Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kardio

wysoki puls

Polecane posty

Gość Kardio

Jakie moga byc przyczyny utrzymujacego sie podniesionego pulsu?w styczniu dopiero do kardiologa ide...czy to moze byc niebezpieczne?

Gość Milk@@
Ja dwa lata leczyłam wysoki puls tabletkami u kardiologa a przez przypadek wykryty u rodzinnego, i guzik z tego jest znowu taki jak był, przeważnie to 100 w spoczynku, na koniec powiedział że taka uroda przypuszczam że ten lekarz to jakiś matoł .co prawda przed każdą wizytą miałam ekg ale nic nie wykazywało to zakończył leczenie.Acha zalecił dużo ruchu spacerów jazdy na rowerze i nie stresowac się...

Gość ty5
"przeważnie to 100 w spoczynku" :D ja mam 120-150 i żyje no sorry ale przesadzacie trochę

Gość Milk@@
Ale skoro lekarze sami mówią że najlepszy to 70 i serduszko się za szybko nie zużywa no to ja już sama nie wiem..

Gość ty5
ja taki miałam od niemowlęctwa mój tata też bo po nim taki mam a matka to ma około 72 zawsze

Gość Milk@@
Ty chociasz wiesz że masz taki po rodzicu a ja nic nie wiem na ten temat bo daaawno nie żyją..no ale nic może z wiekiem mi się obniży ,bo do kardiologa jak chodziłam to tam przeważnie starsze osoby to puls mieli tak 50-70..bo mówili za duży to niedobrze.to oni już tam chyba dobrze wiedzieli co mówią bo jak leczyli się na serce.

Gość horroromaniaczka
puls 150 w spoczynku? to z pewnoscia nie jest normalne:o

Gość ZASADAAA
czy wysscie poszaleli puls dziedziczony po rodzicach? jest taka zasada ''''WOLNIEJ BIJE DŁUZEJ ŻYJE'''

Gość stynka87
ja zawsze puls miałam za wysoki, mimo że ciśnienie było dobre to serducho poniżej 90 nie schodziło, u mnie było to spowodowane chorobą tarczycy, w środę miałam operacje tarczycy i od tego czasu bije ślicznie ok.70 :) powody mogą być różne, u mnie był taki

Gość Pulsikpulsik
70 to idealny i mało kto może się takim poszczycic ponad 100 to do lekarza i leczyc nieleczony grozi zawałem udarem chorobami serca itd

Gość moja mama ma wysoki puls
ale ona ma POCHP czyli niewydolność oddechową, wtedy serce musi szybciej pracować wysoki puls to nic dobrego, mięśniej sercowy się za bardzo męczy sprawdź tarczycę i płuca, może to astma albo nerwica zdrówka życze

Gość adamm

Odkąd trenuję to sprawdzam sobie saturację i tętno przez Duo Control. Przydatny feedback, przynajmniej wiem czy nie przesadzam z treningami.

Gość nnjm

Polecam DuoControl prosty sposób zeby sprawdzic sobie natlenienie krwi. Maz kupowal już parę miesiecy temu i caly czas mierzy tak samo szybko.

Gość adrian
Dnia 18.04.2019 o 14:19, Gość nnjm napisał:

Polecam DuoControl prosty sposób zeby sprawdzic sobie natlenienie krwi. Maz kupowal już parę miesiecy temu i caly czas mierzy tak samo szybko.

Tez polecam

Gość art

Dla tych co szukają medycznego sprzętu mogę zaproponować Sanity, mam od nich ciśnieniomierz SmartCardio, pulsooksymetr DuoControl, inhalator Simple i wszystkie sprzęty działa na bardzo dobrym poziomie, jestem z nich w pełni zadowolony.