Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzaniec śliwkowy

Samotność we Wrocławiu

Polecane posty

Gość grzaniec śliwkowy

I 30-letnia pracoholiczka obudziła się z ręką w przysłowiowym;) To tak ku pokrzepieniu serc.

Gość .,mnbvbnm,
zostan czyjas kochanka ;)

Gość grzaniec śliwkowy
Och, miałam tyle innych rzeczy na głowie, myślałam, że na faceta mam jeszcze czas. Rola kochanki jakoś mnie nie pociąga;)

Gość huncwocik*
Ja nie jestem w stanie zrozumiec takich ludzi jak ty. Nie mialas czasu na drugiego czlowieka :-O Przeciez milosc to nie puszka brzoskwin, ktora sie kupuje wtedy, gdy ma sie ochote. Czlowieka albo spotykasz, albo nie, chcesz z nim rozmawiac, poznac blizej, lub nie... To raz. Wiec wkurza mnie taki tok rozumowania - za 5 lat zaczne szukac faceta... A poza tym to co ty robilas wczesniej - zapierdalałas po 12 godzin na dobe? Po co?

huncwocik ma nieco racji. Choć akurat nie do końca zgadzam się z tym, że człowieka się spotyka albo nie. Można wszak nie szukać, szukać biernie albo szukać czynnie. Ty Autorko zapewne byłaś w pierwszej lub drugiej kategorii i teraz, cóż... najnormalniej w świecie ponosisz konsekwencje swoich decyzji. Jesteś dorosła - weź to na klatę.

Gość grzaniec śliwkowy
Oczywiście, nie szukałam ani wtedy, ani teraz nagle nie zacznę, bo jestem tego samego zdania-albo spotykasz tę odpowiednią osobę na swojej drodze, lub nie. Inna kwestia to tworzenie tzw. okazji ku temu, ja skupiałam się na innych rzeczach.

Gość grzaniec śliwkowy
WHO- a co to znaczy szukać?:)

Gość grzaniec śliwkowy
ciekawe, więc chodzenie na siłownię to nie dla relaksu i zdrowia, do biblioteki nie po to, aby poczytać?;)

Gość huncwocik*
WHO :-) no masz w duzym stopniu rację. Ja "znalazłam" meza na obozie studenckim, przyznam bez bicia, ze miałam nadzieje, ze poznam tam fajnych ludzi, ale nie to jedno bylo moim celem - jechalam tam, by lazic po gorach przede wszystkim i dobrze sie bawic. No a ze fajny chlop sie trafil, to super :-) Natomiast nie uznaję szukania meza na roznych portalach. Źle czulabym sie na takich randkach - bo odczuwalabym od razu jakas presje ze strony faceta, ze widzi we mnie potencjalna żonę, ocenia pod kątem tego, jaka bede w lóżku, przy garach, jako matka... moze to glupie, ale tak mysle.

Gość grzaniec śliwkowy
no właśnie nie ma zasady:D

Zasady nie ma, ale można zwiększać lub pomniejszać prawdopodobieństwo spotkania kogoś. Ty je zapewne skutecznie pomniejszałaś :P Huncwocik, gratuluję :), góry świetna sprawa - uwielbiam po nich hasać ;) Co do portali to też jestem co do zasady sceptyczny, po prostu wymieniłem jako jeden ze sposób. Były osoby na tym forum co znalazły sobie mężów/żony właśnie w taki sposób.

Gość gddgdrg
czesc grzaniec śliwkowy

Gość grzaniec śliwkowy
nie sztuka znaleźć sobie kogoś, sztuką jest znaleźć odpowiednią osobę. I tu prawdopodobieństwo jest niestety podobne w każdym przypadku. Łączymy się w pracy bo tak wygodniej, bo hormony, bo presja społeczeństwa, bo strach przed samotnością, etc. A czas to zweryfikuje...

Gość grzaniec śliwkowy
łączymy się pary a nie w pracy:D Ciekawe co Freud by powiedział;)

Grzańcu, co do pierwszej części wypowiedzi się zgadzam. Chodzi o znalezienie odpowiedniej osoby, a nie byle kogo aby być. Jednak jest zdecydowanym nadużyciem zwyczajnego rachunku prawdopodobieństwa Twoje drugie zdanie. To brzmi trochę tak jakbyś myślała, że gdzieś na świecie jest ten jeden jedyny i kiedyś na niego trafisz choćbyś siedziała całe życie pod kamieniem. Otóż nie jest tak. Zbudować dobry związek można z wieloma osobami na świecie, nie ma "tych jedynych", a unikanie poznawania nowych ludzi po prostu zmniejsza szansę zapoznania ludzi w ogóle, tym samym tych, z którymi w ewentualny związek warto wchodzić. Do tego nie potrzeba skomplikowanych wyliczeń - to są banalnie proste fakty.

Gość gość
ciekawe, czy nadal jest sama??

Gość gość
a co juz ja chcesz, dziadzie?

Gość gość
"a co juz ja chcesz, dziadzie?" S********J :)

Gość gość
hehehe sorry naprawde, nie wiem czemu tak napisalam:) ale nie mialam nic zlego na mysli:P sorry! Tak sie zastanawiam czemu pytasz ;)