Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaatakajednamadam

Pytanie do mam odnosnie porodu.

Polecane posty

Gość aaatakajednamadam

Witajcie. Jestem w 20 tc i doskwieraja mi bole w okolicy krzyza i kosci lonowej. Najbardziej matwi mnie jednak ten bol spojenia lonowego, poniewaz jest on dosc silny, zwlaszcza jak podnosze nogi do gory, np wchodzac do wanny. Znacznie ograniicza mi to ruchy bo czasami wrecz musze pomagac sobie rekami zeby podniesc noge do gory. Slyszalam ze czasami zdarza sie ze podczas porodu spojenie lonowe peka co wiaze sie pozniejszym lezeniem na wyciagu przez dugi czas. Martwie sie ze moze mnie to spotkac bo nie wiem czy takie bole sa normalne w ciazy. Dodam, ze jak na 5 miesiaac ciazy mam juz bardzo duzy brzuch to tez jest pewnie obciazeniem. Ktos mial podobnie?

Gość aaataka jednka
Upup

Lekarzem nie jestem, ale wydaje mi się że to normalne jest. Ja co prawda nie w piątym miesiącu, ale gdzieś od 7-8 też miałam takie wrażenie jakby mi kości łonowe pękały, ale one się po prostu rozluźniają. Teraz jestem w końcówce 4 mc-a i też tak mam że jak zdejmuję spodnie i za wysoko podniosę jedną nogę to czuję takie kłucie (w kościach łonowych) jakby mi się kości rozchodziły :)

Gość aaatakajednamadam
Nie wiem moze sie schizuje. Generalnie zaczynam coraz bardziej czuc to "obciazenie" z przodu. Tak samo mam jak wstaje z pozycji siedzacej, tez czuje okropny bol w spojeniu lonowym. Boje sie ze skoro juz teraz tak boli to co bedzie w 9 miesiacu? :/

Gość żyrafa155
Mnie sie tak zaczelo robic po 30 tyg. i przez 2 miesiace praktycznie tylko lezalam tak bolalo przy chodzeniu,siedzeniu,przekrecaniu sie,wstawaniu. Nie rozchodziło mi się spojenie łonowe,tylko główka dziecka mocno napierała na krocze i wszystko tam się rozluźniało. Jednak radzę Ci dopilnować tego,żeby ginekolog mierzył ci przez usg czy nie rozchodzi ci się spojenie łonowe.

Gość odnośnie do
odnośnie DO! kurwa nigdy sie nie nauczycie...