Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sret6yur5i

W ciagu ostatniego tygodnia wysłałem 22 podania o pracę i cisza

Polecane posty

Gość sret6yur5i

Doświadczenie jakieś tam mam i to w handlu i gastronomi, kontakcie z klientami, wykształcenie zawodowe o profilu gastronomicznym w tym teraz robię liceum uzupełniające, mogę nawet pracować fizycznie i dupa zbita...Zero odzewu, a aplikuję na stanowiska za najniższą krajową w pełnym wymiarze czasu.

Gość ja123212
nie przejmuj się, to normalne... na 500 wysłanych CV możesz liczyć na 0-5 rozmów kwalifikacyjnych. To moje statystyki, jestem po studiach wyższych. Ale prace mam - na umowie o pracę.

Gość Bo w tym kraju nie ma pracy
Bajeczki o TYLKO 13% bezrobociu mogą sobie wsadzić w D ci, co je rozpowszechniają 🖐️

Gość sret6yur5i
Ja już naprawdę nie wiem co robić, czy w tym kraju rządzą tylko układy/kolesiostwo ? Chcę uczciwie pracować, nawet za najniższą krajową mogę tyrać jak wół tylko dajcie mi tą pracę.

Gość znawca0000
głosujcie dalej na PO i inne partie które nic nie robią by było lepiej a tylko by było gorzej to będzie jeszcze więcej płaczu na forach. Taki kraj, dziki kraj, ciemnogród. Nic nie poradzisz. rządzą tu układy, znajomości i łapówki.

Gość ocha
gdzie wysyłałeś te podania? w jakim mieście, czy z ogłoszeń i ile masz tego doświadczenia?

Gość sret6yur5i
Śląsk okolice Bielsko-Biała, Żory, Jastrzębie-Zdrój, Cieszyn, Mikołów itp Doświadczenie mam pracowałem już kiedyś jako kelner, pomoc kuchenna, jako pracownik fizyczny na kopalni w tym budowanie rurociągów i kanalizacji, handel sprzedaż na targowiskach odzieży markowej, kierowca na busie itp itp..Zero odzewu

Gość Jan Przemczak
wyrazy współczucia Dopoki ludzie nie wyjda na ulice i nie zrobia rewolucji to dalej będzie taki syf jak jest teraz :(

Gość PanKrolewicz
Wiesz, wydaje mi sie, ze lepiej zainwestowac czas, wydrukowac sobie cv i poroznosic je ososbiscie. Pomysle ze 500 innych ososb tez wysyla tony papaieru, myslisz, ze na takie proste stnowisko ktos to czyta?

Gość ocha
zmień rejon w który wysyłasz i wysyłaj 22 ale na godzine

Gość RaZR
Chcesz prace, to drukujesz 100 cv i roznosisz. Takie wklejanki, wycinanki nic nie dają. Jak ktoś wspomniał wyżej. 1 szansa na 100 i dodatkowo casting na rozmowie.

Gość ocha
Mikołów graniczy bezpośrednio z KAtowicami

Gość sret6yur5i
Tak tylko żeby wydrukować te CV to trzeba kupić papier do drukarki i atrament do tego doliczyć koszty rozwozu takich CV więc sam pomyśl że to wcale nie takie łatwe. Oczywiście już paręnaście takich CV rozniosłem osobiście ale zazwyczaj mierzono mnie z byka bo nie było rekrutacji a pracownice w kadrach to jeszcze z pretensjami do mnie " Przecież nie prowadzimy rekrutacji to gdzie chce pan aplikować"...i tak to wyglądało.

Gość sret6yur5i
No a jak w internecie się ogłaszają że szukają pracowników to wysyłam swoje podanie o pracę skoro można i liczę na to że się odezwą. Druga sprawa inaczej niż internet nie można raczej się dowiedzieć kiedy i gdzie są prowadzone rekrutacje bo niby jak.

Gość ocha
bo to tak jest. I patrzą się na ciebie takie cipule jak na kosmitę, bo same dawno po dupie nie dostały albo mają frustracje, a tu można się na kimś rozładować.

Gość ocha
robisz klasyczny błą szukając pracy jedynie z ogłoszeń. Trzeba szukać głównie tam, gdzie nie ma ogłoszeń

Gość y5y4rt4t4
na takie stanowiska chętnych jest najwięcej - bez specjalnych kwalifikacji, bez specjalnego doświadczenia, masz zajebistą konkurencję więc się nie dziw, na takich jak ty podaż przewyższa popyt. gdybyś był towarem deficytowym np. inż budowlanym z uprawnieniami i 3 językami to byś takiego tematu nie zakładał

Gość sret6yur5i
Haha to mnie rozwaliłeś :) Ciekawe że w Polsce na jedno stanowisko przykładowego inżyniera z trzema językami przypada 50 osób a czasem nawet więcej. Większość ludzi ma specjalne wykształcenie kierunkowe a jednak też nie potrafią znaleźć pracy.

tylko 22 w ciągu miesiąca???? ja jak szukałam pracy to tyle praktycznie wysyłałam w ciągu dnia;P