Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alisjjjjjja

jak długo spią wasze pociechy?

Polecane posty

Gość alisjjjjjja

mój synek ma 2latka,w dzien juz nie spi,wieczorem chodzi spac ok.20,cale noce przesypia wstaje rano ok.9,ale musi sie wylezec wiec z lozka wychodzi ok.9.30 i dopiero sniadanie.spi super i mam z tym fajnie ale czy te sniadanie nie zapozno?ale znowu na sile nie chce sciagac go z lozka by zjadl....

Gość alisjjjjjja
no wlasnie chce wstac,wiec idziemy na sniadanko:)piszcie mamusie,potem zajrze

Gość czerwcowamama2x
moj ma 2,5 roku ,spi raz w dzien 2godziny po obiedzie a potem ok 21 idzie spac i tak do 8 przesypia;) drugi zas ma pol roku i spi w dzien 2 razy czasami trzy po 1-2 godz i ok 21 idzie spac i do 5 rano przesypia czasami dluzej;)

Moja to śpi ostatnio strasznie. Próbuje sobie zrezygnować z drzemki w dzień a np. o 17 mi pada, spi 2 godz. a później wariuje do 1! Nie raz dam radę ją przetrzymać do 19 ale mało kiedy. A wstaje zawsze po 8, bez znaczenia o której zaśnie. A co do śniadania to wypija mleko jak tylko oczy otworzy a śniadanie o 10, bo też lubi sobie poleżeć!

Gość hmmmmmm ????
córka 21 miesięcy śpi od 19.30 do 7.30 .W ciągu dnia nie sypia już od 2 miesięcy.

22 msc, śpi od ok. 20:30 do mniej więcej 8, w ciągu dnia od kilku dni śpi bardzo krótko np. niespełna godzinkę, a dotychczas spał 2- 2/5 h

Gość olk
Mój syn ma 2 lata śpi tak od 20:30 do 6-6:30 ,w dzień spać nie chce.

Gość Córka ma 2,5 roku
W dzień by spała długo, ale ją budzimy po 40 minutach. Wieczorem zasypia o 22 a wstaje 6:45 od pon do piatku, a w sobote spi albo do 8 albo 9. W ogole nie mamy z mężem wieczorów dla siebie, bo To Zwierze Małe nie chce chodzic wczesniej spac. Ukrucilismy drzemki, ale niewiele to dało.

Gość Córka ma 2,5 roku
skórciliśmy* poprawka.

A wasze dzieci tak z dnia na dzień przestały sobie robić drzemki?

Gość hmmmmmm ????
moje z dnia na dzień nie chciało spać w dzień.

Moj nie spi w dzien od kiedy skonczyl 2lata i 3 miesiace. Z dnia na dzien przestal. Jednego dnia spal 3,5 godziny w ciagu dnia (jedna drzemka 12-15.30) a nastepnego nie chcial spac i juz wiecej nigdy nie spal w dzien (poza 1 razem w czasie choroby). Od tamtego czasu spi w sumie podobnie - 19.30/20-8 (latem inaczej, bo dluzej na dworze biega, wiec i do 21 nie spi jak ladnie jest). W tygodniu wstaje ok 7.30 a w weekendy do 8, czasem 9, jak zmeczony jest bardziej.

Gość alisjjjjjja
widze ze tylko mój spi tak dlugo(do 9,wstaje ok.9.30):) mój synek z dnia na dzien przestal spac w dzien jakies 2m-ce temu,ale z tego sie ciesze bo jak spal w dzien to wieczorem chodzil spac o 22 i nie mialam wieczoru a teraz chodzi ok.20 no i wstaje o 9

Gość goonies
w tygodniu od 20 do 6.30-7- zaprowadzam ją na 7.45-8 do przedszkola, a ja zaczynam prace o 8.30 w weekend spimy do 8-8.30, czasami wyjatkowo do 9:)

Też bym chciała żebu moja wyrzymała cały dzień. Fajnie macie :)

Gość alisjjjjjja
ktos tu pisal ze przed sniadaniem mleko,rozumiem ze butlą.ja nie moge tak zrobic bo mój synek odkad skonczyl pół roku to nie ruszył butli,spodobała mu sie łyzeczka i od tej pory z butlą koniec:)

Gość alisjjjjjja
a wasze dzieci mając 2lata piją jeszcze butlą?

Moja pije z kubka ze słomką mleko, z butli nie chciała pić nigdy. Dobrze że nie chciał twój też butelki :)

Gość alisjjjjjja
mówią ze im szybciej tym lepiej:)tylko moj smoka chce do spania:(nie wiem jak odzwyczaic,ostatnio nawet w dzien chce

Gość mama_mloda bo 26latek
corka 23 mies w dzien spi od 1,5godz do nawet 3 godz. wieczorem zasypia od 22, lub 22.30 do 7 lub 7.30:)

Gość mamabania
moja córka ma 16 miesięcy i spi w dzień jakieś 1,5 - 3 h . wieczorem zasypia o 20 i wstaje o 8 czasami o 9 .

Gość xfka
fajnie macie,jak odzwyczailiscie dzieci od spania w dzien?

synek 2,5 roku spi od 20 do 0k 7. w dzien nie spi. a mleko pije normalnie z kubka, bez slomki.

Gość wybaczcie pózna pore...
pakuje prezent ;p mój ma 17mies i butla to taki rytuał.... idzie spac 20 - 20:30 niby przy butli ale potem myjemy zabki lezymy na łu i zaraz zasypia, rano na buytelke tez sie budzi tzn wstaje 6-7 i idzie do podgrzewacza i płacze ze chce, w dzien po obfitym obiedzie tez potrafi chciec mleko... z butli...w nocy sie budzi i ja sie z nim klade ale jak wy oduczylyscie butelki? mój woła nawe 3-4 razy ze chce...

Gość okaoka
moja skończyła 3lata i pije jeszcze mm z butli.nie chce się przestawić na inne naczynie,choć bardzo szybko załapala picie z kubka i przez słomke.smoka już ponad rok nie ma,poza butelkowym.

Gość okaoka
w dzień śpi godz w przedszkolu,gdy jest w domu to potrafi 2-3godz przespać w dzień.za to chodzi spać ok. 20-20.30,śpi do 5.30-6.30

Gość Moja córka ma 2,5 roku
I odkąd odstawiłam ja od cycka nie pije mleka w ogóle. Żadnego. A na cycku była rok i 4 miesiące. Takze u nas nie ma kłopotu z żadną butelką - ewentualnie chce troche herbatki przed spaniem.

Gość ale czegos nie rozumiem
po pierwsze nie rozumiem czemu niektore klada tak male dzieci spac tak pozno - tzn ok 22 czy nawet jeszcze pozniej? po drugie skoro 3 letnie dziecko spi w dzien 3 h to nic dziwnego ze pozniej sie budzi o 5.30 - ja bym chyba zwariowala jakby mi sie dziecko tak wczesnie budzilo. Moja corka tez ma prawie 3 lata (za 2 miesiace skonczy) i juz ponad roku nie spi w dzien. Za to lezy juz w lozku ok 20 i rano wstaje ok 8-8.30. A odnosnie 3 latkow pijacych jeszcze z butli ze smoczkiem to juz w ogole sie nie wypowiem... Nie boicie sie o uzebienie swoich dzieci? Nie dosc ze moze miec problemy ze zgryzem to jeszcze z prochnica... jeszcze mi moze powiecie ze z ta butla dziecko zasypia.... masakra jakas jak dla mnie