Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce pomoc

bole w nadgarstkach, kolasnie, dretwienie rak, barku

Polecane posty

Gość chce pomoc

Witam, Od czterech lat mój chłopak ma problemy o których wspomniałam w temacie. Był już u przeróżnych lekarzy którzy na koniec wysłali go do psychiatry, który oczywiście tez nie pomógł ;/ jako dwudziestu latek pracował na budowie, a wiadomo ze to nie jest lekka robota. Wspomina tez ze kiedyś spadł na bark co tez zastanawiamy się może być przyczyna jego chorób. Zaczęło się wszystko od kolana. Silne bóle, drętwienie, strzelanie, brak całkowitej władzy. teraz prócz kolana ma problem z dwoma nadgarstkami. Tez brak władzy, osłabione, mówi ze tak jakby nie jego. Jak coś robi dłużej to go bolą. On już się poddał bo dwa lata próbował to wyleczyć i nic. Do lekarza wiem ze go nie wygonie, ale wiem tez zegdyby byla by chociaz jakaś mala nadzieja ze to można wyleczyć to dal by sie w końcu namówić. jak leczyc? do kogo sie udac? Czy ktos moze mial cos podobnego? albo slyszal o podobnych przypadkach to byla bym bardzo wdzieczna za pomoc.

Gość KARCZEMNYAWANTURNUJK
to jest znieczulica

Gość siedzi mi w głowie ta myśl
u neurologa był? przeswietlenia miał? moze to jakiś rzs?

Gość chce pomoc
lekarzom porostu nie chce się myslec, bo po co jak można wysłać od neurologa do reumatologa, potem do chirurga, spowrotem do lekarza rodzinnego który wysyła do psychiatry i tak w kolko ;/ byliśmy nawet u szeptuchy, kręglarza, masażysty...itd no porostu wszędzie gdzie można było by wrócić z mala poprawa. masakra

Gość chce pomoc
tak ,badania mial robione. ostatnio na tomografi cos wyszlo ale nie mam tego badania przy sobie, ale jestesmy pewni ze to jest cos kolejnego spowodowane czyms co on ma. On nie chce do lekarza isc. Popada w depresje. ;(

Gość chce pomoc
znalazlam cos takiego jak zespol cisnien nadgarstka ale tego tez musiala byc jakas przyczyna.. moze cos z kregoslupem? chociaz kregoslup tez juz mial badany i nic. moze ucisk na jakis nerw?

nie, ciesn nadgarstka to nie od kregoslupa a od obciazania nadgarstkow, np przy pracy przy komputerze. ale tu by sie nie zgadzaly inne objawy, jak to z kolanem. a kolano, rece, to moze byc od kregoslupa, przeciez to nerwy. skad jestescie?

Gość chce pomoc
RZS. niektorzy lekarze to podejrzewali ale potem znowu okazywalo sie ze to nie to

Gość chce pomoc
z zamościa. Jezeli chodzi o nadgarstki to duzo nimi pracuje, mogl miec kiedys nadwyrezone jak i teraz niedawno. dlatego taka mysl. zaczelo sie od kolana, potem jeden nadgarstek, teraz drugi. boli go bark. nie moze spac na nim bo caly dretwieje. Ja juz powoli nie mam sily szukac namawiac i dalej nic nie wiedziec

Gość to ja bardzo żałuję
A borelioza?? Moją mamę zdiagnozowała recepcjonistka w przychodni... Tez nikt nie wiedział co jest, objawy takie jak u Twojego chłopaka, z tym, ze oba kolana. Poradziła jej babka, jak już po raz któryś była u danego lekarza, żeby sobie zrobiła testy i wyszły pozytywne... Dostała antybiotyki i ok. Ma chłopak bóle głowy?

Gość to ja bardzo żałuję
I jeszcze trudniejsze pytanie... Czy wyeliminowano stwardnienie rozsiane?

Gość chce pomoc
pierwsze slysze o czyms takim. Zaraz zabieram sie za szukanie i studiowanie tego ;) Czy ma bole glowy.. w sumie to nie wiem, miewa napewno ale wydaje mi sie ze tak jak wszyscy czasami miewaja.

