Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starolatka

DOBOR KOSMETYKU DO SKORY PO 25 RZ

Polecane posty

Gość starolatka

Witam Mam 27 lat i duze problemy z doborem kosmetykow,czy ktos moglby mi pomoc? Obecnie uzywam: zmywanie-chusteczki do demakijazu, delikatna pianka tonizowanie-woda solankowa,punktowo olejek z drzewa herbacianego nawilzanie-serum Tolpy do skory odwodnionej, krem pod oczy ava eco,krem do twarzy ziaja kuracja lipidowa W dalszym ciagu dokucza mi odwodnienie skory, piecze, marszczy sie, jest blada, bez polysku i malo jedrna, pryszcze wyskakuja ale w mniejszym stopniu. Wczesniej byla mala poprawa z nawilzeniem ale teraz jest jeszcze gorzej niz bylo przed nia. POwinnam wspomniec ze stosowalam olejek z drzewa herbacianego na cala twarz( jedna kropla na wacik nasaczony tonizerem) Moja skora potrzebuje tez natluszczenia moze powod ten co wyzej. Niespelna dwa lata temu nie mialam prawie rzadnych problemow z cera a teraz... Prosze o pomoc BARDZO

Spróbuj przejść na mycie płynem micelarnym (przy wrażliwej cerze Bioderma Sensibio), po zmyciu spryskać wodą termalną (i po kilku sekundach osuszyć) albo użyć hydrolatu (polecam oczarowy). Poza tym proponuję tonik PHA z Biochemii Urody, ich krem z lukrecją i serum odbudowujące. Z produktów gotowych Cetaphil MD albo DA, LRP Toleriane Riche, Iwostin Lipidia, kremy z mocznikiem (choćby Rossmanowski 5% mocznika), na duże podrażnienia Bioderma Cicabio. Powinny Ci się sprawdzić też wszelkie masła (shea, cupuacu). No i koniecznie zrewiduj dietę, żeby skóra była zdrowa trzeba jeść sporo tłuszczy ze zdrowych źródeł (orzechy włoskie, oliwa, olej lniany, awokado, tłuste ryby....). I jeszcze poczytaj: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/sucha-skora-artykuly,t958.html

Gość proponuje zaczac lykac
oeparol femina, to jedno, a po drugie wyeliminuj kosmetyki ktore maja w skladzie parafinum liquidum czy tez mineral oil lub petrolatum

Gość starolatka
Dyiekuje za odpowiedzi Do mrowa9435 kosmetyczka mowila mi ze nie mam suchej skory tylko tlusta, ale odwodniona, nie luszczy sie ani nie jest szorstka. Ten efekt za malego natluszczenia moim zdaniem jest po stosowaniu olejku z drzewa herbacianego na cala twarz. Znam pewne wiadomosci dotyczace kosmetykow, tylko nie umiem dobrac odpowiednich dla siebie. MOze ktoras z Was uzywala jakiegos kremu ktory dobrye nawilza i odzywia. Oczar mnie uczula podobnie jak roza Damascenska, chyba wszystko z mocnym zapachem. Jeszcze raz dziekuje

Gość starolatka
up

Gość starolatka
Czy jeszcze ktos moze pomoc

ja uwazam ,ze po prostu za duzo tego wszystkiego uzywasz i tyle. Wystarczy zwykly zel do mycia twarzy i dobry krem. Sama sobie niszczysz skore twarzy i tyle.

Gość CO Z JEJ RĘKĄ
moze warto wyprobowac kremow brzozowych Sylveco? sa wersje lekkie i ciezsze, sa to kosmetyki naturalne. poza tym zwykly krem bezzapachowy z alterry z rossmanna jest dobry, tylko ze jak masz taka odwodniona skore, to nie wiem czy nie bedzie zbyt lekki? mozesz sobie zakupic zel hialuronowy i go dodawac do kremu, bardzo skutecznie zwiekszy nawilzenie, i jest do tego bardzo wydajny, wiec taka butla na bardzo dlugo starczy

Gość elllato
Starolatka, a pomyślałaś, że to może być objaw AZS albo jakiegoś innego stanu zapalnego? Bo to, co opisujesz bardzo mi to przywodzi na myśl...