Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama8tygodniowa

Czy zdarza się że niemowlęta karmione piersią...

Polecane posty

Gość Mama8tygodniowa

przesypiaja całą noc?

A i jak wcześniej chciałam żeby przespał nockę i dałam mu butlę to i tak się obudził o 2 na karmienie...

Gość Adela850
Oczywiscie, ze tak. Gratuluje pokarmu :-) Jak moj skonczyl 2 miesiace przesypial od 21.00 do 5.00 rano. A jak skonczyl 8 miesiecy to przesypial od 21.00 do 7.00-7.30. Jechal tylko na piersi do konca 5 miesiaca. Potem wprowadzalam normalne pokarmy. karmilam do roku czasu. Nigdy nie dostal mm.

Gość Mama8tygodniowa
Chciałabym żeby moja tak spala:) chociaż i tak chyba nie mam źle bo śpi od ok. 21 do 1, później ok 4 się budzi i śpi z kilkoma przerwami do 7/7.30

No właśnie moze dużo śpi w dzień. Bo widzisz mój mały "nie ma czasu" na spanie w ciagu dnia. Zawsze mało spał a teraz praktycznie tyle co nic.

Gość Adela850
Nie jest zle. Do 2 miesiecy moj tez sie budzil miedzy 24- a 1.00 w nocy. A pozniej ok 4.00 i do 6.00 nie spal i potem spal do 9.00. A jak tylko skonczyl 2 miesiace to bylo CHLAST i budzil sie tylko raz. Tak poprostu z dnia na dzien :-) Moje piersi potrzebowaly ze 3 dni zeby sie przestawic ale komfort spania ciagiem tyle godzin, to bylo cos cudownego wtedy :-)

Gość natmik
a moja się budziła co równe 2 godziny:( na mm budzi się co 3:(

Gość Mama8tygodniowa
W dzień śpi tak ze 4 razy po pół godziny. Ma 8 tygodni.

Gość vertopa
A którego dokładnie twoja się urodziła? :). No to faktycznie nie masz źle z tym spaniem z w nocy :) Mój za 4 dni będzie miał 8 tygodni :). Mój praktycznie budzi się raz od początku, tylko kilka nocy 2 razy. Także spoko, jeszcze chyba trochę za mały żeby całą noc przespać, choć i nam się ze 2 noce przespane trafiły.

Gość vertopa
to dokładnie jak mój w dzień też ze 3,4 razy po pół godziny, trochę lipa ;), wolałabym ciągiem ze 2 godziny ;)

Gość dgdklks
Mój syn od urodzenia przesypiał nocki, karmiony piersią :)

Gość Mama8tygodniowa
No lepsze aż były te 2 godziny jednym ciągiem. Ale cóż zrobić:) moja urodziła się 10 października:) i jeszcze ani jednej nocy całej nie przespalismy:( ale mam nadzieję że kiedyś się to zmieni:)

Gość moja urodziła sie 8.10
i od dwoch tyg spi od 20-21 do 6 rano. jest na piersi, przypiera prawidlowo wiec sie nie martwie. w ciagu 6 tyg 1800 g. dziewczyny radze wam zrezygnowac z lampek, bo jak dziecko sie wybudzi to zaczyna sie rozgladac i nici ze spania. ja od poczatku zrobilam ciemnosci egipskie, karmilam tez po ciemku i nie mialam problemow.

Dziewczyny zazdroszczę Wam troszkę ;) hihi moja Córka ma 3 miesiące jest na mm a w nocy budzi mi się ze 2 razy raz tak koło 2/3 pózniej kolo 6 ale nie je tylko sie budzi marudzi a jak uda mi się ją uśpić do śpi wtedy do 10/11 ale ja już od dawna na nogach.. Marzy mi się też przespać tak całą noc ciekawe za jaki czas ... czekam jak na razie z cierpliwością :D

Gość moja urodziła sie 8.10
kasia twoja cóka budzi sie raz, bo 6 rano to juz nie noc. niektóre dzieciaczki jeszcze podsypiają, inne juz nie. mój starszy syn do 3 roku zycia wstawał o 5 rześki i gotowy do zabawy :P, zmieniło mu się jak poszedł do przedszkola i teraz podniesc go z łózka to problem :D

Gość Podobnie
Dziewczyny nie narzekajcie. Ja mam roczne dziecko i jeszcze nie przespał mi ani jednej nocy. Jestem szczęśliwa jak obudzi się 2 razy. A tak to średnio mamy 3-5 pobudek. Przyzwyczaiłam się już do tego. A i dodam, że jak mało śpi w dzień to noc wtedy jest dużo gorsza.

Gość Mama8tygodniowa
No właśnie dziewczny a czy w nocy macie cały czas zapalona lampkę czy nie?

Gość Podobnie
Najlepsza jest taka lampka która ma czujnik ruchu. Ja jak podchodzę do łóżeczka to się zapala i jak odchodzę to po chwili gaśnie. Dziecko powinno się przyzwyczajać do ciemności.

JA chciałam zapalić, ale mąż spojrzał na mnie jak na kosmitę i zapytał czy na poważnie chcę zapalone światło. I od pierwszej nocy było zgaszone. Byc moze w tym tkwi diabeł.

Gość to ile dziecko śpi nie ma nic
do rzeczy dzieci cyckowe po prostu tak mają, że ciągle budzą się w nocy na pierś, a tak naprawdę budzą się i sprawdzają czy mama jest obok;) mało które dziecko cyckowe przesypia całą noc i ilość snu w dzień czy w nocy nie ma tu nic do rzeczy

Gość Mama8tygodniowa
Ja też mam zapalona i chciałabym gasić ale raz zgasiłam i mała spala jakoś tak niespokojnie, wierciła się i spowrotem włączyłam...

Gość nie rozumiem Wy śpicie przy
włączonym świetle?

trudno wymagać od 8 tyg. maleństwa, żeby przesypiało całą noc - może za 2 mies. zacznie, a może za 4, a może to jeszcze dłużej potrwa ja wieczorem karmiłam dwa razy w krótkim odstępie czasu, żeby w nocy pospały dłużej, ale na pewno były jeszcze 2 karmienia w tym wieku... nie wszystkie dzieci karmione piersią budzą się sprawdzić, czy mama jest obok - już bez przesady, moje się wybudzały co 3, 4 h z głodu. popiły i potem szybko zasypiały dalej

Gość moje szczescie pierwsza pelna
noc przeespalo jak mialo 4 tygodnie.spal tak do pol roku dopoki zeby sie nie zaczely

Gość tratats2525
Córka od 5tyg przesypiała noc,syn ma 4.5mca i dalej się budzi kilka razy