Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaaaa

rytualny ubuj jestem przeciw

Polecane posty

Gość maaaaaaaaa

w innych krajach wprowadzają zakaz a Polska ????

Gość dddddddddddks
Ty lepiej naucz się najpierw jak się pisze "ubój", matołku.

Gość taka jednataka
(ubój piszemy przez ó) a co do tematu Polska to dziki kraj więc mnie to wcale nie dziwi

Gość maaaaaaaaa
chmmmm nie wiem jak się pisze, ale mam serce i rozum którym się kieruję a ty czym się kierujesz że wytykasz mi błąd w pisowni?

Gość to w polsce wprowadzają
zakaz ćwoku. W wiekszość państw UE go nie ma. Poza tym co za różnica, czy krowa zostanie rytualnie zarżnięta w Polsce czy w kraju X? Jeśli zabronisz rytualnego uboju to muzułmanie będą kupować swoje mięso gdzieś indziej - a stracą na tym tylko Polscy rolnicy. Więc spierdalaj lewacka popłuczyno 🖐️

Gość Po jakiemu ty piszesz?
ubuj? A co to za słowo? Nie ma takiego w języku polskim.

Gość taka jednataka
mylisz się bo to Polska nie wprowadziła zakazu uboju rytualnego, a inne kraje UE tak. I jest duża różnica czy krowa będzie zabita normalnie czy rytualnie

Gość maaaaaaaaa
a wiecie jak wygląda taki ubój , ze wycina się zwierzęciu tchawicę żeby nie ryczało z bólu a potem się wykrwawia? ja jestem przeciw bo nie można się bogacić za wszelka cenę

Człowieku, a co to za różnice czy Cię znieczulą przed operacją czy nie? Niech sobie kretyni rytualnie ubijają zwierzęta u siebie w kraju, nie u mnie.

Pozwól że przedstawię ci to jak dziecko. Jeśli na światowym rynku istnieje popyt na X zarżniętych rytualnie krów, bo żydzi, muslimy i reszta psów preriowych chcą szamać mięsko zgodnie z kanonami swojej religii, to po prostu firmy importujące tego typu towar nie zakupią go w Polsce tylko innym kraju. Ilość zarżniętych krów w skali ŚWIATOWEJ się nie zmieni tylko dlatego, że zabronisz tego w Polsce. Co najwyżej uratujesz przed cierpieniem krowy polskie, ale za to argentyńskie będą miały podwójnie przesrane. Rozumiesz? Zakazując tego w polsce nie zmieniasz na świecie rytualnie zarżniętych krów. A sprawia to tylko, że polscy rolnicy mają mniejsze wpływy ze sprzedaży mięsa 🖐️

Gość piwoniiija
człowiek jest gorszy od zwierzęcia i dziwić się że coraz więcej ludzi woli towarzystwo psów

Gość rfrfrfr
jak komuś to ,,zwisa''to jest totalną znieczulicą

Gość piwoniiija
g...o mnie obchodzi że toś chce zarobić , nie upoważnia nas to do okrucieństwa

Po pierwsze jesteś idiotką :-) I dlatego ciebie gówno interesuje wszelka logika. Po drugie, zakazując rytualnego uboju w polsce, NIE ZMNIEJSZASZ ANI CIERPIENIA ANI RYTUALNIE ZARŻNIĘTYCH KRÓW w skali światowej. Co za róznica, czy krowa będzie zarżnięta u nas, czy w argentynie. To tak trudno koorwa mać zrozumieć?

Gość taka jednataka
no to nich zarabiają sobie na cierpieniu niewinnych istot, ale ja nie chcę żeby mój kraj brał udział w czymś takim

:-D :-D :-D Czyli dzieci Polskich rolników niech chodzą głodne, bo twoje poczucie estetyki, moralności i humanitaryzmu zostało naruszone? :-D Gardzę takimi antylogicznymi i antyracjonalistycznymi odpadami jak ty. Wypierdalaj 🖐️

Gość taka jednataka
a ja gardzę ludźmi którzy nie widzą nic złego w takim okrucieństwie i dla których zysk i pieniądz jest jedyną istotną wartością, która przesłania wszystko inne

Gość piwoniiija
możesz sobie gardzić , ale nie zmienię zdania , polski rolnik niech sprzedaje mięso w Polsce może będzie tańsze

Gość piwoniiija
dzieci polskich rolników nigdy nie były głodne

Ja pierd :-O Twoje puste hasełka są iście słodziutkie. Tak, okrucieństwo jest złe, ble ble ble, pieniądz i zysk jest zły ble ble ble. Ale to co chcesz wprowadzić NIE ZMNIEJSZY W ŻADEN SPOSÓB okrucieństwa wobec zwierząt, zmieni się tylko jego miejsce. Za to jak najbardziej ucierpią ludzie i to nie żadne "wielkie korporacje" tylko rolnicy. Potrafisz w jakikolwiek logiczny sposób uargumentować swoje stanowisko czy będziesz tak humanistyczne dalej pierdoliła?

Cenę mięsa wyznacza rynek, a nie twoja chcica. Zasada popytu i podaży. Jeśli rolnik sprzeda w Polsce taniej, to tym samym mniej zarobi mniej.

Gość piwoniiija
będę pie.....ła nie zgadzam się i już , może wprowadźmy niewolnictwo bo w krajach afrykańskich nadal kwitnie , wielu takich du..ów zarobi krocie

"Nie zgadzam sie i już" - Dlatego właśnie jestem za tym, żeby kobiety nie miały praw wyborczych. Niewolnictwo upadło bo było niewydajne ekonomicznie. Po za tym zakazując U NAS niewolnictwa zmniejsza się na jego popyt w skali światowej - a wiec taki zakaz ma sens... w przeciwieństwie do zakazu rytualnego uboju. Zrób coś pożytecznego i np ugotuj obiad swojemu chłopakowi, bo do rozmów gdzie trzeba się wykazać jakąkolwiek argumentacją stanowczo się nie nadajesz 🖐️

Gość do to w Polsce....
Mądre podejście. Ubój "normalny" nie jest również najbardziej huminatarnym zabiegiem.