Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

problem- alimenty, widzenia itp prosze o pomoc

Polecane posty

dziewczyny ile alimentow moge zazadac na 3 miesieczne niemowle od bezrobotnego ojca ( pracuje na czarno - nie do udowodnienia ) , ja rowniez jestem bezrobona z racji tego , ze w 8 mies ciazy dopiero skonczylam studia. Z ojcem dziecka nie jestesmy malzenstwem..on mieszka z matka i bratem ..matka jest emerytka...i jak wyglada sprawa z widzeniami w takim wypadku ile widzen mu przysluguje ..? z tego co wiem widzenia w moim domu do 3 roku zycia chyba , ze wyraze zgode aby wzial do siebie ..i czy moze byc tak , ze nq widzenie do mnie zabierze mamuske np...? czy tylko on moze przychodzic ? jego matka mowi , ze jak bede utrudniala jej widzenia z wnukiem to wystapi do sadu o widzenia , czy ma takie prawo ?? prosze o pomoc

Gość ir irc3495c 34
Nie wiem jak to jest, jesli chodzi o wiek, ale sama jestem bezrobotma z tym ze dziecko mam 3 letnie, ojciec od miesiąca bezrobotny ( w grudniu pirwszy zasiłek w kwocie 580 zł)- zostały przysądzone alimenty w wysokości 350 zł (sama sedzina powiedziała,ze to MINIMUM jak narazie, w jego trudnej sytuacji i dziecko nie chodzi do przedszkola).Za kazdą zwłoke, odsetki. Babcia- z Toba ma sie dogadc w sprawie odwiedzin, jeśli jej zezwalsz to ok- wasza sprawa. Moze wstpąpic do sądu o ustalenie odwiedzin wnuka. Pewnie wygra;( Sparwa o alimenty jest oddzielną i nie sa w jednym czasie ustalne odwiedziny ( na jego czyli ojca wniosek dopiero).

Gość ir irc3495c 34
co do pracy na czarno, wszystko jest do udowodnienia, np, śiwadkowie, kótrzy wiedzą ,ze on pracuje.Bierze się pod uwage jego zdolnosci!! tzn moze nie pracowac ale ma no zawd mechanika i prawko kat c i wiadomo ze prace dostanie (sąd moze np zażdać zaświadczenia z UP czy faktycznie pracy dla niego nie ma skoro się tak upier). Poza tym każdy majątek, w któego jest posiadaniu- mieszkanie auto inna nieruchomośc...

Gość ir irc3495c 34
acha i jeszcze jedna sprawa- zrób tak jak ja tzn: podliczyłam sobie dokładnie faktyczny koszt utrzymania dziecka (nie zawyzaj bo nikt ci nie uwierzy): ubrania, kosmetyki i chemia (pieluchy chusteczki szampon płyn do kapania, odzywaka krem itd), lekarze i lekarstwa, żywnośc (jesli mleko modyfikowane to podliczszz plus jakies herbatki, zaraz zaczną się słoiczki itd... wiecznie go piersią karmic nie będziesz, wiadomo..).Ja podliczyłam takze media i opłaty zwązane z mieszkaniem (wyłącznie na dziekco, nie liczyłam sebie) ale ze względu na to,ze nie pracuje i nie dokłądam sie rodzinie do rachunków, sąd nie wziął ich pod uwagę.Acha!! jeszcze jakies zabawki itp...JPodliczasz wszystko i oczywście dzielisz na pól. Jeśli dziecko pozostałe z matka a ojciec ma płacc alimenty, on ma większy obowiązke alimentacjny , z tego względu ze ty spełniasz nad nim opiekę, wychowujesz, jeździsz do lekarza, robisz zakupy, gotujesz i wszystko inne... ;-( Poza tym nie jestes w stanie narazie podjąc pracy ze względu na malucha..

jest w up jako bezrobotny , ale bez prawa do zasilku oczywiscie , bo nigdy nie pracowal ehhh szlqg by te up tak w ogole nawet nie proponuja mu nic po co to w ogole jest ..najchetniej w sadzie poruszylabym ten temat czemu mu nic nie proponuja i ze maja mu znalezc robote i ma wiecej placic zrobiabym mu wtedy na zlosc , bo wiadomo i tak nie skorzystalby z tej pracy , bo pracuje na czarno ..hmmm myslalam , ze nie ma czegos takiego jak odwiedzanie przez babke ..ze nie ma takiego paragrafu i ze nie moze do sadu wystapic

Gość ir irc3495c 34
... i zawsze możesz podac o alimenty babcie;-) lub dziadka ;-) jesli almenty nie wpływaja przez min. 3 miesiace- fundusz alimentacyjny...

Gość ir irc3495c 34
No nestety, babka tez może. Musi załozyc sprawę i tyle. Mojej byłej teściowej znajoma tak zrobiła i ma wnuka u siebie bardzo często, nawet ma tam swój pokój.

dzieki serdeczne za pomoc ;-) a czy jest tak okreslone , ze np 200 zl ma dawac bo nie pracuje ?? bo on mnie tak straszy caly czas ..w tym momencie kupuje pieluchy i mleko i jak cos potrzeba, ale ja bym wolala pieniadze , bo jak on sobie wyobraza takie kupowanie co jak dziecko bedzie starsze to zupe w sloiku przyniesie ?? a na pieniadze nie chce sie zgodzic ..nie umiem sie z nim dogadac nie rozumie , ze takie przynoszenie mi nie odpowiada

Gość ir irc3495c 34
Musisz na rozprawie powiedziec, ze kupowłą do tej pory np mleko i pieluszki na taka i taka kwote, tzn ze go stac!!! mimo tego ze nie pracuje (jak nie uda ci sie udowodnic ze pracuje na czarno to powiedz to na rozprawie ze wiesz ze tak jest i podaj miejsce i adres zakąłdu pracy). Sąd wiadomo ze ci cos przyna i napewn będzie to wiecen niz 200 zł!!! gada tak zeby cie zastraszyc lub nie zna realiów!! nie daj sie;-) Pieluchy może kupic dodatkowo jak odwiedza dziecko a nie w zamian za kase.Poza tym dla ciebie jest to różnica bo ważna jest cena, pieluch kupujesz kilka paczek dla takiego malucha wiec szukasz jakijs promocji a nie wejdiesz do sklepu po jedna paczkę..