Gość chce pomoc
jezeli chodzi o stwardnienie rozsiane to nie, nie zostalo wyeliminowane, ale nie wydaje mi sie zeby to bylo to, albo poprostu sobie to wmawiam ;( ale w moim srodowisku znam 3 osoby z tym schorzeniem i objawy sie troche roznia... dodam tez o czym zapomnialam ze bola go stawy,jak sie denerwuje to piecze kregoslup, ale nawet jak to ma na tle nerwowym to nie wydaje mi sie zeby cala reszzte tez skoro na tomografi cos wyszlo

tez pomyslalam wlasnie o sm. szczegolnie, jesli zauwazyl tez pogorszenie wzroku, np problemy z poruszaniem sie... tez trzeba to zbadac, chociaz pewnie jak byl u neurologa, to powinien byc chyba i pod tym katem zbadany

Gość to ja bardzo żałuję
Moja mama miała to samo, stawy bolące, to jest właśnie objaw boreliozy. Też jak się zdenerwowała to ją piekł kręgosłup, jak to określasz. To choroba, którą moja mama dostałą od kleszcza i się ujawniła po długim czasie, odkąd ją ten kleszcz ugryzł, ona nawet nie wiedziała kiedy.

a mięśnie go bolą? ma męczliwość mięśni?

Gość chce pomoc
nie wydaje mi sie zeby lekarze badali pod kazdym katem. moj chlppak sam proponowal co to moze byc, sam siebie wysylal na rehabilitacje.. poprostuwszystko bylo z inicjatywy mojego chlopaka, dlatego ja sie munie dziwie ze trudno go do lekarza wygonic..

bo może to w sumie też chyba być fibromialgia, moja koeżanka to ma to ją ciągle ciało boli

Gość chce pomoc
nie wiem czy miesnie go bola. jezeli jak cos to sie skarży na stawy, bole w kregoslupie, oslabione nadgarstki, kolano. mowi ze jak chce chodzic to musi bardzo sie zmuszac.. ze nadgarstki nie jego..

no to w tym momencie są 2 tropy: borelioza i sm

Gość chce pomoc
pogadam z nim, przekarze to co sie tutaj dowiedzialam.. moze uda mi sie go wygonic do lekarza. w wam Dziekuje za pomoc ;)

Gość gumri
Zdecydowanie powinien udać sie ponownie do lekarza i nalegać na zrobienie dokładnych badań. Na uśnieżenie bólu może wziąć pyralginę, mi zawsze pomaga niezależnie od nasilenia bólu. Jednak wiadomo że musi dowiedzieć się co dokładnie mu dolega.

to fakt pyralgina przyniesie ulgę w bólu, ale pamiętajcie ze można ja przyjmować przez przerwy jedynie przez 7 dni, dlatego nie można jej potraktować jako głównego leku na twoją przypadłość.

Gość borelkaa
borelioza zapewne atak na stawy i mięśnie

Gość Adamk88
Witam serdecznie. Osobiście polecam monavie activ. Węcej informacji zdrowiezacai@gmail.comi

Gość yoloyy
Ciekawą opcją na ból w barku może być fala uderzeniowa. Nie wiem czy ktoś kojarzy ten zabieg? Ja się ostatnio o nim dowiedziałem jak byłem u ortopedy w Corpomed ( www.corpomed.pl ). Oni coś takiego wykonują. Po jednej kontuzji pozostał mi ból w barku, który sporo utrudniał i ograniczał ruchy. Wystarczyło pięć zabiegów tą falą, żeby ból przeszedł. Z tego co wiem to pomaga na dużo innych schorzeń, także warto poczytać sobie na ten temat.

Gość gość
Niech twoj chlopak zrobi sobie badania tsh.na tarczyce.na nowym szpitalu kosztuje ok.12zl. Jezeli nie tsh,to badania na bolerioze.tez jestem z zmc.powodzenia

Gość gość
Objawy jak przy braku vitaminy D3.Mial kiedyś badana?

Gość gość
Boli nadgarstka nie warto bagatelizowac, czasami mają źrodlo w tak zwanym zespole cieśni nadgarstka, niebezpiecznej i nieprzyjemnej chorobie. Natomiast zabieg jest dosc prosty, wiec nie polecam z nim zwlekać. Ja miałem go u doktora Marcina Popowa spod Poznania, to dobry specjalista i dolegliwosci szybko ustaly.