Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotna dziewczyna

Jak znaleźc sobie pracę?

Polecane posty

Nie umiem znaleźć sobie pracy. Ludzie szukają, mówią, że poszukują wysyłają dziennie po kilka CV. A ja nawet nie mam gdzie tego CV wysłać. Po prostu nie ma ogłoszeń gdzie mogłabym zgłosić swoją kandydaturę. Nie jestem niepełnosprawna, co mi sprawy nie ułatwia (masakra). Pracowałam tylko jako kasjerka do tej pory, a mam wykształcenie tylko średnie. Więc głównie rozglądam się za pracą w sklepach, ale takich ogłoszeń nie ma lub wymagania, że osoba niepełnosprawna lub określony wiek najcześciej pani koło 30. Ja mam 22 lata, Jak znaleźć tą pracę? Chciałabym zarabiać ok. 1000 zł nie mam dużych wymagań

Możesz zarejestrować się w urzędzie pracy i iść na staż.

Ubierz się poważnie, umaluj byś wyglądała na starszą, idź osobiście tam, gdzie szukają trzydziestolatek i przekonaj, że jesteś poważna / odpowiedzialna etc

Gość eweqweqweq
up teraz nie maja kasy bo koniec roku... najłatwiej znalezc przez znajomosci

Oczywiście, że jestem zarejestrowana w urzędzie pracy i to od kilku lat, nigdy nie uzyskałam stażu z tej instytucji. Ani żadnej oferty, taki plus tego, że mam tylko od nich ubezpieczenie. Może staż jakiś będzie, ale póki co jak pytałam to nigdy nic. Mówią pieniądze będą wtedy i wtedy, pytam w tym terminie, nadal nic. Mieszkam w Radomiu tak w ogóle.

Tylko, że ja nie mam znajomości w żadnej branży, moi znajomi też pracują po sklepach, restauracjach lub studiują.

A może znacie jakaś stronę z ogłoszeniami, gdzie je często aktualizują, bo teraz gdzie dzwonie to nieaktualne:O no, albo się nie nadaję. Selekcję robią już przez telefon, nawet CV niektórzy nie chcą. Pytają o doświadczenie mówie 6 miesięcy na kasie, na umowę zlecenie. To już im nie pasuje, bo za małe lub jestem za młoda:(

Gość Markovsky
Z Radomia - super, podaj maila do siebie, może da się coś zrobić :)

serio? domi-nika91@wp.pl

wez telefon i dzwon po sklepach i sie pytaj albo wez cv i roznos moze kiedys zadzwonia jak beda potrzebowali w ostatecznosci przez agencje posrednictwa jakas dorywcza w swieta sie znajdzie

Mam za co zyc, nie mam noza na gardle wiec spokojnie moglabym od nowego roku zaczac. Przez agencje pracy tymczasowej pracowalam na kasie za zawrotna stawke 5 zl i 8 groszy za godzinę. Nie bylam w stanie w miesiacu wyciagnac nic sensownego. Bo pracujacych dni bylo moze 14, jednak musialam byc ciagle w gotowosci, czyli zadnych planow, bo jak zadzwonili to musialam isc. I praca byla po 10-12h ledwo tam wysiadywalam na tej kasie. Ciesze sie ze jakies doswiadczenie juz zdobylam, ale wiem ze przez agencje pracy to tylko na kase do marketu, a tego wolalabym juz nie. No chyba, ze na etat jakis nie umowe zlecenie za 5 zl.

Dzwonię tylko ogloszeń juz mi brakuje:( albo nie umiem ich wyszukiwac