Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AsiaBeacia

Wózek dla rodzeństwa

Polecane posty

Gość AsiaBeacia

Hej , mam dylemat , mam synka który będzie miał rok i 5 mieś kiedy urodzi mu się rodzeństwo ( na wiosnę ) , czy warto inwestowac w wózek rok po roku czy kupić normalny wózeczek głęboki tylko dla noworodka a małego prowadzać - doradźcie dziewczyny które miałyście tak małą różnice między dziećmi , obie wersje mają minusy - wózek podwójny jest niewygodny zwłaszcza do znoszenia po schodach - z dziećmi w środku niewyobrażalne , natomiast pchanie wózka z noworodkiem i jednoczesne prowadzenie takiego malucha za rączke tez jest uciązliwe - pomóżcie mi sie zdecydować

Gość zdecydowanie dla 2
bedzie ci duzo latwiej jak wsadzisz 2 do wozka. Ewentualnie jakas dostawke ale taka do siedzenia nie dos tania bo 1,8 dziecko ci nie postoi na dostawce.

Gość AsiaBeacia
myślałąm o dostawce ale jest przeznaczona dla dzieci w wieku powyżej 2 lat, wózek PHIL&TEDS faktycznie wydaje się najwygodniejszy dla mnie ale dziecko z tyłu nie ma wg mnie komfortowo - ograniczona widocznośc , ma przed noskiem tył wózka :( i wydaje sie jakos nisko nad ziemią

Gość AsiaBeacia
tak włąśnie skłonna jestem raczej kupić wózek podwójny , polecacie coś sprawdzonego , jaki lepszy dzieci obok czy jedno za drugim ?

Gość Kopalń
Ale zanim maluch osiągnie te swoje 6 miesięcy to mały będzie juz biegał bez wózka a tobie zostanie taki wielki kosz pod wózkiem

Gość nanikal
U mnie różnica 2 lata i zdecydowanie jestem za wózkiem, jak musisz iść gdzieś szybko to starszy nie da rady iść, a w jednym ręku nieść dziecko a drugim pchać wózek to można paść po drodze :D. Dostawka dobra dla starszego bo młodsze dziecko może niekontrolowanie schodzić w momencie, kiedy np. szybko idziesz.

Gość AsiaBeacia
nanikal a masz coś sprawdzonego ? polecasz konkretnie jakiś wózeczek ?

Gość ja mialam phil&teds
jest najlepszy z podwojnych wozkow moj starszy syn sam sie pakował do tyłu bo tam miał tak kameralnie ;) no i zaden podwojny wozek nie prowadzi sie tak latwo jak p&t reszta jest masakryczna, np przy wjezdzie na kraweznik jest masakra

Gość nanikal
Niestety nie polecę bo najpierw męczyłam się ze zwykłym wózkiem, bo jak tu ktoś napisał za pół roku starsze nie będzie potrzebowało wózka, bzdura (a moja była starsza jak pojawiła się siostra). A potem mąż na spacery po naszej wsi skręcił mi 1 wózek z 2 normalnych :D dopiero wtedy odetchnęłam, gdy starsza miała zrobione coś w rodzaju dostawki, że mogła sobie zawsze usiąść. A na wyjazdy dalej do miasta ;) miałam spacerówkę sprzed 15 lat :D, gdzie starsza z tyłu mogła stanąć na konstrukcji. Wygląd już się dla mnie nie liczył a wygoda. "Nowoczesna" spacerówka, którą miałam jak miałam 1 dziecko służyła tylko do wypadów rodzinnych, gdzie tata w razie co mógł 1 dziecko ponosić :D

Gość Kopalń
Zależy w jakim wieku dziecko odzwyczaji sie od wózka Za pól roku to będzie mogło jeździć na dostawcę . Autorka niebedzie musiał taszczyc wielkiego wózka. Chyba ze ma go gdze trzymac

Gość Kopalń
Autorko a jaki masz teraz wozek? Ten buggipod był by fajnych rozwiązaniem

Moja ma prawie dwa lata a młodszy prawie rok. Mam wózek dla rodzeństwa. Super się sprawdza k podejrzewam, że jeszcze cały przyszły rok nam się przyda. Ciężko będzie Ci prowadzać 1,5 roczne dziecko wszędzie.

Gość AsiaBeacia
Endlessly - a jaki masz , skoro chwalisz to poradź mi który wybrać