Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona w temacie..

Szukacie pracy a ja mam problem odwrotny....

Polecane posty

Gość Zagubiona w temacie..

No i co mam zrobić - Urząd Pracy ma dla mnie ofertę -a ja ze względu na dziecko nie chcę jej przyjąć - mogę? Czy mnie skreślą z bezrobocia od razu? Dodam, że zaisłku nie biorę, wiec nie wiem czy coś stracę na tym? Kwestia ubezpieczenia - mogę się przepisać tzn dopisać do mężą, z pracy. jest to jakaś różnica kto ubezpiecza??

Gość Koalala
To co robisz moim zdaniem jest obrzydliwe. Właśnie przez takich obywateli, którym się wydaje, że są bardzo sprytni, nasze państwo funkcjonuje tak jak funkcjonuje... Na zwolnienie w ciązy tez pewnie poszłaś od razu, jak tylko sie dwie kreski na teście pokazały...

Gość iuyiiyiuuyy
Zrób inaczej -idź z tą ofertą do pracodawcy i nie wysilaj sie, by zrobić dobre wrażenie. Zwyczajnie się ubierz, mów, że szukasz pracy, ale w sumie jeszcze nie wiesz jak to pogodzić z opieką nad dzieckiem, że trochę się obawiasz, czy sobie poradzisz itp - jednym słowem zrób zle wrażenia :) Na jedną ofertę idzie sporo osób z Urzędu Pracy, a pracodawca sobie dopiero wybiera. osoby, których pracodawca nie wybierze nie są wykreślane w Urzędzie Pracy.

Gość iuyiiyiuuyy
Zrób inaczej -idź z tą ofertą do pracodawcy i nie wysilaj sie, by zrobić dobre wrażenie. Zwyczajnie się ubierz, mów, że szukasz pracy, ale w sumie jeszcze nie wiesz jak to pogodzić z opieką nad dzieckiem, że trochę się obawiasz, czy sobie poradzisz itp - jednym słowem zrób zle wrażenia :) Na jedną ofertę idzie sporo osób z Urzędu Pracy, a pracodawca sobie dopiero wybiera. osoby, których pracodawca nie wybierze nie są wykreślane w Urzędzie Pracy.

Gość Zagubiona w temacie 999
Koalala - szkoda, że tak rozumujesz. Ale nie wiem w czym ty widzisz obrzydliwe zachowanie - to ejst praca nie dla mnie bo nie dam rady tego pogodzic z dzieckiem, byłam wychowawczym i mnie zwolnili - stąd zarejstrowalam se w UP -kto jest obrzydliwy??? I przeczytaj mój post dokladnie - wlasnie chce sie skreślić z bezrobocia i mimo to nadal nie pracowac, wiec w czym rzecz???

Gość Pudelek.pl
Tak panikujesz a pracodawca jak usłyszeć ze masz male dziecko to odrazu ci podzekuje i tyle

pudelek pewnie masz racje :-) pojde, powiem ze mam dziecko i nie mam jeszcze opieki dla niego - no i nie bede klamac...

Gość Koalala
Jeśli żle zrozumiałam to przepraszam... Faktycznie nie doczytałam, że nie bierzesz zasiłku. Sorry. Jakoś ostatnio cieta jestem na różnych wyłudzaczy i może stąd zła interpretacja Twoich słów...

Koalala - nie ma problemu, nie gniewam sie ;-))) A pojsc do pracy bym chciala tylko nie na 10 godzin dziennie..nie dalabym rady po prostu

Gość Pudelek.pl
A znając nasz urzędy pracy topewnie na miejscu sie dowiesz ze szukają faceta w wieku ok 40 lat, do pracy na budowie :O

Potwor - wiem co masz na mysli, jakby to byla inna oferta to chetnie,,chcialabym i jakos bysmy zorganizowali nianie itd, chcialambym baardzo do pracy biurowej, ksiegowosci - tak mnie ciagnie ze hej..a tutaj mi proponuja to, co robilam i jak pomysle to odruch wymiotny mam,,,,i w tej branzy nie dam rady pracowac bo przed ciążą moglam sobie siedziec caly dzien a teraz juz po prostu nie...

Gość do tej mądrej po prawie na lew
idz i zrób złe wrażenie, a jaka to robota w sklepie?

obsluga klienta, nie w sklepie. ale i tak watpei czy bym dala rade, jezyk angielski na non stopie a ja juz mam kiepski poziom...

Gość do nie lubię piatków
ja wo ogole nie rozumiem po ci ten urząd pracy skoro możesz się na męża ubezpieczyć.

no ja wlasnie chcialam kogos spytac czy cos z tego mam po prostu... - nie zamierzam otwierac firmy wiec nie bede sie starac o difinansowanie, a mpk nie jezdze bo sa jakies znzki dla bezrobotnych..

nie wiem czy po prostu do czegoś liczy się to moje bezrobocie bo jesli nie ma różnicy to wolę się wyrejstrować i wpisać do ubezpieczenia męża w pracy

Będąc zarejestrowaną w urzędzie to jedyny "przywilej" w Twojej sytuacji to ubezpieczenie i ewentualnie "znalezienie pracy". Ale jeśli nie chcesz,nie planujesz wracać teraz do pracy to ja bym na Twoim miejscu ubezpieczyłabym siebie i dzieci u męża w pracy (robi to mąż).

To żadna różnica, takie samo ubezpieczenie masz u męża jak w UP albo w swojej pracy. Poza tym o ile wiem to musiałabyś trzy razy odrzucić propozycję pracy żeby mogli Cię wykreślić.

Po drugie słyszałam że najczęściej kiedy zachodzisz ze skierowaniem miejsce jest juz zajęte bo pracodawca od początku miał już osobę, tylko UP skierowuje swoich ludzi żeby ni było :p

Gość Xagubiona
dziekuje wam bardzo za podpowiedź.