Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

osinka

nerwica...

Polecane posty

cześć dziewczyny, chciałabym wam na początek opowiedzieć moją historię...no więc moje dzieciństwo nie było piękne i kolorowe ojciec i matka alkoholicy, wraz z siostrami zostałam wzięta pod opieke do dziadków, a oni mieli do nas wielkie wymagania same 4 i 5.. bałam sie poprostu dostac gorsza ocene, bo bałam sie ich reakcji.. rodzice sie rozwiedli ojciec alkoholik mieszkał z nami i dziadkami.. przychodził często pijany,musiałam spac z nim w jednym pokoju,bo mieszkanie było 3 pokojowe...niedawno zmarła moja babcia...po jej smierci miałam straszne lęki nerwowe lekarz przepisał mi hydroksyzyne, od pewnego czasu te stany powrócił : jeden wielki skurcz w brzuchu, pustka w głowie... denerwowałam sie nawet głupotami, na które wcześniej nie zwracałam uwagi,byłam u lekarza dostałam hydroksyzyne na uspokojenie i musze powiedziec ,że jest odrobine lepiej ,ale nie mam ochoty jechac całe zycie na lekach?czy jest tu ktos kto ma nerwice lub jego bliski zetknął sie z tą choroba?moglibyscie opisac jak sobie z tym radzicie i czy wgl dajecie rade sobie z tym radzic?

Gość Władysława1976
Czy to lekarz stwierdził nerwicę? Tak ja mam nerwicę(miałam).Ile teraz masz lat?

mam 18 lat...lekarz rodzinny powiedział, że moze to byc nerwica dostałam na uspokojenie hydroksyzyne

Gość Gonda
osinka,oj hydroxyzyna to oszust,nie leczy tylko tłumi objawy a jaka dawka 10mg,czy25mg??

Gość Gonda
osinka,a czy nie lepiej by Ci było udac sie do dobrego psychoterapeuty???

Gość zdrapka832
Moze to depresja po prostu? Czesto depresja laczy sie z napadami paniki i lękiem.. jezeli dochodzi bezsennosc i natrectwa, szybki puls mozesz miec depresje.

dawka 10mg... ostatnio dobrze sypiam nie mam bezsennych nocy i natręctw tez nie...

Gość Gonda
osinka,ale mozesz masz jakies problemy w zyciu,lub w dziecinstwie były,zwiazane z niekochaniem???

możliwe, że tak przeżyłam rozwód rodziców, mieszkam z ojcem alkoholikem

pamiętaj ze z czasem wzrasta tolerancja na leki, warto by było zamienić na coś innego bo efekt leczniczy zniknie z czasem. Nic dziwnego ze masz nerwice skoro doświadczyłaś i doświadczasz tyle zła w życiu. Jeśli nie podejmiesz jakiś kroków bedzie to rzutować na całe twoje życie odbierając mu smak... Najlepszy sposób to terapia u psychologa ale trudno trafić na dobrego empatycznego terapeutę... Najlepiej nie zwlekać, szukaj pomocy już dziś, żeby jutro pójść gdzieś, zacząć działać. Pierwszy krok najcięższy :)

Gość Gonda
osinka,no tak to wszystko wyjasnia,jestes wspołuzalezniona,warto sie skupic na szukaniu dobrego psychoterapeuty,ewentulnie na grupe

Gość Gonda
Bo sama chemia to tylko chwilowa poprawa

póki co radze sobie sama potrafie sie jakos ogarnąc uspokojić poki co nie jest źle, ale jeżeli moj stan psychiczny sie pogorszy na pewno zgłosze sie do lekarza trzymam kciuki za wszystkich zmagających sie z tą chorobą, aby ją przezwycięzyli :)

gdy byłam mała dostałam czasem pasem czy ja to sie mówi "ścierą", ale to tylko wtedy jak niby byłam niegrzeczna i nie słuchałam

Gość Gonda
osinka,do lekarza to za mało,tu trzeba dobrego psychoterapeuty,bo jestes obciazona emocjami z przezłosci