Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alamakotaa

Ile zarabiacie i ile wydajecie na życie

Polecane posty

Gość alamakotaa

Ile zarabiacie miesięcznie(w jakim zawodzie),ile wydajecie na mieszkanie/domek,jedzenie,prąd,rozrywki? To zapewne pomoże przyszłym emigrantom.

Gość pbkklsssssvddvf
Zarabiam 1800 funtow na czysto, co miesiac wydaje wszystko na rachunki, jedzenie, bilety, rzadko gdzies wychodze, a jak juz to do tanich miejsc. MIeszkam w Londynie i zycie tutaj jest strasznie drogie, wynajmuje 1 bedroom z chlopakiem.

Zarabiam 1600 netto (bez bonusa - co 3 miesiace dodatkowe 1500), wydaje na mieszkanie (kawalerka 520, wliczone ogrzewanie, elektrycznosc, abonament TV i woda), council tax 97, silownia, telefon, tv i internet nastepne 100, oyster card 131, jedzenie okolo 25 tygodniowo, emerytura prywatna itp 50, reszta (okolo 550 -575) zostaje na oszczednosci, ciuchy, wychodzenie itd. Mieszkam w poludniowo-zachodnim Londynie. Praca w administracji i koordynacji projektow.

Gość majstersztykowa 999
Ale nienormalny topik. A moze chcesz jeszcze poznac numer mojego buta, stan oszczednosci, rozmiar stanika i konsystencje mojego rannego stolca? :o

Gość versace1
dlaczego nie normalny? zarabiam 2.000 netto, zostaje mi 300/400 miesiecznie po oplatach itp. kiedys zarabialam wiecej ale byly "ciecia" w firmie. obecnie szukam lepiej platnej pracy. jestem pracownikiem biurowym.

Gość staly niesmialy bywalec forum
Nie jest to nienormalny topik. Jestesmy anonimowi. Chyba ze ktos sprawdzi po IP lub domysli sie. Zarabiam 1300 - 14000 funtow miesiecznie. Place za pokoj 320 plus 50 oplaty, oyser 134 funty, jedzenie ponizej 200 na m-c. Czylo zosatje mi jakies 700 funtow, ale zawsze cos kupuje. Oszczedze okolo 500 na m-c. Jestem kelnerem.

Gość Pysia z grubym portfelem
Ja mieszkam w londynie, zarabiam roznie bo jestem self employed, i wszystko zalezy od miesiaca, od pogody itd itp. Zarabiam okolo 3.5- 5 tys na miesiac, ale przed podatkiem. Za mieszkanie place tylko 400 funtow, choc mieszkam w drugiej strefie, w bardzo milej dzielnicy (st.john's wood), bo mieszkam z chlopakiem i place tylko 1/3 czynszu (tak sie umowilismy). On placi reszte i wszystkie rachunki. A inne moje wydatki: Telefon-20 funtow Oyster- mam darmowa oyster na strefy 1-6 z powodu takiego iz osoba w rodzinie pracuje dla Tfl. Jedzenie- okolo 15-20 funtow na jedzenie kupione w tesco/sainsburry, i nastepne 40 na kawiarnie/kanapki itp kupione na miescie Ciuchy- duzo, o wiele za duzo!!! mam tez dosc duzo wydatkow zwiazanych z marketingiem mojej malej firemki, wiec to tez sa duze koszta (ale odliczylam je juz od tych 3.5- 5tys ktore zarabiam przed podatkiem) mysle ze na rzeczy zwiazane z biznesem wydaje okolo 500-800funtow na miesiac. Kino- zalezy od miesiaca, czasem nic, a czasem 50 Restauracje- placi moj chlopak bo zarabia o wiele wiecej ode mnie Wakacje- to samo

Gość staly niesmialy bywalec forum
Akurat nie dostaje wiele napiwkow. Pracuje wsrod bogatych klientow. Otrzymuje service charge, a jedzenie i drinki sa dosyc drogie w miejscu w ktorym pracuje. Szacuje ze w skali roku dostaje okolo hmm... 500 - 1000 funtow napiwkow.

