Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia przez duze M

mamuśki wypowiedzcie sie

Polecane posty

za gruubo ubierasz dziecko ,zdecydowanie To przy -7 st C chyba dziecko 2 kroków nie bedzie w stane zrobic, bo tak go zabetonujesz szmatkami

moze niepotrzebnie sie przejmuje,ale wydawalo mi sie ze ubralam go cieplo a tu rece stopki zimne,i szok mysle ze moze jednak za lekko......

A i jeszcze pytasz czy spacer pól godz. to nie zadługo, odpowiem ci nie, nawet krótko.

U mnie : DÓŁ: majteczki rajstopy lub kalesony i skarpetki spodnie GÓRA: podkoszulka lub bodziak bluzeczka kurtka OPRÓCZ TEGO: czapka komin lub szalik rękawiczki. Szalik i rękawiczki ubierałam w zależności od pogody. Grubość bluzki/spodni czy rajstop również dopierałam od warunków atmosferycznych. Mój wieku 2 lat nie korzystał z wózka.Przy zimnie dąłabym kocyk.

a do ilu stopni wychodzicie z dwulatkami na dwor?ja mysle ze bede wychodzic do-10

Nie przesadzaj! To co ty byś jeszcze chciała założyć? Dopiero początek mrozów, zachowaj reszte ciuchów jak będzie -10 :)

duzo osob smieje sie ze skarpet a widze ze wiecej mam zaklada je dziecim na rajstopki

Ja to nie wiem do ilu stopni, wszystko tez zależy jaka będzie ogólna pogoda. Napewno będziemy starć się wychodzić co dzień, nawet na chwile.

na chwile tzn.ile?

Gość mamka maluchów
albo wyszłas z dzieckiem po raz pierwszy skoro ma 2 lata to skąd tyle pytań i wątpliwości powinnaś znać je..... a tak na serio ktoś pisze co będzie jak będzie silny mróz -10 Ja w taki mróz siedzę z dziećmi w domu, mało przyjemnie jest łazić po mrozie. Jeśli jest słonko pogoda w miarę -2 lub -5 jeszcze da się znieść ale powyżej tego wybieram samochód a spacer odpuszczam po prostu. A tak poważnie ręce i stopy marzną najszybciej sie wie, dlatego dziecko powinno być w ruchu wtedy nie będzie problemu wózek zimą -tylko z konieczności. synek 5 lat córcia 3 latka

Jak nie było pogody to wychodziliśmy chociażby z psem na parę minut tak więc i w tą zimę będzie. Teraz chodzimy do przedszkola,więc pewnie póki zdrowy to codzienne spacery do przedszkola i z powrotem (ze 20-25 minut mamy).

martuska a ile ma twoje dziecko?jak je ubierasz?

No moze i zaklada, ale przeczytaj sobie jeszce raz jak ty dziecko ubralas, i jeszce te skarpetki :o Dziecko z dobrą godzine moglo byc na dworzu i nie az tak przesadnie opatulone No bo dziecko 2 letnie takze powinno już na nozkach sobie pobiegac a nie tylko ten wozek,wozek, i zero spaceru na nozkach. Musi miec swobode ruchu ,a wychodzi an to,ze dobre kilka kg ma na sobie .Staraj sie dziecko tak nie sciskac,a tym bardziej stawiaj na spacery nie w wozko ale na pieszo ,wozek mozesz sobie prowadzic a dziecko za rączke idzie lub kolo wozka :)

Ja zakładałam skarpetki na rajstopki jak była odwilż, pełno wody, kozaki przesiąskały to wtedy mała chodziła w kaloszach.

autorko ale twoje dziecko siedzi w wózku i jest przykryte kocem , to po co jeszcze skarpetki? rozumiem biegające po śniegu i zależy jak ciepłe są buciki. to napisz jak będziesz ubierać jak będzie -10stopni mrozu , skoro przy plusie tak ubierasz i przykrywasz

Jestem mmą dwójki maluchów,musze zaznaczyć że sporadycznie chorują,a ubieram je podobnie do autorki wątku,więc nie martw się wszystko jest idealnie nie przegrzejesz malucha na pewno.Ja zrezygnowałabym tylko ze skarpetek rajstopki takie frotte w 100% wystarczy,na lżejsze mrozy,potem polecam tą metodę skarpetki na rajstopki przy wyzszych mrozach -10,-20,napewno nie zaszkodzą.Hartowanie dzieci jest bardzo wazną sprawa trzeba je juz zaczynać przed wystąpieniem większych mrozów,a na spacer mozesz wychodzic do godzinki,ja wychodziłam na spacer codziennie nawet -20 i dziei nie chorowały,dodam ze maja 5 i 1r9m,a wiec polecam codzienne spacerki napewno dobrze zrobią i mamusi i maluchom!!!!pozdrawiam!!!

mamka maluchow : to co na wozek byl za cienko ubrany?

Gość ło matkoooooooooooooo
autorko ile ty masz lat ze takie głupie pytania zadajesz???

dzieki niunieczka27

toksyczna kobita:ale moje dziecko jest strasznie ruchliwe i nie chce chodzic za reke wiec do sklepu musze brac wozek,jak nie musimy isc do sklepu to biega po podworku

Dalej nie odpowiedziałaś, jak ubierzesz dziecko przy mrozach jak zaczniesz je teraz jeszcze cieplej ubierać niż w opisie? Czy z nim wychodzić nie będziesz?

Ja swojemu skarpetki dorzucę jak przyjdą większe mrozy. Spodnie od kombinezonu ocieplane też jeszcze w szafie.

wiewiora tobie juz dziekuje.bedzie -10 i bede miala watpliwosci zglosze sie do ciebie

Ale przecież ja nic złego nie piszę. Tylko grzecznie pytam. Nie chodzi nawet już koniecznie o te -10:) Tylko ogółem,że jak teraz jeszcze cieplej zaczniesz ubierać dziecko to co mu założysz jak będzie coraz zimniej. Napisały Ci tu dziewczyny jak ubierać a Ty dalej masz obawy czy nie jest za cienko ubrany, nie jest.