Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whynotyou

słodycze, uciążliwy nałóg? czy choroba

Polecane posty

Gość whynotyou

witam, mam 17 lat zauważyłam że ostatnio jem mase słodyczy, codziennie, kilka razy dziennie... nawet teraz podjadam czekoladę choć już po 22... głównym pytaniem i moją decyzją napisania tu jest agresja, złość.. gdy nie zjem niczego słodkiego zaczynam wariować i obsesyjnie szukać czegoś słodkiego a gdy nie znajde jestem wściekła, oczywiście nie robie nic złego, tylko dręcze się wewnętrznie, najgorsze jest dla mnie to że mimo zjadanych ton czekolady waże niecałe 50kg przy 174 cm wzrostu, zastanawiam się co może mi być iż przez rok schudłam ok 6kg jedząc słodycze i inne niezdrowe rzeczy, nigdy nie próbowałam się odchudzać lecz prowadze dość aktywny tryb życia, jestem praktykantką w salonie fryzjerskim i gdy nie mamy klijentów ciągle latam do sklepu po jakieś słodkości, proszę, pomóżcie mi znaleźć odpowiedź na ten nurtujący mnie temat, dlaczego nie moge przytyć choć tak bardzo się staram a przedewszystkim dlaczego gdy nie zjem nic słodkiego budzi się we mnie taka złość, pozdrawiam, liczę na wasze odpowiedzi

witaj:) mam 23 lata i podobny problem do ciebie:)) głowa do góry niejesteś sama. waże 44kg przy164cm wzrostu a słodycze jem tonami , że aż mąż zaczął przedemną chować he he:)) potrafie zjeść 2-3 tabliczki czekolady jednym tchem- naprawde. a waga jak stoi tak stoi albo nawet maleje. rodzina sie ze mnie śmieje że mam tasiemca albo jakiś nałóg. wg mnie jest to mały nałóg jak z paleniem papierosów- niezjesz szalejesz i sie denerwujesz. co do tej wagi- poradz sie lekarza- ja mam problem z tarczycą i temu jestem szczupła a co do tego dochodzi mam szybką przemiane materii:) pozdrawiam:)

Gość ulaaula
ja tez

Gość anuniaaaaaaaaaaaaaaa
mam to samo 🖐️ takie życie

Gość lesia254
Nie żałuj sobie jak nie masz skłonności do tycia w młodym wieku też tak miałam Ale dla pewności zrób badanie czy nie masz cukrzycy.

Gość jedzenie_ma_znaczenie
cukier uzależnia jak nikotyna , słodycze to puste kalorie - wszystko do czasu, organizm w końcu się zbuntuje a to może być groźne dla zdrowia "Jedzenie ma znaczenie" - zobacz film pod tym tytułem na Youtube

Gość whynotyou
dziękuje wam za odpowiedzi :) cytrynow@ ciekawi mnie temat z tarczycą, znajoma ostatnio powiedziała mi że mam właśnie podobne objawy do jej bo ona niestety też ma takie problemy, czas się wybrać do lekarza :)

naprawde warto sie isc przebadac niz ma byc potem za póżno...ja trochę zwlekałam i tarczyca wygląda jak sito...pozdro