Gość tfg6hy
5 tysiecy na miesiac, chyba w zlotowkach:D

Gość Pysia z grubym portfelem
Przeciez nie musisz wierzyc :) pozatym, juz napisalam ze to przed podatkiem. Pozatym, dlaczego to takie szokujace? Mam swoj wlasny biznes, pracuje sama dla siebie, jestem swoim szefem, i pracuje duuuuzo godzin. 5 tysiecy funtow w londynie (w dobrym miesiacu i przed podatkiem) to nie jest zawrotna kwota. Moj chlopak zarabia duuuzo wiecej, nie bede pisac ile bo i tak nie uwierzysz jesli 5tysiecy wydaje ci sie nieosiagalna suma.

Gość ona z londka
sprzataczka, 1900, na mieszkanie 750 ,tel 36,busspass 18.80 tyg, jedzenie ok 250 inne zakupy w miare potrzeby

Gość JAK na
sprzątaczkę to całkiem niezłe zarobki.

Gość fgfhh
sprzątaczki dobrze zarabiają jeśli nie robią na kogoś

Gość bbarrratkkaaaa
Jesli ktos by przeczytal te odpowiedzi, kto nie ma pojecia o zyciu w Uk, to by pomyslal, ze tu wszyscy super zarabiaja, nawet sprzataczki. A przeciez wiekszosc Polakow nie zarabia wiecej niz 20 tys rocznie.

Gość nielubie uk 2
ciekawe ciekawe ze wszyscy tutaj podaja takie wyzsze kwoty wiadomo na forum to sobie mozecie pisac cokolwiek a i tak wszyscy wiedza ze polacy w UK to zarabiaja zazwyczaj najnizsza stawke i to teraz chyba okolo 900 funtow na miesiac wychodzi a wy tu z takimi kwotami wyskakujecie ze niby sprzataczka 1900?? jesli sprzataczka wyciagnie max 9 za godzine to juz duzo to ile bys musiala pracowac na te 1900 ?? chyba 24/7 ......

mylisz sie, ja mojej sprzataczce place 10 na godzine i to jest stawka bardzo niska. W Londynie min. to 13 za godzine

Gość polka na emigracji
Ja sprzataczce placilam 10 na godzine 5 lat temu i jeszcze jej zwracalam koszty przyjazdu. :)

Gość dfgghhh
moja kuzynka pracuje w londynie jakosprzataczka i zarabia ok 10 f za godzine i nikt jej niezwraca kosztow podrozy, pracuje dla roznych ludzi

Gość nnaszaa klasaaaa
Sprztaczka z reguly nie zarabia wiecej niz 10 za godzine, ale nawet jesli zarabia z 15 to musi dojechac z miejsca na miejsce, co zajmuje czas, wiec to nie jest tak, ze pracuje od 8-16 i zarobi w tym czasie 80 funtow. Moja kolezanka pracuje na wlasna reke i tu ma 2 godziny, tam 3, czasem ktos jej akurat w tym tygodniu nie potrzebuje itd, wcale nie wychodza jej takie kokosy. Plus trzeba doliczyc koszty dojazdu, bo malo kto za to placi.

Gość kokosow z tego nie ma
kiedys pracowalam jako sprzataczka ale krotko moze z 2 miesiace sprzatalam 3 domy i mialam lacznie tylko 12 godzin tyg za 8 funtow bo klienci na wiecej sie nie zgodzili wiec nie wierze ze ktos moze zarabiac 12 czy 13 skoro ja sprzatalam u naprawde bogatych ludzi i mialam mniej placone bo nikt nie chce przeplacac skoro osob do sprzatania jest pelno i jak nie ty to inna co bedzie tansza

Gość vivivuuum
Ja zarabiam około 400 funtów miesięcznie. Za mieszkanie płace 300 a mam na rozrywki, puby, restauracje. Gdzie się da to wykorzystuje kupony. Jestem studentka, pracuję 2 dni w tyg, ale mam oszczędności i nie narzekam :D

Gość trampusiea
To prawda ze mozna dostawac za sprzatanie 12f. KOlezanka tak dostaje,ale pracuje w bardzo bogastych domach. Ci ludzie niechca dziewczyn z ogloszen,biora osoby z polecenia i to owszystko jedne wielkei koleczko jest.

Gość Sama troche zaskoczona
Z tym sprzataniem to prawda - kuzynka pracuje dla 9ciu rodzin w St John's Wood. Nie najbogatsza dzielnica, ale biedni tez nie sa i stawki L12 - 15. Ale jest tak ze zaczela za L10 z jedna rodzina i dostala pozostale osiem za poleceniem tej pierwszej. TZreba wiedziec gdzie i jak pracy szukac i nie brac byle czego jesli sie da.