Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlyneczek265

nagłe skoki ciśnienia,zawroty przy niskim ciśnieniu i mlodym wieku

Polecane posty

Gość mlyneczek265

witam! proszę o poradę. właśnie leżę w łózku i ogromni się martwię. dziś w pracy,już po raz 3 od ostatniego pol roku, miałam skok ciśnienia. zwykle mam je niewielkie,tj.niskie - 100/60. Dziś osiagnelo wartosc 155/90 i puls 83. Żaden lekarz nie chcial mi pomoc w przychodni. Leżę wiec plackiem w domu i boje się, że jutro dolegliwość wroci. co istotne, zrezygnowałam dziś z konieczności jazdy autem w obawie przed ew. wypadkie,kolizją itd. a w tym tyg.na jakieś L4 pozwolić sobie nie mogę. Dodam,że jestem b.nerwowa.Mam nerwicę,choć nikt zadnych lekow mi nie przepisał. Jakie badania polecacie? Bardzo kręci mi się w głowie:(Mam 26 lat.

Gość keolegalanka
Mam takze niskie cisnienie. Powinienes wiecej sie ruszac, rower, spacery, duzo wody i odpowiednia dieta. Nie mam pojecia co jest przyczyna w moim przypadku...moze nerwica i w Twoim tez tak moze byc.

Gość mlyneczek265
mam bardziej siedzący tryb pracy fakt. i mega stresującą pracę. może jeszcze ktoś by mi coś podpowiedział?jestem kobietą, nie mężczyzną ale dzięki za odp.

Gość mlyneczek265
up up

Gość mlyneczek265
up up

Gość Gonda
up up:) hehe figle Ci sie trzymaja:) to dobrze

Gość mlyneczek265
Gonda po porstu się martwię i poszukuję choćby internetowej pomocy.

Gość mlyneczek265
up up

Może masz zaburzenia hormonalne albo inne spowodowane nieprawidłowym odżywianiem, stylem życia. Chyba warto się przebadać niż strzelać w ciemno. Tutaj poczytasz o nieprawidłowościach w funkcjonowaniu organizmu wywołanych różnymi przyczynami i możliwościami diagnozy: http://studiourodylaura.pl/klinika-zdrowia-i-urody/analiza-pierwiastkowa-wlosa.html

Pewnie to na tle nerwowym.Jeśli lekarz ci nie chciał pomóc to go zmień.Niech ci na próbe da coś na uspokojenie np. Xanax, a do tego czasu proponuje ziołowe środki uspokajające i dużo magnezu.No i trzba sobie znaleźć sposób na odstresowanie.Dużo aktywności fizycznej i zmiana diety

nie wiem czy środki na uspokojenie to coś od czego powinno się zacząć. może zacznij popijać melisę? albo łykać środki ziołowe - tym krzywdy sobie na pewno nie zrobisz.

To prawda aczkolwiek trzeba czasu żeby one zadziałały, a pod okiem dobrego lekarza można brać środki farmakologiczne