Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BO JA KUPUJĘ ;/

jaką wodę dajecie swoim dzieciom ?

Polecane posty

Gość BO JA KUPUJĘ ;/

moja córka ma skończone 16 msc na samym początku gotowałam wodę z kranu ale był straszny kamień ;/ i zaczęłam kupować żywca lub nestle i tak robię do tej pory ostatnio zabrakło mi wody z butelki więc musiałam użyć gotowanej i mnie zaskoczyło bo woda była czysta (czajnik z kamieniem jak go często czyściłam to był okropny kamień) i się tak zastanawiam czy dalej dawać tą kupną wodę do picia i do mleka... ?

Gość goonies
ja mam i polecam dzbanek Brita Max i filtruje w nim wode taka z kranu po przefiltrowaniu jest pozbawiona wiekszosci metali ciezkich i chloru, wg mnie to wystrarczy

Gość BO JA KUPUJĘ ;/
możesz przesłać mi z allegro linka jaki to dokładnie dzbanek będę bardzo wdzięczna

my też używamyBrity polecam bo naprawde nie ma kamienia na czaajniku a wczesniej byl ogromny, a dziecko pije też wodę Zywiec albo Nestle, w tych malych butelkach 330 ml

Gość goonies
filtr wymieniam co 4 tygodnie cena filtra w zaleznosci od sklepu od 12-19 zł

Gość dzieci dzieci
5 dzieci podziwiam:)

Gość goonies
mala agatka, moja siostra tez wymienia co 3 tygodnie, ale u nich woda jest bardzo twarda,ma mnóstwo kamienia i faktycznie filtr po 3 tygodniach ledwo zipie :)

Gość alisjjjjjja
żywiec:)

mleko zawsze przygotowywałam na przegotowanej wodzie z kranu. Przegotowana wodę daje tez dziecku, przecież ta woda jest przebadana. Mineralną daje taka jaką mam aktualnie w domu.

Gość kasiakasiunia
My używamy dzbanków i filtrów Dafi. Nie trzeba co chwile kupować butelkowanej, a woda filtrowana jest naprawde smaczna i zdrowa. kocham moją córcie i chce dla niej jak najlepiej :) dlatego uwazam, ze filtrowanie wody to swietny pomysł i zdrowszy. Zresztą cala moja rodzina na tym korzysta :)

Gość gość
ja też używam Dafi, jest rewelacyjny i o wiele tańszy od brity

Gość gość
lepszy filtr jak się wczytacie w to co na butelce to dojrzycie że żadnej butelkowanej wody się dzieciom nie powinno dawać można nią tylko rozcieńczać, poza tym żona kolegi sprawdza jakość wody i mówi że wszystko badziew już najlepsza z biedronki, kto by pomyślał :)

Gość iwowowowowow
ja mam dzbanek Brita, ale mojej mamie teraz kupiłam pod choinkę Dafi, bo ponoć jakość taka sama, a cena dużo niższa ;) w sumie gdybym wiedziała wcześniej, to sama bym kupiła Dafi :P ale i tak źle nie jest, bo filtry też są tańsze i pasują do dzbanków Brity ;)

Gość alium
oczywiscie ,ze SWIECONĄ, tylko i wyłacznie WODE ŚWIĘCONĄ

Gość gość
no ale skoro gotujesz wode mineralna to ona zakamieni ci czajnik tak jak kranowa bo obie zawieraja wlasnie te mineraly!! Dzieki temu nie choruje sie min. na serce. Gotuj normalnie wode z kranu, bo on ateraz jest tak oczyszczona ze jest zdatna do picia bez gotowania, z reszta czesc wod w butelkach to tez jest kranowa.

Gość lolekbolek
no nie wiem czy kranówa jest taka super ;/ moim zdaniem niue za bardzo. przynjamniej nie w wawie i w innych duzych miastach. ja tez filtruje dafi bo mam dosc tego je*** kamienia i mam dosc tego syfu ktory pijemy na codzien. ta woda to jakis koszmar niestety i z niej wychodzi cala masa chorob. dlatego trzeba filtrowac zeby ją oczyscic

Gość gość
Ale jesteście niedouczone babole :D ten waszym zdaniem przeszkadzajacy kamień to naturalne mikroelementy. Wapń i magnez. :) Później faszerujecie się suplementami i filtrujecie potrzebne substancje filtrem weglowym. Głupota kafeterianek nie zna granic.

Gość gość
dziecku nie daje się wody minerlanej tylko źródlana! zapamietajcie głupie babole. a do kretynki wyzej: dzbaki filturjace sa bardzo dobre bo oczyszcaja wode z metali ciezkich ktore sa bardzo szkodliwe dla organizmu ludzkiego.

Gość gość
Do kretynki wyżej. W wodzie do spożycia nie ma przekroczen, ew w ścielach przemyslowych Ale co tam, jak jesteś madrzejsza to kupuj wodę w sklepie albo filtry. Daj obie wody do badania w laboratorium to się zdziwisz tępa kretynko. Filtr po miesiącu używania to bomba biologiczna :D prócz tego, że wyciąga z wody Ca i Mg. Wodę z METALI CIĘŻKICH oczyszcza się kilkunasto metrowymi filtrami :) kretynko

Gość gość
Zamiast kupować wodę butelkowaną lepiej trochę zainwestować i cieszyć się czystą wodą w kranie. My całą rodziną pijemy wodę jonizowaną. Zdecydowaliśmy się na instalację domowej stacji uzdatniania wody z www.sklep.osmoza.pl teraz zdrowej wody mamy pod dostatkiem.