Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kffeer

Nauczyciele to specyficzni ludzie!

Polecane posty

Gość dovevuoi
adas... dokladnie tak.

Gość dovevuoi
Chcesz powiedziec, ze np. kiedy nauczyciel biologii jest na urlopie to biologii uczy matematyk?

Gość wefvc
mowie o okresie wakacji kiedy uczniów nie ma w szklole:P wtedy mozna wybrac urlop :P taki jak kazdy ma 26 dniowy a nie 60 dniowy:P

Gość dovevuoi
Kazdy pracownik poza oswiata, moze wziac urlop kiedy chce. Bo np. jest pogrzeb, jest wizyta u lekarza, cokolwiek. WIec jesli nie bedzie karty n-la, to nam takie same prawa musz przyslugiwac. A nie, ze bedzie ulrop w wakacje tyle.

Gość dovevuoi
Ale wlasnie nie wiesz widac najnowszego. Poniewaz w wakacje dzieci maja byc w szkole. Przynajmniej u mnie.

Gość wefvc
ty dzis tez na pogrzeb nie mozesz wziąć w trakcie nauki wiec o co ci biega?:P wybierzesz 26 dni w wakacje tdrugi miesiac poswiecisz pracy:P

Gość dovevuoi
Gadasz bez sensu:P :) Dlatego, ze po likwidacji karty kazdego n-la bedzie obowiazywal kodeks pracy taki jak ciebie. wiec twoj pomysl nie bylby zgodny prawem.

Gość wefvc
dovevuoi Ale wlasnie nie wiesz widac najnowszego. Poniewaz w wakacje dzieci maja byc w szkole. Przynajmniej u mnie. xx zapewno w ramach ferii?:)

Gość Honorataaaaa
z tymi niegrzecznymi i problemowymi dziećmi to juz nie przesadzajcie sama chodziłam do szkoły i wiem jak było u jednego nauczyciela klasa była jak w zegarku, była cisza na lekcji i kazdy sie przykładał do nauki u innego wiadomo było , że hulaj dusza dzieciaki nie są głupie , tylko wyczuja nauczyciela i doskonale wiedzą , z którym można a z którym absolutnie nie po prostu do tego zawodu ida ludzie, którzy sie do tego kompletnie nie nadaja, nie radza sobie jak to tutaj piszecie

Gość dovevuoi
No i wlasnie, Jesli pogadasz z n-lami to sie okaze, ze my chcemy miec urlop normalny zamiast tego co jest teraz. Po kij mi 2 miesiace wakacji ? Kiedy ja potrzebuje wziac jutro dzien urlopu np? No, ale jak mowie to sa skomplikowane kwestie w szkonictwie,.

Gość adasdasssa
i nauczyciele bywają paskudni, i rodzice też, ja ostatnio miałam przypadek chłopca, którego klasa odrzucała, dlaczego? jak sie u mnie pojawił to sie dowiedziałam.....bo ani on ani rodzice sie nie myją! miesiącami, to już nie to że jest nieświeży, po prostu śmierdzi, majtki nie zmieniane od miesiecy, czuc go z daleka, koledzy unikają, przezywają, rodzice maja pretensje do szkoły i wychowawczyni ze nie zapewnia dziecku dobrych relacji w klasie, sami też sie nie myją, jak ojciec wchodzi do ośrodka to otwieramy okna, woda w domu bieżąca jest, pracują oboje, dochody wystarczajace na życie, po prostu brak nawyków higienicznych, powiem wprost, ze sie nie myją: obraza, zabiorą dziecko i pójdą a on znów w szkole będzie miał dramat, powoli rozmawiam z rodzicami, myję dzieciaka w gabinecie, nie widza problemu że jest brudny i śmierdzi, ze czuc go fekaliami i nie pamiętają kiedy majtki były zmieniane i że nie wyciera tyłka po korzystaniu z WC......

Gość dovevuoi
Co w ramach ferii? ferie to ferie, a wakacje to wakacje. Mowilam o wakacjach.

