Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gertaa299

Dlaczego kapiecie niemowleta codziennie?

Polecane posty

Jak ja synka umyłam całego chusteczkami przy poprzednim badaniu holterem to na następny dzień był cały obsypany...aż dziw, że na tyłku nic mi się z tych chusteczek nie robi.

No co do chusteczek to nie używałam i używac nie będę jako MYCIA. Przy zmianie pieluchy normalnie pod kran. Ja tam uważam, że woda i mydło to cudowne połaczenie :D Natomiast zawsze chusteczki miałam w razie W np. na dwór czy jak szłam w gości. Kiedys czytałam, w TV o tym nawet był program, że chusteczki sa szkodliwe dla dziewczynek, bo ponoć przy codziennym używaniu (w sensie przy przewijaniu zamiast mycia) niektórym dziewczynkom zrastały sie wargi jakaś błonka i trzeba wykonywać bolesny zabieg. spowodowane to było chemikaliami z chusteczek oraz tym, ze dziecko było przetarte na mokro, na to pielucha i ta nadmierna wilgoc to równiez powodowała. Nie powiem- skłonna jestem w to wierzyc. W pociągu czy coś nie raz byłam zmuszona "podmyć się" tym "cudem" i nie ukrywam, ze do sucha papierem musiałam wytrzec, bo co to za przyjemnosc na mokry tyłek gacie nakladac :D