Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Cathy

Imię dla chłopaczyka :)

Polecane posty

Zastanów się nad imieniem, które da się sensownie zdrobnić. Jak chcesz wołać na Nataniela - Natanku? Oryginalne imię, w miarę europejskie (bo podobno takich się teraz szuka) nie musi być dziwne.

Gość barnej
Świetne - na pewno uleczy Twoje kompleksy.

imię nawet ładne, ale ja bym tak na pewno nie nazwała swojego dziecka... :) mnie osobiście podoba się Łukasz, Rafał.. teraz w modzie jest nadawanie oryginalnych imion albo "innych" niż oklepane typu Fabian, Tymoteusz, Krystian, Oskar, Oliwier teraz wszędzie się słyszy o takich imionach...

Gość barnej
Badania - ludzie z nizin, z kompleksami, tacy, którzy czują się gorsi sądzą, że przez nadanie dziecku "wyszukanego" imienia zapewnią mu awans społeczny. Nie zdają sobie sprawy, że skazują tym dziecko na nieprzyjemne sytuacje.

kompletnie ni eo to mi chodzi, ale żadne inne imie mi sie nie podoba... no cóż tłumacz sobie to tak, mam nazwac dziecko Łukasz, Paweł czy MIchał i wtedy uznsz mnie za osobe bez kompleksów?

Gość barnej
Ale co się przejmujesz? Nazwij jak chcesz. To Twoje dziecko. Mogłaś wybrać jeszcze gorzej: Dżordż, Brajan, Barnej :) Mi się to imię nawet fajnie kojarzy - z księdzem Natankiem :)

Gość kluska warszawska
Marcel, Konrad, Maxymilian, Patryk, Tomek, Krystian... tyle ładnych imion a Ty Natanek, nie krzywdz dziecka

Gość nie jest tragiczne
ale mi się nie podoba

Gość chyb
Beznadzieja:-O Skoro tak bardzo chcesz durnego imienia to zastanów się np. nad Analusem, Fiutominem, Ciporoniem, Hydrantymininem ha ha ha

Gość barnej
Justyna - nie wiem, czy masz kompleksy. Myślę, że jesteś osobą młodą, słabo wykształconą nie pochodzącą z inteligenckiej rodziny. Trafiłem?

Kluska dla mnie Max to jest skrzywdzenie dziecka, jak dla psa... to tak jak dziewczynke nazwać sonia (chociaż niektórzy lubia ich sprawa)

Gość barnej
Lepiej niż Nikola na pewno :)

no oczywiście zenusie, józki, krzesimiry, rościsławy są spoko i tym nie narażamy dziecka na przykre sytuacje.... ciekawe, moim zdaniem Nataniel to nie przegiecie ani w jedna strone ani w druga

nikola to tez normalnie... Nicoletta to przegiecie :D mam znajomą co nazywa sie Nikolina ...

Gość znam małego Natka
osobiście jak usłyszałam, jak będzie miał na imię, to w pierwszej chwili poprosiłam o powtórzenie. A jak się urodził, to w szpitalu był... piątym Natanielem w tym tygodniu (a to był czwartek :))

Gość barnej
Cathy - po co pytasz ludzi o zdanie, jeśli już zdecydowałaś? Myślisz, że przekonasz, że imię jest ładne kogoś, kto uważa, że nie jest? Pewnie, że Krzesimiry, Szarpiwory, Grzmiryje są gorsze. I co z tego - Nataniel jest dla mnie przynajmniej taki religijno-zachodni.

No tak, Nikola, bardzo normalnie. tak jak Colin, albo Brajan. Albo Max przez cholerne X. Durna moda na nadawanie durnych imion. Z tego wszystkiego już najlepszy ten nieszczęsny Nataniel.