Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolinnka

wysypka na pupie malucha - jak zwalczyc? i skad to sie bierze?

Polecane posty

Gość kolinnka

Moja córka ma od 2 dni wysypke na pupie, ma 3 m-ce, nigdy wczesniej nie miala ani odparzen ani zadnych wysypek nigdzie. Od urodzenia uzywam tych samych pieluszek (pampers) i tych samych chusteczek (Huggies) pupke smaruje sudocremem albo oliwkuje. Dotychczas myłam ja zawsze mydełkiem bambino, a od 3-4 dni uzywam Nivea Baby do mycia ciala i wlosow, czy to mozliwe ze to uczlenie na ten plyn? Nic innego do glowy mi nie przychodzi, pieluszki zmieniam max co 2 godziny, chyba ze jest kupka to od razu. Tylko tak mysle ze jakby to bylo od plynu to chyba mialaby na calym ciele? hmmm..

Gość bvgffhbgf
wysmaruj jej dupsko łajnem konia to jej przejdzie

Gość retyrety
ja jako osoba dorosła mam uczulenie na produkty nivea i johnson&johnson więc moje dziecko też nie ma z nimi kontaktu. może rzeczywiście od kosmetyków nivea. a po co smarujesz pupę sudocremem? ma odparzenia czy tylko profilaktycznie?

Gość kolinnka
profilaktycznie smaruje... a to nie dobrze?

Gość retyrety
a twarz też jej smarujesz?

Gość retyrety
jakiś podszyw. to nie ja o tej twarzy :)

Gość retyrety
nie potrzebnie smarujesz pupę sudocremem, jeżeli nie ma odparzeń. kup linomag zielony i tym smaruj pupę. po kąpieli tylko oliwką. sudocrem mógł podrażnić skórę.

Gość kolinnka
nie mialam pojecia ze sudocremu nie mozna uzywac profilaktycznie. Wczoraj po kapieli posmarowalam Oilatum soft kremem i jakby troszeczke mniej bylo rano tych krostek, ale zobaczymy...