Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34534

ile to jest?

Polecane posty

1x1=1 x x jeżeli komuś jakimś cudem wyjdzie że 1x0 da ten sam wynik to dojdziemy do wniosku że 1=0. x x

Gość Moniczka Mozg Do Sloiczka
7, boze jakie tu mozgi siedza, az glowka boli. kolejnosc dzialan ludzie, az wam w nawiasach przepisze dla jasnosci: 6 - (1 x 0) + (2:2) = 6 - 0 + 1= 7

to było pisane wiele razy ale niektórzy upierają się, że 1x0 daje 1 :D

Moniczka Mozg Do Sloiczka już im tak samo rozpisała, ale np. taka veeeere Ci powie, że 1 x 0= 1, i nie masz co z nią dyskutować:D

Gość pamietaj cholero
Dzielenie jestodwrotnoscia mnozenia , tak mnie uczyli kiedys i smiem twierdzic ze to prawda. Jak ktos pisze o wyniku dzielenia o nieskonczonosci to mnie to smieszy. Masz 3 dzieci i zero cukierkow ... Po ile wyjdzie na jednego ? Fajnie ze matma wrocila na matury ,a wynik tego dzialania to 7 nie inaczej.

Gość vercuss
Widze że większość z was jest naprawde tępa umysłowo, jak wy skończyliście szkoły? Wszyscy wiedzą że najpierw jest ODEJMOWANIE!, dodawanie potem dzielenie mnożenie, matko jedyna.. Trzeba najpierw poodejmować i pododawać dlatego żeby mieć pełny zarys liczb i dopiero mnożyć lub dzielić 6-1x0+2:2=5 ODPOWIEDŹ TO 6!

pamietaj cholero Tylko, że w tym działaniu było 2:2 więc nie wiem po co Twoje wykłady:>? Problem był, że niektórzy TUTAJ uważają, że 1 x 0 daje 1

Gość pamietaj cholero
Nie glabie kapusciany , balwanie listopadowy , najpier jest mnozenie i dzielenie a potem dodawanie i odejmowanie tluku .

Gość pamietaj cholero
Zima ja sie tu nie wywodze wcale , bo za moich czasow matura z matematyki byla obowiazkowa i nie bylo jakichs amnestii :) Co nagadali to sie wie do dzis ., a ze komus wyszlo jeden to poza konkursem , debilizm wrodzony . Pozdrawiam.

"Dzielenie jestodwrotnoscia mnozenia , tak mnie uczyli kiedys i smiem twierdzic ze to prawda. Jak ktos pisze o wyniku dzielenia o nieskonczonosci to mnie to smieszy. " x x 3:0 - czyli ile zer zmieści się w 3? nieskończenie wiele. x x oczywiście takie dzielenie jest błędem a ja wyjaśniam dlaczego. x x "Wszyscy wiedzą że najpierw jest ODEJMOWANIE!, dodawanie potem dzielenie mnożenie, matko jedyna.." x x chyba coś ci się pomyliło. x x

Może fakt, że poziom matur od paru lat jest żenujący i do tego nie mam złudzeń:) Ale najgorsze, że taki/taka się jeszcze kłóci, a wystarczy skorzystać z google, ale po co:P Również pozdrawiam:)

Gość no niestety niestety moi mili
hahahaha a ile radości na kafe :) no dalej móżgi :) jaki jest wynik?

Kolejność wykonywania działań: - działania w nawiasach - potęgowanie i pierwiastkowanie - mnożenie i dzielenie - dodawanie i odejmowanie

Niejeden z was powinien wrócić do podstawówki na podstawy matmy hahahaahahahahahahahahahahha ja zdawałam jako obowiązkową matmę i poszło dobrze a teraz to jest dodatkowy przedmiot i dlatego mamy tyle osłów w Polsce

Gość pamietaj cholero
Wynik zostal podany , tez sie ubawilam :0

a ja matmy na maturze nie miałem, ale kolejność wykonywania działań uważam za elementarną podstawę.

wynik podano, ale który? Przecież wersji było ilu ludzi :) To już koniec? Czy ktoś jeszcze swoją opcję dorzuci?

Gość pamietaj cholero
joanno wybacz ale matematyka jest znowu obowiazkowa od 2 lat przynajmniej :D:D::D

no dalej!!! Matematyka jest przecież królową nauk!!! Kto się ośmieli sięgnąć po berło?

ale tylko jeden pojawiał się najczęściej i to z wieloma wyjaśnieniami.

a przecież takie podstawy ciągną sie przez całą szkołę , jak te głąby będą tak uczyć swoje dzieci to nauczyciele sobie nie poradzą hahahah

Ja też nie zdawałam, ale miałam wymagające matematyczki i w sumie mogę im podziękować, bo to jaką głupotą tutaj ludzie olśniewają:)

a ja nawet z matmy nie byłem zbyt mocny, no ale bez przesady. przecież to materiał z pierwszych klas podstawówki.

I mało tego nie ma się co dziwić, że potem boją się tej matematyki na maturach:P Zresztą moja kuzynka zdawała jako pierwszy rocznik co powróciła matematyka na maturę i wiele osób wypowiadało się wprost, że poziom zadań był żenujący, ale chcieli by jak najwięcej pozdawało, ale i tak w jej klasie chłopakowi się powinęła noga na matmie:P

i tak najlepsze teksty były te o jabłkach :D dla wszystkich mózgów, megamózgów i półmózgów 🌻

Gość pamietaj cholero
Brakowalo takiego tematu , czlowiek sie jakos madrzej poczul ;)

hihi nawet nie wiedziałąm , że matma wróciła do obowiązkowego przedmiotu na maturze:) tak to są podstawy podstawówki i powinni sobie przestudiować taką fajną książeczke do matmy " i ty możesz zostać pitagorasem " była zajebista