

papayya

Siemię lniane-jak to pić?

Polecane posty

Hej, od kilku dni czytam o niesamowitych właściwościach siemienia lnianego. Ja postanowiłam zadbać o włosy i pić przez jakiś czas to cudo. Zakupiłam dziś mielone i w ziarnach ale nie wiem JAK TO PIĆ? Mielone prawdopodobnie zalać wodą i wypić całość, ale co z całymi ziarnami? Ziarna się rozpuszczą? Czy może je zjeść? Pozdrawiam

ja sypie łyzeczke do szklanki zalewam goraca woda i pije całe ;) powodzenia ;)

Gość 754124714
Pić to można tak zwanego gluta z tego. Albo sypać normalnie do jogurtu, do owsianki tak z pudełka. Albo uprażyć przez 2 minuty na patelni i wcinać. Do włosów to ja nie wiem jak się ma picie, bo nie słyszałam. Za to wiem, że jak zrobisz z tego gluta/kisiel i nałozysz na włosy jako maskę na całą noc albo po prostu maskę to są super nawilżone. Można też dodać do gotowej maseczki i wymieszać. Tu masz więcej: http://www.alinarose.pl/2012/09/naturalna-pielegnacja-wosow-siemie.html

Gość najlepiej
zalej wrzątkiem odczekaj aż zrobi się zawiesiste i całość zjedz,wypij-jak wolisz.Ja cale ziarna miele w młynku do kawy,bo szybciej i latwiej w połykaniu.Najlepiej kupić całe ziarna,nie mielone i zmielić przed użyciem, wtedy dużo więcej zostaje cennich skladników.