Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja jestem :)

nauczylismy dzieco sikac na nockik :)

Polecane posty

mała ma półtora roku i załatwia 90% swoich potrzeb fizjologicznych na nocniku, w pieluszce siku czy kupa jest sporadycznie. myslelismy ze to bardzo ułatwi nam zycie , chociaz czesciowo tak sie stało bo pampersow idzie spooooro mniej ale mała budzi sie w nocy i woła na nocnik ... niezle nie .

tak jak z pierwsza corka ( tyle ze młodsza załapała szybciej) jak była malutka, malutka i dopiero zaczynała siadac kupilismy jej sliczny różowy nocnik do zabawy zeby sie z nim oswoiła zeby nie było szoku ze dzis pierwszy raz go zobaczy i odrazu ma siadac. no i mała czesto i gesto widziała jak załatwia sie jej siostra i mama na kibelek ( jak były same we dwie w domu to przeciez nie zostawi sie dziecka samego nawet na minute ) no i tak sie zaczeło ze raz sie posadziło nasikła wszyscy wiwat brawa ... spodobało jej sie i nawet z podwórka przynosi... tylko krzyczy si si si na siku i na kupe :)

Gość gratuluję autorko
Moja córcia ma 17 miesięcy i jeszcze jakoś nie chętnie robi siusiu czy kupkę na nocniczek. Kilka razy posadzilam ją na kibelek i zrobiła kupkę, bardziej podoba Jej się deska sedesowa niż nocnik;) Ale dobrze wie do czego co służy.

nasza dzis jak bylismy na zakupach na osiedlu krzyczała si si , po 15 min bylismy w domu i na nocnik bo pampers suchy, takiego kloca postawiła ze szok.

Gość gyyy
Moja ma 10mc i już też załatwia się na nocnik:)

też właśnie częsciowo odpieluchowąłam córkę, ale ma 22 mies. i zakładam jej pieluchę ciągle na wyjścia i do snu - nie potrafiłaby jeszcze wytrzymać 15 wstrzymując:) ale może na wiosnę do tego dojdziemy:) jeszcze muszę szybko kupić podkładkę i oswoić ją z toaletą, bo nie będę brała nocnika na wyjazdy:)

Gość matko a moja wazy
moja ma rok i 8mcy i jest to samo nawet w nocy sie budzi i woła si si

Gość nhnjhgnjhgjngjhg
kupilismy jej sliczny różowy nocnik do zabawy zeby sie z nim oswoiła zeby nie było szoku ze dzis pierwszy raz go zobaczy i odrazu ma siada xxx ale z ciebie poschizowana mamuska, tak bo naprawde dziecko by szok przezywlo bo nagle by jej cos ktos kazal robic. puknij sie w leb. a powiem ci w sekrecie ze postapilas bardzo niepedagogicznie, bo nie daje sie dzieciom nocnika do zabawy, bo on potem mysli ze to jest do zabawy, i traktuje jak zabawke

Gość ktosia z laamusa
to rzeczywiście osiągnięcie. mój syn ma roczek za 3 dni i robi wszystko na nocnik. woła: si, si!! na noc tylko zakładamy pieluchę. jak wychodzimy si, si jest do kibelka. jak zaczął siedzieć kupiliśmy Mu nocnik, szybko się z Nim oswoił i po 3 tygodniach nauki zaczął sam kumać o co chodzi. siedział pewnie jak miał 7,5 miesiąca. zależy to chyba też od dziecka, czy ma ochotę się uczyć i jest kumate ;)

Gość izulietta
a ja musiałam pobrać córci mocz na badanie. Woreczka nad ranem nie udało mi się przykleić bo się obudziła. Posadziłam na nocnik. Wlałam do miseczki wody i szklanką nabierałam i przelewałam aby było słychać chlupot wody. Siedział obok niej i po 2 - 3 minutach zrobiła siusiu do nocniczka. Nie pamiętam i le miała wtedy miesięcy.