Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylekjasianamrowisku

Co sądzicie o studentach dziennych którzy nie pracują?

Polecane posty

Ja mam 22 lata i studiuję dziennie, ale dopiero na drugim roku i nie pracuję. Mieszkam z rodzicami. Czy dużo jest takich osób?

Gość Marioloninka
Gdybys jeszcze studiowal/a w innym miescie i mieszkal/a na stancji czy w akademiku to ok. Ale skoro mieszkasz z rodzicami, studiujesz na miejscu no to juz powinnas zaczac pracowac (chociaz dorywczo). Mam nadzieje, ze przynajmniej studiujesz jakis dobry kierunek, na panstwowej uczelni?

studiuję Ekonomię na państwowej uczelni, ale nie jest to najlepsza uczelnia w moim mieście

A dlaczego byłoby ok gdybym mieszkał na stancji/w akademiku w innym mieście i bym nie pracował? Właśnie wtedy według mnie bardziej powinno się pracować niż mieszkając z rodzicami, bo to przecież większy wydatek.

uwazam, ze sa cool, ja nie pracuje, bo studiuje ciezki i czasochłonny kierunek

Gość laaylaaq
A ja uważam, że to tępe sztuki, bo po 5 latach studiów obudzą się z łapą w nocniku i z wielkim żalem krzykną "Ale jak to nikt mnie nie chce zatrudnić bez doświadczenia?!" :o 🖐️

Gość pojkk9
bardziej szanuje zaocznych, ludzi niezależnych, którzy studia godzą z pracą .

ale są też zaoczni, którzy nie pracuja

Gość halinka otwocka32
BOISZ SIE ROBOTY CZY JKA??? NA PODPASKI BYM ULOTKAMI ZAROBILA CHOCIAZ

A mój kierunek taki bardzo ciężki nie jest, ale gdybym pracował na pewno nie miał bym tyle chęci i czasu na naukę

Gość Marioloninka
Bo jednak mieszkajac na stancji czy w akademiku trzeba radzic sobie samemu, gotowac, sprzatac, etc, a w domu masz to albo zapewnione albo jest z tym o wiele latwiej.

Gość jestę studentę
pojkk9 - no dobra, ale niektórych kierunków nie ma zaocznych i nie ma jak godzić pracy ze studiowaniem. Ja tam wolałabym studiować swój kierunek zaocznie (chociaż po 2,5 roku wiem, że jest to niemożliwe do zrealizowania) i pracować, niż siedzieć na uczelni do 19, tłuc się godzinę busem do domu i padać na ryj jak nieżywa ;] ale co mam zrobić, mieszkam z rodzicami, bo mnie nie stać na nic własnego, kredytu mi nie dadzą.

Gość prawdziwa studentka.
A ja wlasnie bardziej szanuje studentow dziennych (na panstwowych uczelniach), bo studia to sa studia i tylko dzienne tak naprawde daja wiedze i przygotowanie, a na zaocznych sa zwykle tacy ktorzy na dziennych nigdy by sobie nie poradzili. Zreszta juz po samej formie zajec.na zaocznych widac, ze sa to studia bardziej kameralne.

ja planuję przenieść się na zaoczne dopiero jak obronię inżyniera :)

wtedy będę pracować ;) a teraz rodzice mnie sponsorują i nie widzę w tym nic złego :D