Gość wefvc
dovevuoi Gadasz bez sensu Dlatego, ze po likwidacji karty kazdego n-la bedzie obowiazywal kodeks pracy taki jak ciebie. wiec twoj pomysl nie bylby zgodny prawem. xxx w czym niezgodny?:) nauczyciele mają byc dwuzawodowacami wiec nie ma w szkole jednego matematyka, fizyk czy informatyk tez moze miec podyplomówke z matmy i na odwrót zgadza sie?:P Mnie tez w pracy ktoś zastepuje nawet jak jestem specjalistą:P sami to komplikujecie ;) a znam szkoły które tak funkcjonują:P i nie ma tam karty nauczyciela:P

Gość dovevuoi
W ferie sa zawsze polkolonie.

Gość wefvc
dovevuoi W ferie sa zawsze polkolonie. xxx ale urlop masz czy chcesz powiedziec że pracujesz non stop?:D:D:D

Gość dovevuoi
Nie ma takiego zapisu, ze nauczyciel musi byc dwu. Ja mam akurat skonczone studia i 2 podyplomowe, ale nie kazdy tak ma i nie kazdy musi.

Gość dovevuoi
Nie mam urlopu, mam w ferie tydzien wolnego :P

Gość dovevuoi
Wiesz, akurat ja nie jestem dobra rozmowczynia do tej dyskusji, bo w duzej mierze zgadzam sie z Toba. Chce byc w koncu doceniona za to, co poswiecam dla tej pracy.

Gość Honorataaaaa
nauczyciel idzie na l4 i jakos szkoła nie zamyka sie z tego powodu, wiec nie widze powodu żeby był problem jak pójdzie na urlop 14 dniowy

Gość wefvc
dovevuoi Nie ma takiego zapisu, ze nauczyciel musi byc dwu. Ja mam akurat skonczone studia i 2 podyplomowe, ale nie kazdy tak ma i nie kazdy musi. xxx ale jednozawodowiec nie ma czesto szans na prace...prawda?:P i jeszcze roczne urlopiki na podratowanie zdrowia

Gość wefvc
Honorataaaaa nauczyciel idzie na l4 i jakos szkoła nie zamyka sie z tego powodu, wiec nie widze powodu żeby był problem jak pójdzie na urlop 14 dniowy xxxx oni celowo wkrecaja makaron :P

Gość wefvc
ciekawe w ilu szkołach informatyki uczy teolog lub pani od nauczania początklowego po kursie ODN. Rodzice tego nie wiedza czesto a to jakas porażka 😭

Gość Honorataaaaa
wkurza mnie jak musze ciągle słuchać jak to nauczyciele sie poświecaja pracy biorac pod uwage poziom intelektualny obecnej młodzieży śmiem wątpić czasy mamy takie , ze kazdy sie poświeca w pracy, różnica jest taka, że nauczyciele maja duże przywileje , na które reszta poświecajacych sie w pracy musi zarobić

Gość dovevuoi
No jest problem w sytuacji, kiedy ja mogac uczyc przyrody na zastepstwie, mam lekcje planowa ze swoja klasa. Nie sklonuje sie.

Gość dovevuoi
Urlopy w koncu beda zniesione:)

Gość wefvc
[zgłoś do usunięcia] dovevuoi No jest problem w sytuacji, kiedy ja mogac uczyc przyrody na zastepstwie, mam lekcje planowa ze swoja klasa. Nie sklonuje sie. xx wiec masz 8 godzin dziennie biologii?:P

Gość dovevuoi
🖐️ Ja zaraz wychodze do pracy, ale wy dalej poswiecajcie sie swojej :)

Gość wefvc
zaczynam codziennie od 6 :P i czasem 12 godzin pracuje :P nie idę na 10:D

Gość Honorataaaaa
ja od 7 w pracy, wstaje 5.30 w domu bede około 17 i nie mam 13tej pensji