Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WYSOKONADCISNIENIOWCY

NADCIŚNIENIE - LECZENIE

Polecane posty

Gość gość
Polecam Simple to polski produkt, z długą gwarancją bo 3 lata mam podbite, wyświetlacz okej, można spokojnie sobie wyniki przeczytać z niego

Gość gość
Ciekawą opcją jest SmartCardio ja sobie w każdym razie chwalę, najważniejsze że ma akumulator i zasilacz więc problem z bateriami odpada

Gość gość
Badamy ciśnienie automatem Senior z zasilaczem w komplecie, piękna sprawa, nie ma potrzeby ciągłej wymiany baterii

Gość gość
Dużo można zaoszczędzić biorąc od sanity urządzenia w komplecie, mi bardzo był na rękę dwupak SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl, bo brat potrzebował do swoich treningów pulsooksymetru a ja ciśnieniomierza dla siebie ;-)

Gość gość
Ciśnieniomierz kupiłam SmartCardio, dobrze działa, przyciągnęło mnie do tego modelu że nie ma typowego przewodu tylko wszyskto jest ze sobą blisko złączone

Gość gość
Sanity Simple jest dobrym modelem jak na moje potrzeby – mały ciśnieniomierz lekki o poręcznym kształcie z wyświetlaczem na którym dobrze widać wszystkie dane

Gość gość
Stosuję obecnie rewelacyjny moim zdaniem preparat z cenną pozyskaną z roslin informacją tzw.''Piątka''dla serca/w składzie:wyciąg z pestek winogron,głogu oraz liści z drzewa oliwnego/, który w bardzo krótkim czasie po użyciu /po ok. tygodniu/ wyrównał mi skaczące od kilunastu lat ciśnienie-aż trudno uwierzyć.Info darek827@onet.pl

Gość gość
Dostałem w prezencie od żony Smartcardio + Duo control Sanity niedawno i bardzo mi się te urządzenia przydają, ciśnieniomierz super szybki a pulsooksymetr na szczęście ma atesty, jest rzeczywiście precyzyjny

Gość gość
Bardzo wygodnie pompuje Smartcardio szybko to idzie, nie czeka się długo na wynik, inna sprawa że nie ma typowego kabla ktorym powietrze miałoby iść, tylko od razu urządzenie przylega do mankietu

Gość gość
Mam Simple od jakiegoś czasu i jak na moje mierzenie to mi w stu % wystarcza ten model, mały leciutki, a pompuje mocno i szybko.

Gość gość
Zdecydowałam się na SmartCardio i nie żałuję, choć początkowo trochę miałam stres czy taki model bez rurki będzie okej, ale faktycznie zdaje to egzamin, łatwiej poradzić sobie choćby z założeniem mankietu.

Gość Annaznadcisnieniem
Witam wszystkich forowiczów. Leczę się na nadciśnienie od 2 lat, a od 20 na depresję. Zaczęłam mieć klasyczne dla klimakterium nadciśnienie w wieku 49 lat. Przez dwa lata przerobiłam 6 leków. Dodam że zawsze byłam bardzo szczupła. Wszystkie leki powodowały u mnie lęki i depresję. Postanowiłam rzucić leki i znaleźć inny sposób leczenia. Zastosowałam własną dietę: zero soli, zero cukru, zero tłuszczu. Leki odstawiłam z dnia na dzień ( wspomagałam sie captoprilem). Jadłam czarny chleb, warzywa, owoce, płatki, wybrane kasze, ryż, soki owocowe bez cukru, oliwę z oliwek, chude mleko, kefiry, biały ser, owoce suszone, rózne herbaty, miód. Jak miałam ochote na cos słodkiego to jadłam rodzynki, żurawinę i odrobine bardzo gorzkiej czekolady.Uwaga! po tygodniu drastycznego stosowania ciśnienie przybrało właściwe, książkowe wartości. Trzyma sie cały czas, niezaleznie od pory dnia i nocy. Zamierzam stosować tą dietę do końca życia. Moje wartosci cisnienia na poczatku leczenia wynosiły 160/100, potem po 145/90 a teraz np. 125/76. Nie głodziłam sie , ale ścisła kontrola metek ze składem! Acha, dodam jeszcze że wspomagam się rano i wieczorem acardem, rozrzedzającym krew ( bez recepty). Jest to możliwe

Gość Magdzia z Wrocławia
Cenne wskazówki. Ja dopiero zaczynam przerabiać temat nadciśnienia i czytam artykuły na stronach typu https://mamcisnienie.pl/category/blog-porady-artykuly-informacje/ . Nie wiem jak to się u mnie potoczy ale mam nadzieje, że nie wykluczy mnie ta choroba z życia jakoś bardzo długo.

