Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowanaaaaaaaaaaa

53dzien cyklu i brak okresu

Polecane posty

Witam.man 20lat.nieregularnie miesiaczkuje.to juz 53dzien cyklu a Nie ma @..strasznie się denerwuje.zrobiłam 2 różne testy wczoraj i tydzień temu.oba negatywne.czemuvtak się spóźnia?slabo śpię,dużo podróżuje,miałam sporo stresu.kluje mnie w podbrzuszu i w ajniki nic poza tym.czemu tak się dzieje?czy mogę być w ciąży??

Idź do lekarza. Jeśli często masz tak długie cykle to od razu poproś o skierowanie do poradni ginekologiczno-endokrynologicznej.

Cykl waha się 29-45.dni.zdziwiło mnie że do tej pory Nie mam

Koniecznie idź do lekarza, najlepiej właśnie do gin-endo. Jeśli bardzo będziesz się upierać na zwykłego ginekologa to nalegaj na badania hormonalne.

Gość odpowiem chetenie wam
idz do lekarza, skoro testy wyszly negatywne po tak dlugim czasie pewnie nie jestes w ciazy... dlaczego nie poszlas wczesniej do lekarza, przeciez mogl ci uregulowac cykl

Autorko, tez tak mam. obecnie 64 dzien cyklu i nic :P czasami dostane co miesiąc, czasami co dwa, trzy... moja mama tez tak zawsze miala, nawet po porodzie (!) Bylam prywatnie u doktorki ginekolog- endokrynolog. Leczylam sie na niedoczynność tarczycy i obecnie mam tsh 2,6 i doktorka powiedziala ze juz nie musze brac hormonow na tarczyce. tylko podczas brania tych hormonow okres mialam regularnie :) natomiast moja mama ma ok z tarczyca. denerwuje mnie to :o

Gość kolasroczkaaa127
całe życie takie cykle nieregularne miałam, ale ja mam wiecznie mało progesteronu więc albo luteina/duphaston albo antki na pocieszenie powiem że na to się nie umiera ale do lek idź bo przyczyn zatrzym okresu mogą byc różne.np.torbiele..

Tak, miałam USG robione i jest wszystko ok z tarczyca, natomiast z krwi mi dokladnie wyszlo 2,64 :O Chodze prywatnie do doktorki i ta uważala ze moglam przerwac leczenie :O mialam rowniez robione badania anty TPO i TG (chyba dobrze napisalam ;)) i wyniki w normie. Morfologia zawsze idealnie. Natomiast siostrze wyszlo ze ma hashimoto :O ogólnie czuje sie beznadziejnie, moge codziennie popoludniu spac. Za niedlugo robię kontrolne badania i zobacze jakie beda wyniki :O

Gość pomogecihihi
lepiej isc do lekarza niz zyc w niepewnosci, jestem w ciazy lub nie? szkoda nerwow, a lekarz tylko pomoze

Zaczarowana a inne hormony? Np. progesteron, prolaktyna, testosteron, androstedion, 17-oh-progesteron itp. itd.? A TSH w Twoim wieku (jeśli masz 18 czy nawet ok. 20 lat) powinno być mniejsze niż 2, najlepiej 1-1,5.

Mam to identycznie to samo. staram sie jak moge, a tu nic.. eh.. ostatnio po wymuszonym sexie az sie popłakałam, zero gry wstepnej 5 minut sexu i on wielce zmeczony spac. Jestem przesto fest sfrustrowana

Nie mialam innych badan robionych, ale jeszcze USG przez brzuch u ginekologa. Powiedziala ze w porzadku z kobiecymi wnętrznościami :-D

Jeśli nie miałaś żadnych innych badań hormonalnych przy takich zaburzeniach cyklu to ja bym zmieniła lekarza.

Miesiąc temu byłam u gina,Wszystko ok poza małym juz wyleczonym zapaleniem...w czwartek dopiero mogę iść

Byłaś u ginekologa i powiedziałaś, że długość cykli waha się od 29 do 45 dni? Czy badał Cię w jakikolwiek sposób poza palcówką i oglądaniem pochwy i ewentualnie cytologią? Miałaś usg i badania hormonów?

Miałam tylko usg i wziernik.nic poza tym.Nie wytrzymam stresu.IDE pojutrze do gina.oby to Nie była ciążą..

Niestety dopiero do lekarza mogę iść w poniedziałek... Moje cykle od lutego do teraz maja dni:45,37,35,48,31,40,29 i czekam... Dziś jest 54 dzień cyklu i nic.trochę boli mnie podbrzusze i nic poza tym.nawet Nie bolą mnie piersi.czy możliwe jest tak duze opóźnienie?jak pisałam zrobiłam 2 różne testy i daly wynik negatywny.mam nadzieję ze to Nie ciaza...dopiero w poniedziałek dowiem sir co i jak.może przez kolejne dni pojawi się @...czy zdarzyło się wam Nie miec okresu tak długi czas???(Nie z powodu ciąży lub tarczycy)???

Czy ktoś pomoże?

Gość tak jaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tak, ja mam np. dziś 51 dc. Biorę Duphaston na wywołanie miesiączki. Moje cykle też są bardzo długie, mój rekord to 73dni :D To bardzo mi utrudnia zajście w ciąże ... no ale co, nawet czasami na mnie leki nie działają :(

Gość Perw mobilna
"czy zdarzyło się wam Nie miec okresu tak długi czas???(Nie z powodu ciąży lub tarczycy)???" Tak.

Gość tyytttyy
ja jeszcze wczoraj miałam bardzo podobny problem , tyle, że u mnie okres zawsze był regularny co do dnia ( 28) a w tym cyklu 35 i nadal nic ... Zamartwiałam się strasznie . Ciąża byłaby mi bardzo nie na rękę. Mam 17 lat , liceum , straszne .... Na szczęście dzisiaj rano dostałam :O nie brałaś może jakichś leków ? Może to wpływ pogody ???