Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2 miesięcznego chłopczyka

Ile ważyły wasze dzieci w wieku 2 miesięcy drogie mamy ??

Polecane posty

Mój synek waży 5500 waga urodzeniowa 3900 przy wypisie 3530. Pytam bo czytam temat o wadze 3 miesięcznych dzieci i mam wrażenie, że mój synek to niezły klocuszek. Lekarz mówi, że dobrze przybiera i wagę ma ok. nie jest gruby nie wygląda na spasionego. miesiąc temu mierzył 62 cm.

Gość klocuszek? nie wydaje mi się
po prostu dzieci na początku przybierają bardziej intensywnie, potem zwalniają mój synek urodził się z waga 3450g i mając 2 miesiące ważył 5400g, a gdy miał rok ważył ledwo 9,5 kg córka urodziła się mając 3200g, w wieku 2 m-cy ważyła 5380g, a dziś mając niespełna 9 miesięcy waży 7,7 kg, a mierzy już 75 cm więc jak przeciętne, roczne dziecko to normalne, że na początku dzieci przybierają więcej

Gość chyba was powaliło
Moja córka jak skończyła 2 miesiące ważyła około 4 i pół kg, urodziła się z wagą 3310 a przy wypisie ze szpitala miała 3130 gram.

Gość Ale twoje dziecko
ma normalną wagę!Wcale nie jest za gruby.Już tak sobie nie słodź.Normalne dziecko.Za miesiąc będzie miał może z pół kg więcej.

sprawdziłam na tej siatce centylowej. wagowo jest na 25 centylu. wzrostem na 75.

Gość chyba was powaliło
z tych siatek wychodzi, że moja 2 letnia córka jest z wzrostem i wagą między 10 a 25 centylem.

a pytam bo zdziwiona jestem, tam autorka napisała, że dziecko waży 5200 a ma 3 miesiące.

Gość Ivvy
Moja w wieku 2 miesięcy ważyła 5230. Urodziła się z wagą 3200, przy wypisie 3060.

a moja córka wagą jest na 10 centylu, a wzrostem na 97 i jak łatwo sprawdzić mając 2 miesiące była chyba na 75 centylu z wagą, bo w pierwszych 3 miesiącach życia dzieci przybierają na wadze bardziej intensywnie niż później

no to moja chyba najlepiej przybierała ze wszystkich dzieci tutaj, bo w dniu wypisu było 2960g, a w wieku 2 m-cy te 5380g, a co jest teraz?;)

Gość elaelżbieta
Ja wypowiadałam się w tamtym temacie. Moje dziecko w wieku 3 miesięcy ważyło 5 kg. Weź pod uwagę, że każde dziecko jest inne. Moja córka urodziła się z wagą 2600g, ale przecież dzieci rodzą się z wagą ponad 4 kg. Trudno by potem w ciągu miesiąca czy dwóch ich waga się zrównała. Dorośli też są różni i nikt nie roi z tego problemu.

no tak, dzieci przybierają pewnie mniej więcej podobnie tylko każde miało inną wagę urodzeniową i stąd te różnice. a już myślałam, ze tuczę dziecko choć zjada mniej niż teoretycznie powinien.

Moj synek kiedy sie urodzil wazyl 2720, przy wypisie 2600. Teraz ma 10tyg i wazy 6kg. Jest karmiony sztucznym mlekiem, mysle ze przez to tez tak przybiera na wadze. Lekarka proponowala abym stara sie go oszukac herbatka ale niestety jak tylko poczuje ze to nie mleko krzyczy tak glosno ze mozna oszalec:/

dobrze waży, moja ur, się 2800 a na 2 miesiące już 5300 :)

Gość gość
Moja córcia urodziła się 56cm 3740 a jak miała miesiące ważyła prawie 6 gm i mierzyła 63 cm