Witam Wszystkich Chciałabym się z Wami podzielić, w jaki sposób udało mi się wyregulować ciśnienie krwi... Mam 26 lat, jestem osobą otyłą. Nadciśnienie wykryto u mnie podczas drugiej ciąży. Wówczas wahało się miedzy 180/110 a 140/90. Po porodzie ciśnienie nadal się utrzymywało, wprowadzono tabletki. Pół roku temu natknęłam się na post, w którym znajoma reklamowała miąż aloesowy (nie mylić z sokiem). Napisałam do niej z czystej ciekawości na co on pomaga, poszperałam troszkę w internecie i zamówiłam u niej butelke aloesu. Nie uwieżycie, ale po 2 tyg zauważyłam róznice.... Podczas 2 tyg stosowania moje ciśnienie nie przekraczało 145/90. Po 3 miesiącach odstawiłam tabletki po konsultacji z lekarzem. Dokładnie dziś mija 5 miesięcy jak codziennie piję kieliszek (25-30ml) aloesu. Mnie to bardzo pomogło i będę to polecać każdemu.

Gość gość
Zadowolona jestem z badania przez SmartCardio, nie boli, nie uciska jakoś przesadnie, nie przekłamuje pomiarów.

Gość gość
Ja leczę nadciśnienie od dwóch lat. Dobrze, że trafiłam na fajną panią doktor - Barbarę Bogacką ze Szczecina http://kardiologszczecin.com.pl/ i jestem pod jej stała kontrolą. Kompleksowo podchodzi do kwestii mojego zdrowia, dzięki niej przeszłam na zdrowszą dietę i ogólnie czuję się lepiej.

Gość Mariolla7
nie wiem czy wiecie, ale wszystkim miłośnikom soków z firmy Rabenhorst chce ogłosic, że wyszedl ich nowy sok własnie na nadcisnienie. nazywa sie "120/80" czyli tak, jak powinno wyglądac dobre cisnienie:) ma dużo potasu, który, jak sie dowiedziałam, jest niezbędny do prawidłowej pracy serca. polecam wszystkim! :)

Gość gość
Długo szukałam ciśnieniomierza i ostatecznie kupiłam Simple. Polecam, dobra polska marka, długa gwarancja, działa bezawaryjnie.

Gość gość
tez używam ciśnieniomierza Simple od Sanity i póki co – odpukać w niemalowane drewno – wszystko jest w porządku, pompuje równo, szybko bez męczenia ręki.

Gość gość
Nadciśnienie jest wynikiem narażenia na metale ciężkie w diecie w wyniku zanieczyszczenia środowiska, łatwiej leczyć nadciśnienie ziołami niż lekami. U mojego ojca się sprawdziło posłuchajcie tutaj https://www.youtube.com/watch?v=rrB9AkDYkRM

Gość gość
Teściom kupowaliśmy ciśnieniomierz Senior z zasilaczem i jak żona ostatnio z teściową rozmawiała to jest zadowolona. A teściowa rzadko jest z czegoś zadowolona więc tym bardziej trzeba to docenić, hehe ;-) poza tym dość tanio ten model kosztował zwłaszcza że ma ten zasilacz a nie zwykłe baterie.

Gość gość
Dostałem w prezencie od siostry zestaw SmartCardio + pulsooksymetr DuoControl. Pierwszy to ciśnieniomierz, drugi to przyrząd do pomiaru saturacji. Polecam.

Gość gość
Nowy ciśnieniomierze planowałam kupić już dawno, ale dopiero miesiąc temu się udało coś dobrać. Wybrałam Simple – parę osób polecało mi go w realu i też w wirtualu znalazłam sporo pozytywnych opinii na jego temat. Polska marka, długa gwarancja, pamięć pomiarów wraz z datami, chwalę sobie go.

Gość gość
Będę podpowiadał ciśnieniomierz Simple dostałem go od syna w prezencie parę tygodni temu. Tak jak ktoś zauważył już tutaj powyżej – nie ma mocnego docisku ręki, ramię nie boli podczas napełniania mankietu. Pomocna jest też dla mnie pamięć badań od razu z datami ich wykonania.